شناسایی ۶۷۴ ابتلا به سرخک در سال گذشته/ هشدار؛ تبلیغات علیه واکسیناسیون در شبکههای اجتماعی
شناسایی ۶۷۴ ابتلا به سرخک در سال گذشته/ هشدار؛ تبلیغات علیه واکسیناسیون در شبکههای اجتماعی
دکتر محمدرضا سلمانی ندوشن در گفتوگو با آگاه، با بیان اینکه سرخک یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: ایران در زمینه کنترل بیماری سرخک به واسطه واکسیناسیون موفق است و این بیماری تا حدودی ریشهکن شده به حساب میآید. آمار و ارقام بروز بیماری سرخک بیانگر این است که تعداد ابتلا به این بیماری بسیار کم است. هنگامی که سخن از طغیان یک بیماری سخن به میان میآید، منظور این است هنگامی که یک بیماری در یک کشور حضور نداشته باشد، ابتلای یک یا دو مورد به آن بیماری میتواند طغیان به حساب آید.
تزریق واکسن MMR علیه ۳ بیماری
وی با بیان اینکه واکسن MMR جزو برنامه واکسیناسیون کشوری است، توضیح داد: واکسن MMR، واکسنی برای پیشگیری از «سرخک»، «اوریون» و «سرخجه» است که در ۱۰ و ۱۸ ماهگی تزریق میشود. واکسنهای ویروسی سبب ایمنی ۱۰۰ درصدی نمیشوند و دوبار با هدف افزایش سطح ایمنی تزریق میشوند.
دلایل ابتلا به سرخک طی روزهای اخیر
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان اینکه برنامه واکسیناسیون کشورهای پاکستان و افغانستان منسجم نیست، گفت: دلایل متعددی میتواند سبب افزایش ابتلا به بیماری سرخک شوند. مهاجران کشورهایی که برنامه واکسیناسیون منسجمی ندارند، میتوانند از عوامل دوباره دیدهشدن سرخک در کشور باشند. همچنین به دلیل اینکه تزریق واکسن MMR دردآور است، بسیاری از مادران کودکان به طرق مختلف از تزریق نوبت دوم این واکسن طفره میروند و به عبارت دیگر میتوان گفت که تکمیل نبودن واکسیناسیون کودکان، یکی دیگر از عوامل دیدهشدن بیماری سرخک در کشور است.
وی با بیان اینکه بیتوجهی به زنجیره سرد نگهداری از واکسن میتواند عامل دیگر دیدهشدن بیماری سرخک باشد، توضیح داد: اگر دمای محیطی محل نگهداری واکسن از کنترل خارج شود، واکسن فاسد میشود. بروز چنین شرایطی در کشور بسیار بعید است؛ چرا که زنجیره سرد به صورت الکترونیکی در کشور کنترل میشود. واکسنها با دقت تمام نگهداری میشوند اما باید به این نکته اشاره کرد که نگهداری نامناسب نیز دیگر عامل دوباره دیدهشدن بیماری سرخک است.
اطمینان خاطر از کامل بودن برنامه واکسیناسیون کودکان
سلمانی با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است، ادامه داد: من از مردم میخواهم که به مسائل بهداشتی توجه کنند و از کامل بودن واکسیناسیون کودک خود اطمینان حاصل کنند. مردم با مراجعه به مراکز بهداشتی میتوانند از کامل بودن برنامه واکسیناسیون کودک خود مطلع شوند و اگر برنامه واکسیناسیون کودک آنها کامل نیست، نسبت به تکمیل آن اقدام کنند.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علومپزشکی تهران درباره مراجعه به بیمارستان به دلیل ابتلا به سرخک بسیار نادر است، گفت: اگر سرخک به التهاب مغزی و تشنج منجر شود، میبایست به بیمارستان مراجعه کرد. علائم سرخک مانند علائم عفونتهای تنفسی است یعنی با تب و لرز و آبریزش بینی شروع میشود و سپس لکههای سفید در داخل دهان به ویژه در ناحیه گونهها و پشت گردن ایجاد میشود. پس از لکههای سفید، دانههای قرمز رنگ ایجاد میشود و پس از گذشت ۳ تا چهار روز، روند بهبودی آغاز میشود.
آمار و ارقام ابتلا به سرخک در سال گذشته
وی درباره ابتلا به سرخک گفت: ۶۷۴ مورد ابتلا به سرخک طی سال گذشته گزارش شده و تعداد مبتلایان به این بیماری در حوزه دانشگاه علومپزشکی تهران ۴ مورد بود. اگرچه تعداد ابتلا به بیماری سرخک در کشور چندان زیاد نیست اما به دلیل اینکه میتواند منجر به مشکلات مغزی شود، میبایست در کانون توجه قرار گیرد.
گروههای پرخطر بیماری سرخک
سلمانی درباره گروههای پرخطر این بیماری گفت: افراد دارای نقص ایمنی، مصرفکنندگان داروهایی که سیستم ایمنی را ضعیف میکند و افرادی که شیمی درمانی میکنند، جزو گروههای پرخطر هستند. شیوع این بیماری در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است و ابتلا به این بیماری در سنین بالاتر میتواند با علائم شدیدتری همراه باشد. به طور مثال، بسیاری از افرادی که واکسن MMR را در ۱۰ و ۱۸ ماهگی دریافت نکردهاند، طی دوران نوجوانی و دوران سربازی به سرخک مبتلا میشوند.
تبلیغات علیه واکسیناسیون
وی با بیان اینکه من از مردم میخواهم واکسیناسیون را جدی بگیرند، گفت: متاسفانه، تبلیغات بیپایه و اساس علیه واکسیناسیون در شبکههای اجتماعی طی سالهای اخیر به شدت در حال انتشار است. برخی خانوادهها از تزریق واکسن فراری هستند و این موضوع یک زنگ خطر بزرگ برای بازگشت به زمانی است که بیماری سرخک عامل بیشترین میزان مرگ و میر کودکان بود. اگر افراد دارای علائم عفونتهای تنفسی هستند، میبایست پروتکلهای بهداشتی مانند ماسکزدن را رعایت کرده و از حضور در مکانهای عمومی خوددداری کنند.
انتهای خبر/166587/
- مستکبران عهدشکن و تحقیرکنندهاند / خرمشهرهای جدید را باید در اقتصاد فتح کنیم
- اولویتدهی به احیای مزیتهای قانونی و رفع موانع مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
- اقتصاد مبتنی بر فرهنگ ضرورتی اجتنابناپذیر برای آیندهای پایدار است
- مناطق آزاد باید پیشران توسعه، امنیت و دیپلماسی اقتصادی باشند
- تردد روان در محورهای شمالی کشور
- هواشناسی ایران 1404/3/2؛ رگبار پراکنده در برخی استان ها
- حذف صفر پول ملی به سبک فرانسه؛ تجربهای برای ایران
- شهرستان سبزوار میتواند نقش ملی در اقتصاد کشور ایفا کند
- دیپلماسی اقتصادی، مسیر تعامل و شکوفایی استانهاست
- دیپلماسی شهری، فرصتی برای تقویت همکاریهای اقتصادی است
- ویدیو/ آیا استفاده از شبکههای اجتماعی تهدیدی برای سلامت روان است؟
- هوای تهران برای گروههای حساس ناسالم شد
- اختلال گسترده در پیامرسانهای ایتا و بله
- پیشنهاد رئیس تعزیرات برای مقابله با گرانفروشی نانواییها
- نگاهی متفاوت به بنگاهداری تامین اجتماعی/ وقتی بازنشستگان از بیمهپردازان پیشی میگیرند
- شناسایی ۶۷۴ ابتلا به سرخک در سال گذشته/ هشدار؛ تبلیغات علیه واکسیناسیون در شبکههای اجتماعی
- مراقبت از حریم شهری ضرورتی امنیتی و اجتماعی است/ تهران دیگر کلونیهای معتاد و کودک کار ندارد
- معدن انگوران نیازمند توجه ویژه در حوزه مسئولیت اجتماعی و اشتغال بومی است
- بهدنبال افزایش سرمایه اجتماعی هستیم/ فعالسازی انجمنهای هنری در دستور است
- سرمایه اجتماعی بزرگترین پشتوانه نظام است؛ روابط عمومیها باید صدای مردم باشند