تقویت نشاط اجتماعی برای پیشگیری از خودکشی ضرورت دارد
فرهاد رستگارنسب امروز ۱۴ اردیبهشت در همایش ملی آسیبهای اجتماعی با محوریت پیشگیری از خودکشی در دانشگاه لرستان، بیان کرد: تغییرات اجتماعی با سرعت بسیار زیادی در حال رخ دادن است و با یک تحول شناختی مواجه هستیم. در این بحث، همکاری سه نهاد اصلی خانواده، دولت و بخش عمومی جامعه را باید مورد توجه قرار داد، چراکه فقدان همکاری بین آنها سبب افزایش سرعت در آسیبهای اجتماعی میشود.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی و خودکشی نه یک پدیده مستقل بلکه نمایی از وضعیت اجتماعی است، گفت: وضعیت کنونی جامعه شرایطی را ایجاد کرده است که با تحول شناختی مواجه هستیم و این تحول موجب شده است به مسائل جدید به صورت جدی توجه شود.
رستگارنسب ادامه داد: چنانچه آسیبهای اجتماعی به صورت مداوم رصد نشوند پدیدههای نوظهور، به بخش اصلی این آسیبها تبدیل خواهند شد و جامعه از تعادل خارج می شود.
وی گفت: در سیاستگذاریهای اجتماعی باید فرهنگ گفتوگو در جامعه تقویت شود و نباید در این گفتگو مسائل اجتماعی را به مسائل فرهنگی تعمیم داد، بلکه باید بتوان ریلگذاری مناسبی برای عبور اعضا و ایجاد زندگی اجتماعی همه اقشار ایجاد کرد.
مدیرکل دفتر اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: نادیده گرفتن افراد در طبقات مختلف جامعه، یکی از مبناهای خودکشی است و این آسیب زمانی حادث میشود که فرد به انزوا رسیده باشد و در این برهه نیاز است افراد و ساختارها را از انزوا برهانید.
رستگارنسب با بیان اینکه باید جامعه از یکنواختی نجات پیدا کند، تصریح کرد: آفت بزرگی که وجود دارد تکراری بودن روزهاست و این بسیار حائز اهمیت است که این موضوع را مدیریت کرد و برنامههای متنوع را برای نوجوان و جوان در نظر گرفت.
وی ادامه داد: در گذر زمان در ایران توجه به مسائل اقتصادی بیش از سرمایه انسانی و اجتماعی بوده است. سرمایه اجتماعی مبنای بزرگی برای کاهش خودکشی در کشور عنوان شده است و این درحالی است که همچنان سه موضوع مسائل اجتماعی خانواده، زنان و کودکان با بحران مواجه هستند.
مدیرکل دفتر اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه برای تدوین برنامه پیشگیری از آسیب خودکشی، نیاز به اطلاعات و ارقام دقیق استاندارد است، خاطرنشان کرد: استمرار برنامهها و پروژهها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بسیار حائز توجه و اهمیت است و باید مطالعات گسترده در این راستا انجام شود.
رستگارنسب گفت: فاکتورهای اقتصادی و نشاط اجتماعی باید به صورت جدی مورد اهتمام دقیق مسئولان قرار گیرد، البته سازمان امور اجتماعی کشور آمادگی اجرای پروژه منطقهای با محوریت خودکشی را دارد.
انتهای خبر/160276/
- توسعه زیرساخت جادهای باید به عدالت اقتصادی منجر شود
- نقش کلیدی شرکتهای صنعتی و معدنی در رشد اقتصادی محلی
- نقش محوری زنان روستایی در اقتصاد خانواده
- آغاز فروش ارز حجاج از امروز+شرایط
- محدودیت های فروش برای خودروهای وارداتی برداشته شد + سند
- هواشناسی ایران1404/2/14؛هشدار نارنجی طوفان برای 21 استان
- تمدیدتقدم تخلیه کالابرثبت سفارش/پرونده قاچاق آیفون مختومه شد
- جشنواره ملی مد و لباس، پیوندی میان هویت فرهنگی و اقتصاد بومی
- 7 ریسک بازار سرمایه و راهکارهای پیشنهادی
- عزت ملت ایران در مذاکرات باید حفظ شود/ برپایی نخستین اجلاسیه دیپلماسی اقتصادی در شیراز
- تکریم از شورای شهر تکریم مردم است/ ارتقاء سرمایه اجتماعی گفتمان شود
- مجتمع شناسایی و کاهش آسیبهای اجتماعی «شوق زندگی» افتتاح شد
- ملزم به حفظ کرامت انسانها و منزلت اجتماعی مردم هستیم
- نماز آسیبهای اجتماعی و منکرات را از انسان دور میکند
- دومین نشست تخصصی حقوقی و اجتماعی جنگلهای زاگرس در شهرکرد برگزار شد
- تقویت نشاط اجتماعی برای پیشگیری از خودکشی ضرورت دارد
- خدمات تأمین اجتماعی در فارس ارتقاء مییابد
- فعالیت واحدهای تولیدی نقش بسزایی در کاهش آسیبهای اجتماعی دارد
- آسیبدیدگان حادثه بندر شهید رجایی، نیازمند حمایتگر، روانشناس و مددکار اجتماعی هستند
- افزایش خدمات فرهنگی و اجتماعی در دومین شادواره شهروندی قم