پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
الخميس ١٠ ذی‌القعده ١٤٤٦
Thursday 08 May 2025
متن خبر

کاهش بارندگی، گرمای زودرس و فشار شبکه؛ عوامل قطعی برق تهران

چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
کاهش بارندگی، گرمای زودرس و فشار شبکه؛ عوامل قطعی برق تهران

استاندار تهران با اشاره به بحران آب در استان، دلایل قطع زودهنگام برق را نیز تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، امروز در همایش شوراهای اسلامی استان تهران با تأکید بر اینکه «بارگذاری جمعیتی» مخرج مشترک تمام چالش‌ها و ابرچالش‌های استان تهران است، گفت: بارگذاری‌های جمعیتی، امروز مشکلات عدیده‌ای را در استان ایجاد کرده است.

وی با اشاره به علل این پدیده افزود: این مسئله دلایل متعددی دارد؛ از جمله انواع مهاجرت‌هایی که به استان تحمیل شده است، مانند مهاجرت اتباع خارجی، مهاجرت ناشی از خشکسالی و مشکلات سایر استان‌ها، و همچنین تمرکز شدید اداری در تهران که باعث شده جمعیت استان از ظرفیت و توان اکولوژیکی آن فراتر رود.

استاندار تهران اظهار داشت: امروز در هر کیلومتر مربع از استان تهران، بیش از 20 برابر میانگین کشوری بارگذاری جمعیتی انجام شده است. اگر اکنون با بحران‌هایی نظیر کم‌آبی، آلودگی هوا و ترافیک مواجه هستیم، به این دلیل است که نتوانسته‌ایم مدیریت مناسبی برای محدودسازی جمعیت اعمال کنیم.

وی با انتقاد از تحمیل بارگذاری جمعیتی قانونی در قالب طرح‌های مسکن بیان کرد: تکالیفی در حوزه احداث مسکن برای ما تعیین می‌شود که منجر به تحمیل جمعیت به مناطق مختلف استان می‌گردد. به‌عنوان نمونه، در سال 1402 شهرداری‌های استان تهران بیش از 98 هزار و 600 واحد مسکونی را مجوز داده‌اند.

معتمدیان با اشاره به وابستگی منابع مالی شهرداری‌ها به ساخت‌وساز تأکید کرد: اگر منافع شهرداری‌ها به درآمدهای حاصل از احداث مسکن، تراکم‌فروشی و ماده 100 گره خورده باشد، باید برای آن چاره‌ای اندیشید. ماده 100 قانون شهرداری‌ها نیازمند بازنگری جدی است.

بحران آب در تهران

وی درباره وضعیت منابع آبی استان نیز گفت: اکنون در پنجمین سال خشکسالی قرار داریم و میزان بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت بیش از 40 درصد و نسبت به سال گذشته حدود 18 درصد کاهش یافته است. به دلیل تراکم شدید جمعیتی و مصرف بی‌رویه، سطح سفره‌های زیرزمینی به‌طور چشمگیری کاهش یافته و در حال حاضر 70 درصد از آب شرب استان از این منابع تأمین می‌شود.

استاندار تهران افزود: حتی در صورت بارش‌های حداکثری و پر شدن سدها، تنها می‌توان 30 درصد از آب شرب استان را تأمین کرد. این در حالی است که استان تهران تنها استانی است که 42 درصد از منابع آبی‌اش در بخش شرب مصرف می‌شود؛ در حالی‌که این رقم در سطح کشور به‌طور میانگین 8 درصد است.

63 درصد تهرانی‌ها، دو برابر الگو آب مصرف می‌کنند

وی ادامه داد: 63 درصد از شهروندان استان تهران تقریباً دو برابر الگوی مصرف، آب مصرف می‌کنند. اگر این روند ادامه یابد، وضعیت آبی استان به‌شدت بحرانی خواهد شد و تنها راهکار مؤثر، مدیریت جمعیت در حوزه استقرار و ساخت‌وساز است.

معتمدیان در ادامه با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در تهران گفت: با وجود قوانین مترقی، شرایط نسبت به گذشته بدتر شده و در سال گذشته، نسبت به سال 1402، شاهد افزایش 8 درصدی آلایندگی در استان، به‌ویژه در شهر تهران، بوده‌ایم. این مسئله نشان می‌دهد در اجرای قوانین کوتاهی شده و لازم است برای حفظ سلامت مردم ـ که از اولویت‌های حاکمیتی است ـ اقدام جدی‌تری صورت گیرد.

وی اظهار داشت: امروز بیش از 4 میلیون موتورسیکلت در استان تهران وجود دارد که 65 درصد آن‌ها، یعنی حدود 2.6 میلیون دستگاه، بیش از 20 سال عمر دارند و منشأ اصلی آلایندگی هستند.

سبزیجاتی که با پساب آبیاری می‌شوند

استاندار تهران با اشاره به وضعیت پساب‌ها گفت: در حال حاضر، 950 میلیون مترمکعب پساب در استان تهران تولید می‌شود که بخشی از آن در توسعه کشاورزی در شهرستان‌های جنوبی استان به‌کار گرفته می‌شود. برخی از سبزیجاتی که در تهران مصرف می‌شود نیز از همین محل تأمین می‌شود.

معتمدیان در ادامه با اشاره به اجرای طرح نهضت مدرسه‌سازی اظهار کرد: این طرح، که از برنامه‌های راهبردی رئیس‌جمهور است، در استان تهران آغاز شده و شهرداری‌ها نیز همکاری خوبی داشته‌اند. تلاش کرده‌ایم با بهره‌گیری از منابع استانی، ملی، مشارکت خیرین و مردم و همچنین استفاده از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی، عقب‌ماندگی تاریخی استان در سرانه آموزشی را کاهش دهیم.

وی درباره قطعی برق در استان تهران گفت: امسال از اردیبهشت‌ماه شاهد قطعی برق بودیم که نسبت به سال‌های گذشته زودتر اتفاق افتاد. از دلایل آن می‌توان به کاهش بارندگی و افت 4 میلیارد مترمکعبی حجم سدهایی که نیروگاه‌های برق‌آبی در آن‌ها فعال بودند اشاره کرد؛ در نتیجه، بخشی از این نیروگاه‌ها از مدار خارج شدند.

استاندار تهران افزود: گرمای زودرس و استفاده گسترده از کولرها فشار زیادی به شبکه وارد کرده است و با توجه به انجام تعمیرات (اورهال) برخی نیروگاه‌ها، خاموشی‌هایی در کشور رقم خورد. طی روزهای اخیر نیز به‌دلیل افت فرکانس در شبکه برق، ناچار به قطع برق شدیم.

معتمدیان گفت: از روز شنبه، ساعت کاری ادارات سراسر کشور از ساعت 6 صبح تا 13 تعیین شده و در دستگاه‌های دولتی باید محدودیت‌هایی در استفاده از تجهیزات سرمایشی اعمال شود، به‌گونه‌ای که این تجهیزات حداکثر تا ساعت 11 مجاز به استفاده باشند.

وی تصریح کرد: همچنین مقرر شده است که از هفته آینده، دستگاه‌های اجرایی و اداری در شهرستان‌های استان تهران نیز تعطیل شوند. استان تهران اختیار نظارت بر دیسپاچینگ‌هایی که مدیریت برق را بر عهده دارند دارد و از این ظرفیت استفاده خواهد شد.

استاندار تهران در پایان گفت: نقش مردم در صرفه‌جویی بسیار حائز اهمیت است. سال گذشته با اجرای پویشی اجتماعی در استان تهران، چند میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف گاز صورت گرفت که نشان‌دهنده ظرفیت بالای مشارکت مردمی در مدیریت منابع است.

انتهای خبر/161433/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر