شنبه ۰۶ دی ۱۴۰۴
السبت ٠٧ رجب ١٤٤٧
Saturday 27 December 2025
متن خبر

پیشگیری از وقوع آسیب‌های اجتماعی و جرائم صرفاً در گرو اقدامات قضایی نیست

چهارشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۴
پیشگیری از وقوع آسیب‌های اجتماعی و جرائم صرفاً در گرو اقدامات قضایی نیست

پیشگیری از وقوع آسیب‌های اجتماعی و جرائم صرفاً در گرو اقدامات قضایی نیست

بیژن دارایی در گردهمایی بیش از ۵۰۰ خَیِر شهرستان پلدختر در جشن گلریزان اجتماعی، با اشاره به جایگاه احسان در فرهنگ اسلامی - ایرانی، از این میزان مشارکت و استقبال خَیِرین از طرح مذکور قدردانی و آن را جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و مسئولیت‌پذیری در برابر آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه که همان کودکان و زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست هستند، دانست.  

وی تقویت ارتباطات مردمی و اعتماد متقابل را یکی از رویکردهای اصلی قوه قضاییه در دوره‌ اخیر معرفی و برگزاری این گونه طرح‌های فوق‌العاده اجتماعی که نوعاً دارای جنسی متفاوت از کار قضایی محض است را مسیری برای تحقق این هدف متعالی دانست.  

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان ضمن اشاره به جایگاه پیشگیری در قوه قضاییه، خاطرنشان کرد: یکی از کارآمدترین وجوه پیشگیری همان پیشگیری اجتماعی است که تحقق آن را غالباً می‌توان در تقویت بنیان‌های اجتماعی و مشارکت جامعه مدنی جستجو کرد و طرح گلریزان اجتماعی به معنای واقعی همین هدف را دنبال می‌کند.  

دارایی بیان کرد: اگرچه نهادهای مختلفی از جمله کمیته امداد، بهزیستی و ... در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر دارای رسالت و تکالیف هستند؛ اما این بدان معنا نیست که سایر نهادها آن هم در این تنگناهای اقتصادی  فقط نظاره‌گر باشند، بلکه بایستی همه نهادهای دولتی و غیردولتی تمامی ظرفیت خود را به کار گیرند تا روح مشارکت‌پذیری و نوع دوستی با هدف حمایت از این اقشار به عنوان یک ارزش فرهنگی اسلامی ایرانی پابرجا و هر روز تقویت شود.  

وی حضور بیش از ۵۰۰ نفر خَیِر در این جشن باشکوه و استقبال کم نظیر صنوف مختلف، کادر درمان، وکلاء، مشاوران، خَیِرین و ... چه در این شهرستان و چه در دیگر شهرستان‌ها را نشان از اعتماد مردم به قوه قضاییه به عنوان بخشی از حاکمیت دانست و تصریح کرد: این منابع با نظارت مستقیم رئیس دادگستری و دادستان هر شهرستان و البته با همکاری نهادهای مرتبط در میان جامعه هدف توزیع، مصرف و گزارش آن نیز به مردم ارائه می‌شود.  

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان یکی دیگر از اهداف برگزاری اینگونه جشن‌ها را فرهنگ‌سازی این ارزش بویژه در میان قشر جوان دانست و اظهار کرد: پس از برگزاری این آیین در تمامی شهرستان‌ها، یک جشن باشکوه استانی در مرکز با حضور مسئولین عالی قوه قضاییه و مسئولین استانی با هدف پاسداشت از خَیِرین سراسر استان و ترویج این فرهنگ برگزار خواهد شد.  

دارایی این شهرستان را گواهی بر اعتماد عمومی، مردمی بودن مسئولین قضایی این شهرستان و در اولویت بودن برنامه‌های پیشگیرانه دانست و این میزان همدلی و مشارکت را الگویی برای معرفی این طرح به عنوان یک تکلیف انسانی، اخلاقی و اجتماعی دانست.

به گزارش آگاه و به نقل از روابط عمومی دادگستری کل لرستان چهارشنبه سوم دی، با راهبری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان لرستان و به همت دادگستری شهرستان پلدختر، جشن گلریزان اجتماعی به عنوان یکی از برنامه‌های فوق‌العاده قوه قضاییه در جهت حمایت از کودکان و زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از خَیِرین و مسئولین این شهرستان برگزار و به معنای واقعی نمادی از هم‌افزایی اجتماعی، سخاوت و نوع‌دوستی مردم این شهرستان را رقم زد.  

در این آیین که تمامی اقشار مختلف جامعه از هر طایفه و از هر صنفی حاضر و علاوه بر آن بیژن دارایی معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، امام جمعه شهرستان، رئیس دادگستری شهرستان پلدختر، دادستان، فرماندار و دیگر مسئولین نیز حضور داشتند؛ خَیِرین ضمن اعتماد و استقبال کم نظیر از طرح دادگستری استان، هر کدام از هر قشر و به هر نوع و میزانی اعم از خدمات عام‌المنفعه اجتماعی و کمک‌های نقدی نشان دادند که هنوز حتی در شهرستان‌های کم برخوردار نیز روح نوع‌دوستی، سخاوت، انسانیت، مشارکت‌پذیری و هم‌افزایی اجتماعی بیدار است.  

انتهای خبر/213327/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر