بر اساس ارزیابیهای انجامشده ۵۲ شهر در ۲۹ استان کشور از جمله تهران، مشهد، اصفهان، اراک، بندرعباس و یزد در وضعیت تنش آبی قرار دارند. این بدان معناست که تقریباً نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب هستند.
خبرگزاری آگاه - هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در یادداشتی آخرین وضعیت تأمین آب کشور را ترسیم کرد. متن این یادداشت بدین شرح است:
"کشور عزیزمان ایران در یکی از دشوارترین وضعیتهای آبی خود قرار گرفته است؛ بروز پدیده تغییر اقلیم، افزایش دمای هوا، کاهش بارندگیهای مؤثر و افت منابع تجدیدپذیر آبی در کنار اقلیم ذاتا خشک و نیمهخشک ایران وضعیت تامین آب شرب و بهداشت شهروندان را به چالشی نگرانکننده بدل کرده است.
بر پایه دادههای رسمی وزارت نیرو، حجم منابع آب تجدیدپذیر کشور از حدود 132 میلیارد مترمکعب در دهه 1370 به کمتر از 90 میلیارد مترمکعب در سالهای اخیر رسیده است؛ یعنی کاهش بیش از 30 درصدی در کمتر از سه دهه. همزمان، مصرف آب در حوزههای مختلف کشور روندی صعودی به خود گرفته و میانگین دمای کشور نیز در 50 سال گذشته بیش از 1.6 درجه سانتیگراد افزایش یافته است. این تغییرات، پایداری تامین آب را با تهدیدات بیسابقهای روبهرو کرده است.
در چنین شرایطی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان متولی تامین آب شرب و بهداشت با تمام توان تخصصی، مهندسی، انسانی و تجهیزاتی خود برای تأمین پایدار آب شرب مورد نیاز مردم ایران تلاش میکند؛ اما این مسیر بدون مشارکت و همراهی مردم، به نتیجه نخواهد رسید.
بر اساس ارزیابیهای انجامشده 52 شهر در 29 استان کشور از جمله تهران، مشهد، اصفهان، اراک، بندرعباس و یزد در وضعیت تنش آبی قرار دارند. این بدان معناست که تقریباً نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب هستند.
در همین چارچوب، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تنها در سال جاری 192 پروژه مدیریت تنش آبی در مناطق شهری و روستایی را در دستور کار دارد که بخش زیادی از آنها به مرحله اجرا و بهرهبرداری رسیدهاند.
با وجود این اقدامات گسترده، اگر مدیریت مصرف در سطح خانوار و جامعه نهادینه نشود، حتی بزرگترین طرحهای مهندسی نیز نمیتوانند از بروز بحران جلوگیری کنند. صرفهجویی 15 تا 20 درصدی توسط شهروندان، میتواند شرایط آبرسانی را در بسیاری از شهرهای دارای تنش آبی به وضعیت پایدار برگرداند.
در روزهای سخت جنگ 12 روزه اخیر با رژیم صهیونی، همدلی و همبستگی مثالزدنی مردم ایران، موجب شد بهرغم عزم دشمن برای واردآوردن ضربات مهلک به کیان ایران عزیز اسلامی، کشورمان استوارتر از همیشه پایدار باشد* و امروز نیز که با دغدغه کمبود منابع آبی مواجهایم، نیازمند همان روحیه اتحاد، مسئولیتپذیری و عزم ملی هستیم تا از این گدار نیز با موفقیت عبور کنیم.
و در پایان شایسته میدانم به این مهم اشاره کنم که آب، صرفاً کالایی مصرفی نیست؛ پشتوانه امنیت، سلامت، اقتصاد و بالندگی کشور ماست. اگر امروز مدیریت نشود، فردا شاید قابل جبران نباشد."
انتهای خبر/179174/
- دلیل افت فشار آب تهران در روزهای اخیر چیست؟
- ورود 35 همت منابع به صندوق توسعه بازار برای حمایت از بورس
- نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب
- تسویه بدهی ایرلاینها با عراق شرط پروازهای اربعین 1404
- هستهای در کشاورزی ـ 12| بهینهسازی فتوسنتز و افزایش کارایی گلخانهها؛ با کنترل هستهای
- توقف تولید 200 هزار بشکه نفت عراق در پی حملات پهپادی
- هواشناسی ایران1404/4/27؛هشدار افزایش دما در 12 استان
- تجارت چین و آمریکا بیش از 10 درصد کاهش یافت
- تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در آزادراه پردیس ـ تهران
- پایان تروریسم، برای ترکیه رونق اقتصادی میآورد؟
- تأیید رسمی حذف سرخک و سرخجه در ایران توسط سازمان جهانی بهداشت
- آمادهباش 8هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین 1404
- بوشهر؛ نقطه آغاز تولید برق هستهای ایران با غنیسازی اورانیوم
- روایت شهادت دانشآموزان کودک و نوجوان؛ شهدای دانشآموز جنگ 12 روزه در یک قاب + تصاویر
- آغاز عملیات اجرایی بازسازی واحدهای آسیبدیده در جنگ از شنبه
- نخستین روز کنکور با رقابت 327هزار داوطلب آغاز شد
- تشکیل کمیته دادخواهی جنایات جنگی اسرائیل توسط اسکودا و کانون وکلای دادگستری
- تأمین 800 میلیون دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی تا نیمه تیرماه
- روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین+فایل صوتی
- توصیههای ضروری پلیس راهور به داوطلبان کنکور/ تمهیدات ترافیکی آزمون سراسری اعلام شد