مقام مسئول وزارت راه با اشاره به تشدید فرونشست در جنوب تهران هشدار داد: بهجای اصلاح مصرف آب، با حفر چاههای عمیق دوباره مشکل تأمین آب را حل میکنیم، این رویکرد، پایتخت را به مرز بحران رسانده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آگاه، علی بیتاللهی رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به ریسک فرونشست و آسیبپذیری خانههای مردم، مخازن سوخت و مستحدثات بسیار حساس که بر اثر نشست مورد تنش قرار گرفتهاند، اظهار کرد: در این شرایط، دور باطلی که از تکوین تهران در ذات آن بوده، ادامه دارد. سد کرج را داشتیم، جمعیت زیاد شد و آب کم آمد، سد لتیان را ساختیم.
وی ادامه داد: در ادامه، سد لار، سد ماملو، و از سد طالقان آب میآوریم. دوباره آب کم آوردهایم، چاههای متعددی حفر میشود. همینطور دور باطل افزایش جمعیت و تأمین آب تکرار میشود.
وی افزود: الان اعلام شده است که احتمالاً طبق پیشبینیها قرار است در تابستان چند حلقه چاه عمیق در تهران حفر شود. رویکرد غلط مدیریتی ما، مدیریت تأمین آب بوده و نه مدیریت مصرف آب. این رویکرد ما را به جای بدی میبرد.
وی تصریح کرد: تمرکز جمعیت باید توزیع همگن داشته باشد. در 10 نقطه به شعاع 100 کیلومتری در تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و... کانون تمرکز جمعیت، 40 درصد جمعیت ایران متمرکز شده است.
رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد:سرزمین ما بسیار گسترده است و ذخایر متعددی داریم. ساحلی به نام مکران داریم که کشورهای دنیا آرزوی چنین ساحلی را دارند؛ بسیار تُنُک، با تراکم جمعیتی ناچیز. لب دریا، هیچگونه هزینهای برای تأمین آب از دریا متحمل نمیشویم.
بیتالهی افزود: در دل فلات مرکزی و در جاهایی که آبخوان و محیط زیست با پتانسیل محدود داریم، این همه جمعیت را اسکان دادهایم. برای تأمین نیاز به آب شرب، سبزیجات، میوه، گوشت و... نیازهای غیرمستقیم به این محیط تحمیل میشود. وقتی در جنوب تهران در طول 60 کیلومتر و پهنای 30 کیلومتر، بزرگترین پهنه فرونشست را داریم و اخیراً از سال گذشته این نرخ فرونشست بیشتر شده است، میخواهیم دوباره برای تأمین آب، چاه حفر کنیم.
وی تصریح کرد: رویکرد باید مدیریت مصرف آب باشد. بهعنوان کارشناس، از مردم شریف ایران دعوت میکنم صرفهجویی کنند تا حداقل چاه حفر نشود. فرونشست خیلی در حال توسعه است؛ در معینآباد ورامین، کشاورزی هم نمیتواند آبیاری کند. آب داخل شکافها میشود و آن سمت مزرعه، آب نمیرود.
وی تاکید کرد: از اینرو، کار ریشهای و بنیادی آن است که جمعیت در اقصا نقاط کشور توزیع همگن داشته باشد. مشکل فقط در تهران نیست؛ در اصفهان، مشهد، شیراز هم مشکل داریم.
انتهای خبر/159635/
- فایننشال تایمز: خودزنی آمریکا یورو را ارز جهانی میکند
- وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
- 6چالش مهم بخش معدن ایران؛ از تامین مالی تا مقاومت های محلی
- قطعیهای برق 4 ساعته شد/ گلایه مردم از خاموشیهای بیبرنامه
- بحران سازی اقتصادی از اکوادور تا ایران/ردپای IMF در آبان 98
- توسعه زیرساخت جادهای باید به عدالت اقتصادی منجر شود
- نقش کلیدی شرکتهای صنعتی و معدنی در رشد اقتصادی محلی
- نقش محوری زنان روستایی در اقتصاد خانواده
- آغاز فروش ارز حجاج از امروز+شرایط
- محدودیت های فروش برای خودروهای وارداتی برداشته شد + سند
- برخورد جدی با اراذل؛ مطالبه مردمی برای استمرار قاطعیت پلیس
- پلیس راهور: فقط 116 پل عابر پیاده در تهران مکانیزه است!
- تأکید اژهای بر رسیدگی دقیق به پرونده حادثه بندر شهید رجایی
- پالمر: این روزها رسانههای اجتماعی پر از آدمهای احمق است
- تکریم از شورای شهر تکریم مردم است/ ارتقاء سرمایه اجتماعی گفتمان شود
- مجتمع شناسایی و کاهش آسیبهای اجتماعی «شوق زندگی» افتتاح شد
- ملزم به حفظ کرامت انسانها و منزلت اجتماعی مردم هستیم
- نماز آسیبهای اجتماعی و منکرات را از انسان دور میکند
- دومین نشست تخصصی حقوقی و اجتماعی جنگلهای زاگرس در شهرکرد برگزار شد
- تقویت نشاط اجتماعی برای پیشگیری از خودکشی ضرورت دارد