سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
الثلاثاء ٠٨ ذی‌القعده ١٤٤٦
Tuesday 06 May 2025
متن خبر

کاهش تصادفات نه‌ تنها یک هدف اجتماعی، بلکه یک ضرورت ملی است

سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
کاهش تصادفات نه‌ تنها یک هدف اجتماعی، بلکه یک ضرورت ملی است

کاهش تصادفات نه‌ تنها یک هدف اجتماعی، بلکه یک ضرورت ملی است

سیدمهدی حسینی سه شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ در ششمین مجمع سلامت شهرستان که با شعار «صیانت از سلامت مردان و جوانی جمعیت با کاهش حوادث ترافیکی» در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، بر لزوم آسیب‌شناسی حوادث رانندگی و اجرای راهکارهای پیشگیرانه تاکید کرد و با اشاره به نقش عوامل انسانی، جاده‌ای و نظارتی، پنج پنل کلیدی برای کاهش تصادفات معرفی کرد و خواستار جهش بزرگ در راستای تحقق شعار «نه به تصادفات» شد.

وی با بیان اینکه حوادث رانندگی نه ‌تنها جان انسان‌ها را تهدید می‌کند، بلکه ضربات سنگینی به رشد و توسعه خانواده‌ها و کشور وارد می‌آورد، افزود: هر حادثه منجر به فوت یا مصدومیت، بویژه برای سرپرست خانوار، می‌تواند به بروز آسیب‌های اجتماعی نظیر مشکلات اقتصادی و تغییر سرنوشت فرزندان منجر شود. این حوادث مسیر زندگی خانواده‌ها را تغییر داده و نگرانی‌های گسترده‌ای ایجاد می‌کند.

فرماندار ساوه با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد تصادفات به عوامل انسانی بازمی‌گردد، افزود: این آمار نشان‌دهنده ضرورت تمرکز بر فرهنگ‌سازی و آموزش، به ‌عنوان پنل نخست در کاهش تصادفات است. آموزش رانندگان و ارتقای فرهنگ رانندگی می‌تواند به ‌طور قابل‌ توجهی از وقوع حوادث جلوگیری کند. علاوه بر این، نقاط حادثه‌خیز و عوامل جاده‌ای نیز نقش مهمی در تصادفات دارند و متولیان امر باید با پایش و رصد مستمر، تا پایان سال اقدامات لازم را برای رفع این نقاط انجام دهند.

وی گفت: آگاهی‌بخشی، فرهنگ و رسانه، پنل دوم است چراکه اطلاع‌رسانی گسترده درباره خطرات جاده‌ای و تأثیرات آن بر خانواده‌ها ضرورت دارد.

حسینی به نظارت و پایش مستمر به عنوان پنل بعدی اشاره کرد و با تاکید بر لزوم ارزیابی عملکرد نهادهای مسئول برای اطمینان از اجرای صحیح برنامه‌ها، بر رفع نقاط حادثه‌خیز نیز تاکید کرد و افزود: شناسایی و اصلاح زیرساخت‌های جاده‌ای ناایمن یکی از عوامل کاهش تصادفات است و ایجاد یک حرکت جهادی و عملی برای کاهش چشمگیر حوادث، موجب تحقق شعار نه به تصادفات می‌شود.

حسینی ایجاد جهش بزرگ برای کاهش تصادفات را ضروری دانست و گفت: باور به تأثیرات مخرب تصادفات بر جامعه باید در اولویت قرار گیرد. این امر نیازمند همکاری همه‌جانبه نهادها، رسانه‌ها و شهروندان است تا با اجرای دقیق پنل‌های پیشنهادی، ایمنی جاده‌ها افزایش یابد و جان مردم حفظ شود.

وی خاطر نشان کرد: با تمرکز بر آموزش، اصلاح زیرساخت‌ها، آگاهی‌بخشی و نظارت مستمر، می‌توان گامی بزرگ در راستای حفظ جان انسان‌ها و کاهش آسیب‌های اجتماعی برداشت. تحقق این هدف نیازمند عزم جدی و مشارکت همگانی است تا شعار «نه به تصادفات» از یک ایده به واقعیت تبدیل شود.

انتهای خبر/160732/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر