دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۵
الاثنين ١٨ شوال ١٤٤٧
Monday 06 April 2026
متن خبر

افشای هزینه‌های سنگین جنگ برای اسرائیل پس از پنج هفته درگیری با ایران و حزب‌الله

دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۵
افشای هزینه‌های سنگین جنگ برای اسرائیل پس از پنج هفته درگیری با ایران و حزب‌الله
با گذشت بیش از پنج هفته از آغاز درگیری‌های نظامی، رسانه‌های عبری از جمله روزنامه کالکالیست گزارش دادند هزینه جنگ رژیم اسرائیل علیه ایران و حزب‌الله تاکنون به حدود ۴۷ میلیارد شِکِل، معادل ۱۵ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش خبرگزاری آگاه، با گذشت بیش از پنج هفته از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و جنوب لبنان، ابعاد تازه‌ای از فشارهای اقتصادی و هزینه‌های سنگین جنگ بر این رژیم آشکار شده است. رسانه‌های عبری که معمولاً در شرایط جنگی با احتیاط درباره خسارات داخلی گزارش می‌دهند، این‌بار از ارقامی سخن می‌گویند که نشان‌دهنده بحرانی عمیق در ساختار اقتصادی و امنیتی اسرائیل است و چشم‌انداز مبهمی را پیش‌روی تل‌آویو قرار داده است.

روزنامه عبری «کالکالیست» فاش کرد که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تجاوز به ایران و نیز جنگ با حزب‌الله تاکنون نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار هزینه متحمل شده است.

این روزنامه اقتصادی اعلام کرد که هزینه جنگ جاری علیه ایران و حزب‌الله در لبنان به حدود ۴۷ میلیارد شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی و معادل ۱۵ میلیارد دلار) رسیده و با توجه به ادامه عملیات نظامی و پیامدهای اقتصادی آن، انتظار می‌رود این رقم در هفته‌ها و ماه‌های آینده به طور فزاینده‌ای تشدید شود.

کالکالیست نوشت که وزارت جنگ اسرائیل تاکنون ۳۹ میلیارد شِکِل (حدود ۱۲.۴ میلیارد دلار) برای پوشش هزینه‌های نظامی درخواست کرده است؛ رقمی که در صورت تداوم جنگ یا تکرار دورهای مشابه درگیری، احتمالاً در سال ۲۰۲۶ نیز افزایش خواهد یافت.

در همین راستا، کالکالیست گزارش داد که تاکنون ۲۶ هزار درخواست غرامت برای خسارات ناشی از حملات موشکی ثبت شده که ارزش آنها بین ۱ تا ۱.۵ میلیارد شِکِل (۳۲۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار) برآورد می‌شود. با این حال، این رسانه معتقد است که این خسارات مستقیم بار اصلی را بر بودجه تحمیل نمی‌کنند.

به نوشته این روزنامه، بخش عمده فشار مالی مربوط به طرح‌های جبران خسارت شرکت‌ها و کارگران است که بین ۶.۵ تا ۷ میلیارد شِکِل (۲.۱ تا ۲.۳ میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود. علاوه بر این، حدود نیم میلیارد شِکِل (۱۶۰ میلیون دلار) نیز برای پوشش هزینه‌های کارگرانی اختصاص یافته که به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده‌اند.

کالکالیست پیش‌بینی کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای کاهش محدودیت‌ها بر فعالیت‌های اقتصادی تلاش خواهد کرد تا از شدت خسارات کاسته و هزینه‌های ناشی از جنگ را کنترل کند.

در همین حال، روزنامه «یدیعوت آحارنوت» نیز گزارش داد که بخش کشاورزی اسرائیل در نتیجه جنگ متحمل خسارات سنگینی شده است؛ زیرا کشاورزان قادر به صادرات محصولات خود نیستند و این موضوع زیان‌هایی معادل ده‌ها میلیون شِکِل به آنها وارد کرده است. این روزنامه نوشت که کشاورزان از وزارت دارایی درخواست کمک فوری کرده‌اند.

یدیعوت آحارنوت افزود که بخش سبزیجات فرآوری‌شونده نیز به شدت آسیب دیده، زیرا کارخانه‌های فرآوری در شمال فلسطین اشغالی مجبور به کاهش فعالیت شده‌اند و این امر دریافت محصولات کشاورزان را مختل کرده است.

انتهای خبر/238831/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر