معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به این که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تاب آوری در حوزه واردات و صادرات کشور را افزایش داد گفت: با تامین کالاهای اولیه و اساسی کمبودی در بازار ایجاد نشد و به ذخایر راهبردی کالاهای اساسی نیز دست نزدیم.
به گزارش خبرگزاری آگاه، سیدمحمدصادق قنادزاده با اشاره به اقدامات دستگاه ها و نهادهای متولی در حوزه تجارت بین الملل در طی جنگ 12 روزه اظهار داشت: جنگ تحمیلی 12 روزه، درس های خوبی در حوزه حکمرانی واردات ارائه کرد.
وی افزود: اکنون با هماهنگی نهادهای متولی پیش بینی های لازم برای شرایط بحرانی در سایه تهدیدات جنگ اقتصادی دیده شده است تا با همگرایی و همراهی نهادها در حوزه تجارت دچار اختلال نشویم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ارائه طرح پیشنهادی تجارت در شرایط اضطراری و بحرانی گفت: این طرح با 6 سر فصل در حوزه واردات، مسائل ارزی، لجستیک، تامین کالاهای اساسی، تامین مواد اولیه و سایر موارد تهیه و در اختیار وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ارسال به هیات دولت قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: این طرح به نقش نهادهای متولی و همکاری تشکل های بخش خصوصی در حوزه تجارت برای تسهیل گری و سرعت بخشی به ترخیص کالاها تهیه شده است.
20 نهاد تصمیم گیر در حوزه تجارت کشور
قنادزاده، به تعدد مصوبه ها و آیین نامه ها در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وجود این گونه قوانین، یک عارضه کلان است، بارها اعلام کرده ایم که در تجارت، وحدت فرماندهی نداریم به گونه ای که بیش از 20 دستگاه در این امر دخیل هستند و آیین نامه و مقررات تداخل ایجاد کرده و اجازه نمی دهند تا مسیر تجارت روان باشد.
وی اضافه کرد: این سازمان به عنوان متولی تجارت در کشور تلاش کرده است تا در سطح وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بحث سهیمه ارزی، ثبت سفارش و سامانه ای شدن فرایندها را انجام دهد ضمن اینکه کمیته ارزی هر هفته با حضور وزیر صمت برگزار می شود که در آن مصوبه ها راهگشا هست.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: این کمیته در سطح بالا تصمیم گیری می کند و درصدد رفع موانع و روان سازی تجارت است همچنین دستگاه های متولی دیگر نیز تلاش می کنند تا با کاهش قوانین و یکپارچه سازی آن به بخش تجارت سرعت ببخشند.
وی با تاکید بر الگوگیری از تسریع ترخیص کالاها در جنگ تحمیلی 12 روزه گفت: در ساعات های اولیه جنگ، یک کارگروه اضطراری تشکیل شد که در آن نهادهای متولی از جمله وزارت صمت، گمرکات و بانک مرکزی حضور داشتند.
قنادزاده عنوان کرد: 30 مصوبه با هدف اصلی تسهیل گری در جریان ورود و خروج کالا و تسریع در تخلیه انبارهای گمرکات تصویب و به مرحله اجرا رسید هر دستگاهی با توجه به وظایف خود، وارد میدان شد و نتیجه آن سرعت در ترخیص شد.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران خاطر نشان کرد: یکی از درس های این جنگ، ایجاد وحدت رویه و همگرایی تیمی در حوزه تجارت و کمک به تصمیم گیری شد به قدری که با تامین کالاهای اولیه و اساسی کمبودی در بازار ایجاد نشد و به ذخایر راهبردی کالاهای اساسی نیز دست نزدیم.
انتهای خبر/177297/
- آغاز مجدد پروازهای باری به گمرک امام؛ بازگشت اقتصاد به شرایط عادی
- تامین کالاهای اساسی در جنگ 12 روزه بدون برداشت از ذخایر راهبردی
- قیمت جدید برنج تنظیمبازاری اعلام شد
- ممنوعیت فصلی ترخیص برنج لغو شد
- هواشناسی ایران1404/4/12؛ ناپایداری جوی در سواحل شمالی و جنوبی ایران
- پرهیز از پرداخت هزینه اضافی در قرارداد مستأجران با استفاده از خودنویس
- سازمان بورس: حمایت از بازار سهام ادامه مییابد
- محدودیتهای ترافیکی جادههای کشور تا 16 تیر اعلام شد
- اقدامات جدید بانک مرکزی برای حمایت از بورس/ سقف اعتباری سایپا 2.5برابر شد
- وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی از بورس حمایت می کنند
- سردار لطفی نماد افسر اطلاعاتی متدین و بیادعا بود/ خاطرات گفتهنشده از شهید لطفی
- تمهیدات پلیس پایتخت در شبهای تاسوعا و عاشورای حسینی
- 15 تا 25 سال حبس برای ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکههای معاند
- وضعیت هوای تهران قرمز است/ هوا برای همه افراد جامعه ناسالم
- تنفس هوای ناسالم برای گروههای حساس در تهران
- از کلاس فیزیک تا سحرگاه ترور؛ زندگیای که طهرانچی وقف علم و ایران کرد
- روایت یک مجروح از حمله اسرائیل به زندان اوین؛ کار خیری که ناتمام ماند
- زورگیر چیتگر دستگیر شد/ کشف پولهای دزدی در مخفیگاه متهم
- دستگیری رابط شبکههای حامی اسرائیل در تهران پس از فیلمبرداری از نقاط حادثهدیده
- کشف 35 کیلوگرم موادمخدر در تهران/ 3 قاچاقچی دستگیر شدند