کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیهای حمله رژیم اشغالگر اسرائیل به تیم پزشکی جمعیت هلال احمر فلسطین و شهادت جمعی از امدادگران فلسطینی را محکوم و با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آگاه، پیرحسین کولیوند؛ رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران در پی حمله رژیم صهیونیستی به تیم پزشکی هلال احمر فلسطین، بیانیهای صادر و این اقدام غیرانسانی و مخالف تمام قوانین حقوق بشردوستانه را شدیداً محکوم کرد.
متن این بیانیه بهشرح زیر است:
«حقوق بینالملل بشردوستانه، بهعنوان نظام حقوقی حاکم بر جنگها و مخاصمههای مسلحانه، و بهعنوان میراث مشترک ادیان و فرهنگهای مختلف، از جمله دین اسلام و فرهنگ ایران، از غیرنظامیان و کارکنان و نیروهای امدادی، بهداشتی و درمانی حمایت بهعمل میآورد و طرفهای مخاصمه بایستی به اصول و قواعد این نظام حقوقی احترام بگزارند.
بنا بر خبرها و گزارشهای رسیده از سوی جمعیت هلال احمر فلسطین، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی، رژیم اشغالگر اسرائیل، در ادامه نقضهای فاحش و جدی حقوق بشردوستانه، بار دیگر اقدام به هدف قراردادن نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر فلسطین کرد که در نتیجه آن، 8 نفر از این نیروها به شهادت رسیدند و یک نفر مفقود شده است.
این نیروها، در راستای عمل به وظایف بشردوستانه خود و با لباس و نشان رسمی هلال احمر طبق کنوانسیونهای 1949 ژنو، در قالب یک تیم امدادی، شامل رانندگان آمبولانس و تکنسینهای فوریتهای پزشکی، برای پاسخ به تماس اضطراری و امدادرسانی به زخمیان و آسیبدیدگان ناشی از حملههای هوایی در منطقه الحشاشین در رفح، به محل اعزام شده بودند که بهطور مستقیم مورد حمله نیروهای اسرائیلی قرار گرفتند.
پس از یک هفته تلاش جمعیت هلال احمر فلسطین برای پیداکردن این نیروها و مخالفت و ممانعت نیروهای اشغالگر و ندادن اجازه ورود به منطقه، سرانجام پیکرهای امدادگران در محل حادثه کشف و شناسایی شد که نامهای ایشان عبارت است از: مصطفی خفاجه، عزالدین شعث، صالح معمر، رفعت رضوان، محمد بهلول، اشرف ابولبده، محمد الهیلا، رائد الشریف.
کمیته ملی حقوق بشردوستانه، ضمن ابراز تأسف و همدردی با خانوادههای شهیدان امدادگر، رئیس و کارکنان جمعیت هلال احمر فلسطین، و محکوم کردن حملههای کورکورانه علیه غیرنظامیان و کارکنان پزشکی و امدادگران، کارکنان دفاع غیرنظامی و نیروهای ملل متحد که در جریان مخاصمههای مسلحانه به فعالیتهای بشردوستانه میپردازند، بار دیگر بر ضرورت پاسداشت و رعایت اصول و قواعد معاهدهای و عرفی حقوق بینالملل بشردوستانه، از جمله قواعد مربوط به حمایت از امدادگران و کارکنان بهداشتی و درمانی، تأکید میکند و ضرورت عزم و اقدام جدی و مؤثر اعضای جامعه بینالمللی، دولتهای عضو کنوانسیونهای ژنو و سازمان ملل متحد، برای تقویت و گسترش فرهنگ رسیدگی به جرایم بینالمللی و کیفردهی به جنایتکاران جنگی و پایان دادن به فرهنگ بیکیفرمانی را یادآور میشود.
کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران امیدوار است که با همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ، سایر کمیتههای ملی حقوق بشردوستانه و سایر کنشگران بشردوستانه بتواند در راستای ترویج و زمینهسازی برای رعایت و اجرای حقوق بشردوستانه همکاریهای سازندهتری را داشته باشد.»
انتهای خبر/150935/
- سختگیریهای مقرراتی بیشتر از تحریمها به فعالان اقتصادی فشار میآورد
- تأکید استاندار خراسان رضوی بر توسعه دیپلماسی اقتصادی و حملونقل صادراتی
- آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است
- استان بوشهر کاندیدای اصلی برای پایتختی اقتصادی کشور
- استان بوشهر کاندیدای اصلی برای پایتخت اقتصادی کشور
- دستغیب: باید در مسیر تنظیمگری اقتصادی و تنقیح قوانین حرکت کرد
- صنایع خوزستان قلب تپنده تولید و اقتصاد کشور هستند
- مهاجرانی: انتخاب وزیر اقتصاد را به مذاکرات گره نزدیم/واردات خودرو جانبازان به تصویب دولت رسید
- رشد لاکپشتی اقتصاد دیجیتال در ایران
- رشد اقتصادی آسیا به سمت نزول میرود
- ضرورت ایجاد نشاط معنوی و شور اجتماعی در برنامه های دهه کرامت
- کاظمین، مشهد ثانی؛ خورشید توس را کنار پدر و پسر زیارت کن
- مداخلات اورژانس اجتماعی سریع و تخصصی است
- 20 روز هوای قابل قبول در تهران
- ناباروری، چالشی که روابط خانوادگی و اجتماعی را متزلزل میکند
- چرای بیرویه؛ عامل مرگ تدریجی مراتع ایران
- چادرخوابی بیماران اطراف بیمارستان قلب رجایی/تخت خالی نیست!
- دستور ویژه کاظمی برای پیگیری پرونده دانشآموزان سنندجی
- ارتقای معیشت و کاهش آسیبهای اجتماعی در اولویت استانداری گلستان
- گسترش مدارس با نقش محافظتی؛ راهی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی