وزیر نفت و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه گفت: بنا بر توافق طرفین، نیروگاه جدید هستهای در ایران با خط اعتباری مسکو احداث میشود.
به گزارش خبرگزاری آگاه، محسن پاکنژاد جمعه در نشست اختتامیه هجدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در مسکو با بیان اینکه این نشست در فضای آکنده از دوستی و تفاهم و تحت حمایت مقامات ارشد دو کشور برگزار شد، افزود: ایران و روسیه به همکاری خود در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای و احداث تأسیسات انرژی اتمی جدید و تکمیل فازهای دو و سه نیروگاه بوشهر با استفاده از خط اعتباری مسکو ادامه خواهند داد.
پیش از این، سفیر ایران در روسیه با اشاره به بهرهبرداری از واحد نخست نیروگاه اتمی بوشهر و ساخت واحدهای دو و سه این نیروگاه با مشارکت مسکو گفت: اکنون هم در حال انجام مذاکرات با روسیه هستیم که نیروگاههای اتمی بیشتری در ایران ساخته شود.
کاظم جلالی افزود: قرارداد پنج هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی بزرگ هستهای و رآکتورهای کوچک مقیاس جدید از مواردی است که در سفر 28 دیماه 1403 دکتر پزشکیان به مسکو، مورد توافق طرفین قرار گرفت.
الکسی لیخاچف مدیرعامل شرکت دولتی روس اتم نیز اسفندماه 1403 اعلام کرد: این شرکت در حال مذاکره با ایران برای ساخت یک نیروگاه اتمی دیگر در این کشور است.
همکاری ایران و روسیه در ایجاد هاب گازی
وزیر نفت در ادامه از توافق ایران و روسیه برای تقویت همکاری در حوزه بالادستی صنعت نفت و توسعه میادین نفت و گاز سخن گفت و اظهار داشت: تهران و مسکو به دنبال شتاببخشی به اجرای تفاهمنامههای همکاری با گازپروم و نهاییسازی آنها هستند.
تقویت همکاری در حوزه صنعت پتروشیمی و سوآپ فرآوردههای نفتی و تعامل سازنده با شرکتهای روسی برای توسعه میادین نفت طبق قراردادهای موجود از دیگر مباحث مطرح شده از سوی پاکنژاد بود.
پاکنژاد همچنین از اراده دو کشور برای فعال کردن کریدور بین المللی شمال جنوب با استفاده از ظرفیت موجود و تکمیل راه آهن رشت آستارا به عنوان حلقه مفقوده این کریدور که در ایران به مطالبه عمومی تبدیل شده است، سخن گفت.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه گفت: در رایزنیهای کارشناسی این کمیسیون که از روز چهارشنبه سوم اردیبهشت در مسکو آغاز شد، همکاری گسترده در حوزه نظام بانکی، تطابق استانداردهاه با هدف توسعه تجارت و رفع محدودیتها، تقویت مراکز تجاری در دو کشور برای آشنایی تجار و تسهیل تجارت دوجانبه و تقویت همکاریها در حوزههای کشاورزی، بهداشت و سلامت و گمرکات نیز مورد توافق قرار گرفت.
وزیر نفت گفت: جلسات کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در فضای آکنده از دوستی و تفاهم و تحت حمایت مقامات ارشد دو کشور آغاز شد و با عنایت به عزم و اراده مقامات عالی دو کشور و ملاقاتها و مذاکرات متعدد فیمابین، همکاریهای دو جانبه بیش از گذشته افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: همکاریهای چندجانبه ایران و روسیه به واسطه عضویت در سازمان همکاری شانگهای، بریکس، مجمع کشورهای صادرکننده گاز و اوپک پلاس به تأمین منافع مشترک، صلح و ثبات و امنیت بینالمللی منجر شده است و اطمینان دارم که این همکاریها تعمیق خواهد یافت.
پاکنژاد با بیان اینکه روابط ایران و روسیه در عرصه بینالمللی از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: درعرصه دیپلماسی جهانی، مناسبات تهران و مسکو مورد توجه است.
فرایند تصویب معاهده جامع راهبردی در مجلس شورای اسلامی در جریان است
وزیر نفت اظهار داشت: اضای توافقنامه مشارکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه، جلوه همکاریهای راهبردی میان دو کشور را ارتقا داده و چارچوبی مستحکم برای روابط بلندمدت بین دو کشور را فراهم آورده است.
وی ادامه داد: این معاهده ضمن فراهم آوردن زمینه تعمیق همکاریها، مسیرراهبردی در زمینههای سیاسی ، امنیتی، اقتصادی و تچاری، گردشگری، علمی و آموزشی، دانشگاهی،انرژی ، رسانهای و روابط مردمی را ترسیم کرده است.
پاکنژاد با اشاره به تکمیل فرایند قانونی تصویب معاهده جامع راهبردی در کشور روسیه گفت: تصویب توافقنامه در دوما و شورای فدراسیون نشان دهنده جدیت روسیه در اجرای آن است.
وی ادامه داد: مراحل تصویب این معاهده در مجلس شورای اسلامی در جریان است و بزودی شاهد لازم الاجرا شدن این معاهده خواهیم بود.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه با بیان اینکه اهمیت برگزاری هجدهمین نشست این کمیسیون بعد از امضای معاهده جامع راهبردی دوچندان شده است، گفت: با وجود تلاشةای صورت گرفته، همچنان سطح تبادلات تجاری با اهداف تعیین شده و پتانسیل اقتصادی دو کشور، فاصله قابل توجهی دارد.
وی ادامه داد: با امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اوراسیا، زمینه افزایش مبادلات تجاری و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا علی الخصوص فدراسیون روسیه فراهم شده است.
پاکنژاد گفت:با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا، فرصت طلایی برای افزایش حجم تجارت ایران و روسیه به عنوان یکی از پنج کشور عضو این اتحادیه فراهم شده است.
وی افزود: وزارت نفت به عنوان متولی کمیسیون مشترک در ایران، علاوه بر تلاش برای گسترش همکاریهای استراتژیک از همکاری بین تمام وزارتخانهها و ارگانها و شرکتهای ایرانی و روسی حمایت میکند.
پاکنژاد با تقدیر از نقش سفارتخانههای ایران و روسیه در توسعه مبادلات تجاری، تأکید کرد: توافقات ایران و روسیه در راستای منافع متقابل است.
وزیر نفت در ادامه از طرف روسی برای حضور در نمایشگاه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران دعوت کرد.
محسن پاک نژاد وزیر نفت ایران و سرگئی تسویلیف وزیر انرژی روسیه در پایان این نشست، سند نهایی هجدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور را امضا کردند.
انتهای خبر/156764/
- وام جدید ودیعه مسکن به بانکها ابلاغ شد
- امنیت شغلی مهمترین مطالبه کارگران است
- چین ادعای ترامپ درباره مذاکرات تعرفهای را رد کرد
- پشتپرده استعفای ناگهانی بنیانگذار داووس و اتهامات اخلاقی
- آلمان برای سومین سال پیاپی با رشد صفر اقتصادی مواجه میشود
- رشد اقتصادی منطقه یورو در آوریل متوقف شد
- عدالت اقتصادی و توجه به معیشت کارگران در اولویت باشد
- شعار سال کلید گشایش اقتصادی در کشور
- اژهای: مستکبران با تحریم دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند
- نیروگاه هستهای جدید ایران با خط اعتباری روسیه ساخته میشود
- اجرای طرحهای "مانا" و "ماز" در خاش با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
- پوشش بیمهای نیمی از جمعیت کرمان/ طلب ۵۰۰۰ میلیاردی تامین اجتماعی از بخش خصوصی
- آیا تغییرات اقلیمی باعث افزایش زلزله میشود؟
- تلاش برای ترمیم اعتماد و سرمایه اجتماعی در خوزستان
- تصادف مرگبار در جاده خاوران/ دو سرنشین در دم جان باختند
- اژهای: مستکبران با تحریم دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند
- دستگیری 8 فروشنده دروغین سوالات کنکور/ هشدار پلیس فتا
- جاده چالوس یکطرفه شد
- هوای تهران برای گروههای حساس ناسالم شد
- ماجرای تولد نانوفناوری در ایران بااقدام جسورانه استاد ایرانی