یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵
الأحد ٠٩ ربیع‌الثانی ١٤٤٨
Sunday 20 September 2026
متن خبر

شفیعی: شانس بالایی برای کسب مدال در ناگویا داریم/ ظرفیت سوارکاری ایران در آسیا بالاست

یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵
شفیعی: شانس بالایی برای کسب مدال در ناگویا داریم/ ظرفیت سوارکاری ایران در آسیا بالاست
سرپرست تیم سوارکاری ایران گفت: محدودیت اعزام اسب دست فدراسیون را در انتخاب سوارکاران بسته بود و باید مشکل خروج اسب‌های ایران از کشور حل شود.

رامین شفیعی در گفت‌وگو با خبرگزاری آگاه درباره ترکیب تیم اعزامی سوارکاری ایران به بازی‌های آسیایی ناگویا اظهار داشت: در بازی‌های آسیایی دو سوارکار، علی عزیزنیا و فائزه غروی، داریم. البته در کشورمان محدودیت‌هایی برای اعزام اسب به خارج از ایران وجود دارد و اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعاً تعداد بیشتری از سوارکاران توانمند کشورمان می‌توانستند در بازی‌های آسیایی حضور داشته باشند.

وی افزود: در ایران حداقل یک یا دو دوجین سوارکار درجه‌یک داریم که از نظر فنی شایستگی حضور در بازی‌های آسیایی را دارند، اما به دلیل اینکه اسب‌هایی در خارج از ایران و در سطح مورد نیاز این رقابت‌ها در اختیار نداشتند، امکان اعزام آنها فراهم نشد. از این بابت دست فدراسیون نیز در انتخاب سوارکاران بسته بود.

شرایط خاص اعزام اسب‌ها به بازی‌های آسیایی

سرپرست تیم اعزامی سوارکاری ایران ادامه داد: در ابتدا امکان اعزام اسب‌ها به بازی‌های آسیایی فقط از اروپا فراهم شده بود و بعدها کمیته برگزاری مسابقات، امارات را نیز به عنوان یکی از مبادی امکان‌پذیر برای انتقال اسب‌ها اضافه کرد. البته دو سوارکار ما کسانی هستند که توانسته‌اند اسب مورد نیاز خود را در اروپا تهیه کنند.

تجربه حضور در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان

وی درباره شرایط علی عزیزنیا توضیح داد: عزیزنیا سال گذشته بسیار موفق بود و برای نخستین بار به عنوان یک سوارکار ایرانی در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان انتخاب شد. این مسابقات انتخابی بسیار سخت است و او توانست با همین اسبی که قرار است در بازی‌های آسیایی نیز با آن رقابت کند، سهمیه حضور در رقابت‌های قهرمانی جهان را به دست آورد. مسابقات انتخابی قهرمانی جهان حدود دو ماه پیش برگزار شد و عزیزنیا اکنون نیز شرایط خوبی دارد. اسب او هم در وضعیت مناسبی قرار دارد. البته عزیزنیا با مصدومیت جزئی مواجه شده بود که این آسیب‌دیدگی برطرف شده و در حال تمرین است تا با آمادگی کامل به رقابت‌ها برسد.

غروی نیز با اسب اروپایی در ناگویا

شفیعی درباره فائزه غروی نیز عنوان کرد: غروی از سوارکاران بسیار قابلی است و سابقه قهرمانی کشور را دارد. او نیز اسب خود را برای حضور در این رقابت‌ها از اروپا تهیه کرده و در مسابقات مختلف حضور داشته است. غروی در حال حاضر زیر نظر یک مربی بسیار خوب تمرین می‌کند تا بتواند برای بازی‌های آسیایی به آمادگی مطلوب برسد. نحوه انتخاب سوارکاران نیز به این صورت بود که آنها باید حداقل شرایط لازم را برای معرفی اسب خود داشته باشند و سابقه سوارکاری و حضورشان در مسابقات مشخص باشد. خدا را شکر هر دو سوارکاری که برای حضور در بازی‌های آسیایی اعلام آمادگی کردند و اسب مناسب در اروپا داشتند، از سوارکاران شناخته‌شده و درجه‌یک کشور بودند و در نهایت انتخاب شدند.

باید اسب و سوارکار هماهنگ باشند

وی با تأکید بر اینکه سوارکاری برخلاف تصور عمومی یک ورزش صرفاً انفرادی نیست، گفت: سوارکاری در واقع یک ورزش تیمی است. آنچه در روز مسابقه به عنوان رقابت انفرادی دیده می‌شود، در عمل یک تیم دو نفره متشکل از اسب و سوارکار است. علاوه بر این دو، مربی، مراقب اسب، دامپزشک و سایر عوامل نیز در روند آماده‌سازی دخیل هستند، اما همکاری اسب و سوارکار در میدان مسابقه اهمیت بسیار زیادی دارد.

شفیعی خاطرنشان کرد: اگر هر کدام از این دو، یعنی اسب یا سوارکار، در روز مسابقه شرایط مساعدی نداشته باشند و آمادگی لازم را نداشته باشند، موفقیت دشوار خواهد بود. شاید در نهایت نتیجه به نام سوارکار ثبت شود، اما اسب هم یک موجود زنده است و شرایط خاص خودش را دارد. همان‌طور که ممکن است یک روز انسان سرحال باشد و روز دیگر به دلیل سردرد، دل‌درد یا عوامل دیگر شرایط مناسبی نداشته باشد، اسب نیز چنین شرایطی دارد.

قیمت اسب‌های رقبا چند میلیون یورو است

شفیعی درباره اهمیت کیفیت اسب در سطح مسابقات آسیایی بیان کرد: برای حضور در چنین مسابقاتی باید اسب بسیار خوبی داشته باشیم. از نظر مالی، داشتن یک اسب در سطح بسیار بالا هزینه زیادی دارد. در میان سوارکاران رقیب ما، اسب‌هایی وجود دارند که ارزش آنها حدود پنج تا شش میلیون یورو است؛ با توجه به نرخ فعلی ارز، چنین رقمی به حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. طبیعتاً چنین شرایط مالی برای ما فراهم نیست، اما یکی از نقاط قوت سوارکاری ایران، تجربه، جسارت و مهارت سوارکاران است. 

ایران در رده کوتاه‌تر شانس مدال دارد

شفیعی درباره شانس مدال‌آوری ایران در بازی‌های آسیایی گفت: بله، ما شانس کسب مدال داریم. مسابقات سوارکاری در بازی‌های آسیایی از نظر ارتفاع به دو بخش تقسیم شده و دو مدال در نظر گرفته شده است. من شخصاً با این تصمیم موافق نبودم و معتقدم اینکه دو مدال تقریباً مشابه برای این بخش در نظر گرفته شود، محل بحث است، اما در نهایت چنین تصمیمی گرفته شده است. یکی از رقابت‌ها در ارتفاع حدود ۱۴۵ تا ۱۵۰ سانتی‌متر و رقابت دیگر در ارتفاع ۱۵۰ تا ۱۵۵ سانتی‌متر برگزار می‌شود. ما در ارتفاع کوتاه‌تر شرکت خواهیم کرد. علی عزیزنیا پیش از این در رقابت‌های ۱۵۵ و ۱۶۰ سانتی‌متر شرکت کرده و در مسابقات انتخابی قهرمانی جهان نیز در همین سطوح عملکرد خوبی داشته و توانسته فرصت حضور در رقابت‌های قهرمانی جهان را به دست آورد.

رامین شفیعی

مدال طلا دور از دسترس نیست

سرپرست تیم اعزامی سوارکاری ایران با اشاره به شانس مدال‌آوری دو نماینده کشورمان اظهار داشت: در این رده شانس مدال بسیار بالایی داریم و امیدواریم اگر مشکل خاصی پیش نیاید، حتماً روی سکو قرار بگیریم. حتی این شانس وجود دارد که بتوانیم مدال طلا را هم به دست بیاوریم. سوارکاری برخلاف برخی رشته‌ها، ورزشی نیست که بتوان نتیجه آن را با قطعیت پیش‌بینی کرد. در فوتبال شاید بتوان روی کاغذ تا حدی شرایط تیم‌ها را بررسی و پیش‌بینی کرد، اما در سوارکاری هیچ‌وقت نمی‌توان با قطعیت درباره نتیجه صحبت کرد.

وی توضیح داد: در طول مسابقه ممکن است اتفاقات بسیار کوچکی رخ دهد، حتی در حد چند هزارم ثانیه، ارتباط بین اسب و سوارکار ممکن است قطع شود یا اشتباهی رخ دهد و همین موضوع روی نتیجه تأثیر بگذارد. همین مسئله یکی از زیبایی‌های سوارکاری است. تماشاگر می‌بیند دو موجود زنده، بدون اینکه بتوانند با یکدیگر صحبت کنند، در کنار هم یک همکاری تیمی انجام می‌دهند تا به موفقیت برسند.

سابقه کسب مدال را در سوارکاری داریم

شفیعی گفت: عزیزنیا و غروی شانس کسب مدال در بازی‌های آسیایی را دارند. اگر هر دو در روز مسابقه شرایط خوبی داشته باشند و اسب و سوارکار بتوانند هماهنگی لازم را ایجاد کنند، قطعاً می‌توانند موفق شوند و برای سوارکاری ایران نتیجه خوبی به دست بیاورند. ایران سابقه کسب مدال در بازی‌های آسیایی را دارد. اگر اشتباه نکنم، در بازی‌های آسیایی هیروشیما مدال برنز کسب کردیم، البته در آن دوره شرایط با امروز متفاوت بود و اسب‌ها به صورت قرعه‌کشی در اختیار سوارکاران قرار می‌گرفتند.

وی افزود: کمیته برگزاری مسابقات تعدادی اسب را برای رقابت‌ها در نظر می‌گرفت و این اسب‌ها به صورت قرعه‌کشی میان سوارکاران شرکت‌کننده تقسیم می‌شدند و سوارکاران با همان اسب‌ها در مسابقات حضور پیدا می‌کردند. ایران در آن شرایط موفق به کسب مدال برنز بازی‌های آسیایی شد. از بازی‌های آسیایی بانکوک تایلند به بعد، شرایط تغییر کرد و اسب‌ها به صورت شخصی همراه سوارکاران به مسابقات اعزام شدند. بعد از آن مقام چهارمی علی نیل‌فروشان در بازی‌های آسیایی پوسان بهترین نتیجه ایران بوده است.

نگاه مدال‌آوری به سوارکاری وجود ندارد

سرپرست تیم اعزامی سوارکاری ایران درباره حمایت‌های مالی از این رشته گفت: احساس من این است که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان، سوارکاری را در زمره رشته‌های موفق و مدال‌آور نمی‌بینند. از سوی دیگر، سوارکاری ورزشی بسیار پرهزینه است و هزینه‌های آن در برخی ابعاد حتی از توانایی‌های مالی موجود در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک فراتر می‌رود. به همین دلیل، هماهنگی میان سوارکاری، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک کمتر از سطحی است که بتواند به توسعه این رشته کمک کند.

شفیعی تصریح کرد: طبیعتاً وقتی حمایت مالی کافی وجود نداشته باشد، انگیزه و رغبت لازم برای سرمایه‌گذاری بیشتر در جامعه سوارکاری نیز ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل است که ما در فعالیت‌های بین‌المللی هنوز نتوانسته‌ایم جایگاهی متناسب با ظرفیت واقعی سوارکاری ایران به دست بیاوریم، در حالی که از نظر ظرفیت داخلی، شرایط بسیار خوبی داریم.

سوارکاری ایران ظرفیت بالایی دارد

وی گفت: ایران را می‌توان یکی از توسعه‌یافته‌ترین کشورهای آسیایی در حوزه ورزش سوارکاری از نظر تعداد باشگاه‌ها، تعداد سوارکاران و سطح مسابقاتی که برگزار می‌شود، دانست. برای مثال، در کشورمان مسابقات در ارتفاع ۱۵۰ سانتی‌متر برگزار می‌شود و گاهی ۴۰، ۵۰ یا حتی ۶۰ سوارکار در این سطح شرکت می‌کنند. در هیچ کشور آسیایی، حتی کشورهایی که سابقه کسب مدال طلای بازی‌های آسیایی را دارند، مانند عربستان و امارات، در مسابقات این ارتفاع چنین تعداد سوارکاری حضور پیدا نمی‌کنند. 

شفیعی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی این است که فرصت حضور مستمر در مسابقات بین‌المللی برای بسیاری از این سوارکاران فراهم نشده است. مهم‌ترین معضل نیز این است که امکان خروج اسب‌هایی که داخل ایران هستند برای حضور در مسابقات بین‌المللی وجود ندارد. این مسئله هزینه‌ها را چند برابر می‌کند و شرایط را برای سوارکاران دشوارتر خواهد کرد.

سوابق بین‌المللی سرپرست تیم سوارکاری ایران

شفیعی با اشاره به سابقه خود در سوارکاری اظهار داشت: من سال‌ها سوارکار بودم و در مسابقات مختلف حضور داشتم. مدرک فوق‌دیپلم و لیسانس من در رشته پرورش اسب است و فوق‌لیسانس مدیریت استراتژیک در سازمان‌های ورزشی دارم. داور درجه دو بین‌المللی و کلانتر درجه دو بین‌المللی هستم و به عنوان طراح مسیر نیز در سطح چهار فدراسیون جهانی سوارکاری فعالیت داشته‌ام. در دوره قبل بازی‌های آسیایی به عنوان ناظر فنی فدراسیون جهانی فعالیت کردم و در بازی‌های آفریقایی نیز ناظر فنی بودم.

وی افزود: در رقابت‌های بزرگ متعددی به عنوان طراح فعالیت کرده‌ام و در مسابقات پنج‌ستاره دوحه نیز طراح مسیر بوده‌ام. همچنین عضو کمیته انتخابات فدراسیون جهانی سوارکاری هستم. از سال ۲۰۱۵ یا ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ نیز ریاست کمیته پرش فدراسیون سوارکاری آسیا را بر عهده داشتم و در حال حاضر مشاور فنی فدراسیون سوارکاری آسیا هستم.

سوارکاران ایران هزینه سنگینی پرداخت کرده‌اند

شفیعی درباره شرایط دو نماینده کشورمان گفت: خوشبختانه بچه‌های ما امکانات لازم را در اختیار دارند، اما هزینه بسیار زیادی نیز شخصاً پرداخت کرده‌اند. هزینه اقامت در اروپا، نگهداری و حمل‌ونقل اسب‌ها برای حضور در مسابقات اروپایی و همچنین انتقال آنها به محل برگزاری بازی‌های آسیایی، بسیار سنگین است. فدراسیون نیز در این مسیر مساعدت‌هایی داشته و برای هماهنگی‌های لازم کمک کرده است. از نظر تجهیزات و لوازم نیز مشکلی ندارند.

سرپرستی تیم ملی گفت: هر دو سوارکار ما حرفه‌ای هستند و تجهیزات، لوازم و نیازمندی‌های لازم را در اختیار دارند. آنها به صورت مستمر در مسابقات سطح اول منطقه و جهان حضور پیدا می‌کنند. بنابراین از نظر آمادگی و تجهیزات، این رقابت برای آنها تفاوت اساسی با مسابقات دیگر ندارد، هرچند اهمیت بازی‌های آسیایی برای ما طبیعتاً بیشتر است.

حل مشکل خروج اسب‌ها از ایران

وی با اشاره به مهم‌ترین مطالبه خود از مسئولان ورزش کشور اظهار کرد: تنها خواهشی که دارم و فکر می‌کنم موضوع بسیار مهمی است، این است که وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، فدراسیون سوارکاری و سازمان دامپزشکی ایران یک کارگروه مشترک تشکیل دهند تا مشکل خروج اسب‌های داخل ایران از قلمرو کشور برای حضور در مسابقات بین‌المللی حل شود. اگر این مشکل برطرف شود، شرایط سوارکاری ایران به صورت کلی تغییر خواهد کرد و این ورزش می‌تواند شکوفا شود. ظرفیت بسیار بالایی داریم و می‌توانیم در سطح منطقه و آسیا مدال‌آور و موفق باشیم..

امیدوارم شرایط برگزاری مسابقات بهتر شود

وی درباره شرایط میزبانی بازی‌های آسیایی گفت: شرایط برگزاری مسابقات، حداقل تا پیش از آغاز رقابت‌ها، در ژاپن چندان مساعد نبوده است. اسب‌های خود را در اختیار داریم و امیدوارم زمانی که به محل برگزاری مسابقات می‌رسیم، مشکلات برطرف شده باشد. امیدوارم در توکیو نیز از ما حمایت شود.چند رشته هستیم که در توکیو حضور داریم و در ناگویا نیستیم. انتظار داریم مسئولان کاروان و همراهان ورزش کشورمان در توکیو نیز از تیم‌ها و ورزشکاران حمایت کنند تا بچه‌ها با روحیه خوبی وارد مسابقات شوند.

انتهای خبر/277708/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر