سه‌شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴
الثلاثاء ١٣ محرم ١٤٤٧
Tuesday 08 July 2025
متن خبر

شمار مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به 5750 نفر رسید/ 170 مجروح جنگ همچنان بستری هستند

سه‌شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴
شمار مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به 5750 نفر رسید/ 170 مجروح جنگ همچنان بستری هستند

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به مجروح‌شدن ۵۷۵۰ نفر در تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور گفت: ۱۷۰ نفر از مجروحان همچنان در بیمارستان‌ها بستری هستند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه، سید سجاد رضوی امروز، سه‌شنبه، در نشست خبری بررسی اقدامات وزارت بهداشت در جنگ 12روزه، در پاسخ به پرسشی درباره سکوت سازمان جهانی بهداشت در قبال حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان اظهار کرد: سازمان‌های جهانی نیز تابع سیاست‌های خاصی هستند؛ اما نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران منفعل نبود و در روزهای پایانی به کشور آمد تا پیگیر باشد که در صورت امکان کمکی ارائه دهد، البته برای تأمین اقلام ضروری با مشکلی مواجه نشدیم. متأسفانه سازمان‌های حقوق‌بشری نیز در شرایط بحرانی اغلب تحت تأثیر سیاست‌های یک‌جانبه قرار می‌گیرند.

وی افزود: وزارت بهداشت از نظر ارائه خدمات درمانی و سلامت در آماده‌باش کامل قرار دارد. آنچه از سوی مقامات رسمی کشور اعلام می‌شود، ملاک عمل ماست و تاکنون هشدار رسمی درباره بحران‌های پیش‌ِرو صادر نشده است؛ بااین‌حال، ما در خدمت مردم هستیم و از نظر خدمات درمانی آمادگی کامل داریم.

رضوی ادامه داد: نخستین موضوعی که رئیس‌جمهور در جریان جنگ بر آن تأکید کرد، بار روانی ناشی از آن بود، در همین راستا، وزیر بهداشت دستورات لازم را برای ارائه خدمات مشاوره روانی صادر کرد، مراکز مشاوره فعال‌تر شدند و وزارت بهداشت مطالعاتی را درباره اختلال اضطراب پس از سانحه آغاز کرده و در حال اجرای برنامه‌های متعددی برای آسیب‌دیدگان است. افزایش آسیب‌های روانی در جنگ، مسئله‌ای ثابت‌شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به آمار مجروحان گفت: در پی حملات رژیم صهیونیستی، 5750 نفر مجروح شدند. تاکنون 1064 عمل جراحی برای این افراد انجام شده، بیشتر مجروحان مرخص شده‌اند و در زمان حاضر 170 نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند که 75 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) تحت درمان قرار دارند.

رضوی تصریح کرد: در تأمین دارو، تجهیزات و لوازم پزشکی هیچ مشکلی نداشتیم؛ اما گاهی برای ایاب‌وذهاب کارکنان با مشکلاتی مواجه شدیم.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از 10 مجروح و دو شهید در حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی و پنج پزشک نیز در این ایام به شهادت رسیده‌اند، گفت: حدود 1100 نفر از مردم نیز در این حملات شهید شده‌اند. میان شهدا دست‌کم دو خانم باردار وجود داشتند. در حادثه میدان قدس، نوزاد یکی از این شهدای باردار متولد شد، اما به‌دلیل نارس بودن و جراحات شدید مادر، متأسفانه جان خود را از دست داد.

وی اضافه کرد: پرونده مجروحان دچار قطع‌عضو تشکیل شده است و بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره میزان جانبازی این افراد اظهارنظر خواهد کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره مراکز درمانی آسیب‌دیده گفت: در این حملات، حدود هفت بیمارستان ما (چه به‌طور مستقیم و چه غیرمستقیم) دچار آسیب شدند. در کرمانشاه، یکی از بیمارستان‌ها به‌شدت آسیب دید و بیماران آن جابه‌جا شدند. همچنین، آسیب واردشده به بیمارستان سوختگی با انتقال بیماران مدیریت شد و خدمت‌رسانی طی سه تا چهار ساعت از سر گرفته شد.

وی یادآور شد: متأسفانه در جریان حوادث اخیر، برخی مراکز درمانی مهم، از جمله بیمارستان سوختگی، هدف حمله قرار گرفتند. این اقدامات نشان می‌دهد که هدف اصلی، وارد آوردن آسیب و افزایش تلفات انسانی بوده است.

معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای معاونت توسعه، بیمارستان فارابی کرمانشاه نیازمند نوسازی کامل است. همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای جایگزینی بخش‌های تخریب‌شده، از جمله مرکز سوختگی، در دست اجراست. راه‌اندازی مراکز تخصصی سوختگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در دستور کار قرار گرفته و این مراکز به‌زودی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد تا خدمات لازم را در اختیار آسیب‌دیدگان قرار دهند.

رضوی با بیان اینکه در حوزه درمان به‌طور کامل در حالت آماده‌باش هستیم و همه امکانات و منابع برای خدمت‌رسانی به مردم بسیج شده است، تصریح کرد: از نظر تأمین دارو، تجهیزات و خدمات درمانی، هیچ کمبودی وجود ندارد و مراکز درمانی در آمادگی کامل به سر می‌برند.

وی ادامه داد: خوشبختانه، سال گذشته با دستور مقام معظم رهبری و اختصاص منابع مالی به وزارت بهداشت برای جبران کمبودها، اقدامات مؤثری در این حوزه انجام شد. در آن زمان، با وجود نبود شرایط بحرانی یا جنگی، این منابع با دوراندیشی و برنامه‌ریزی دقیق صرف خرید تجهیزات و اقلامی با کاربردهای بلندمدت شدند. همین تصمیم باعث شد امروز، حتی در شرایط بحرانی و طی 12 روز جنگ، هیچ کمبود قابل‌توجهی در درمان مجروحان احساس نشود. نکته مهم‌تر این‌که، باوجود افزایش حجم مراجعات و نیازها، در بسیاری موارد حتی نیازی به استفاده از ذخایر استراتژیک نیز وجود نداشت. این امر نشان‌دهنده آمادگی و تأمین به‌موقع تجهیزات مورد نیاز در نظام سلامت کشور است.

انتهای خبر/177628/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر