یکشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۵
الأحد ١٤ جمادی‌الاولی ١٤٤٨
Sunday 25 October 2026
متن خبر

از ایده‌های دانشجویی تا محصولات دانش‌بنیان؛ راهبرد جدید دانشگاه آزاد شیراز برای بهره‌گیری از استعدادهای جوان

یکشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۵
از ایده‌های دانشجویی تا محصولات دانش‌بنیان؛ راهبرد جدید دانشگاه آزاد شیراز برای بهره‌گیری از استعدادهای جوان
دانشیار مهندسی شیمی و مجری برنامه صنایع شیمیایی و پلیمری مطالعات مخازن دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گفت: بسیاری از ایده‌های نوآورانه، حتی در مراحل اولیه، از سوی دانشجویان مقطع کارشناسی و در بستر فعالیت‌های انجمن‌های علمی شکل می‌گیرند و این ایده‌ها، اگرچه ممکن است در ابتدا ساده و محدود به نظر برسند، اما با حمایت علمی، هدایت تخصصی قابلیت تبدیل شدن به اختراع، تأسیس شرکت دانش‌بنیان و تولید و توسعه فناوری‌های جدید را دارند.

بهاره کامیاب دانشیار مهندسی شیمی و مجری برنامه صنایع شیمیایی و پلیمری مطالعات مخازن دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در گفت‌و‌گو با خبرنگار آگاه اظهار کرد: درراستای پاسخگویی به نیاز‌های صنعت و رفع چالش‌های موجود، تلاش کرده‌ایم همکاری‌های گسترده‌ای با شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های صنعتی و پژوهشی برقرار کنیم.

وی اضافه کرد: در همین زمینه، با مجموعه‌های مختلفی ازجمله شرکت‌های فعال در حوزه صنایع شیمیایی، شرکت گاز، پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره‌کل حفاظت محیط زیست، مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مرکز رشد دانشگاه تهران همکاری داریم.

دانشیار مهندسی شیمی و مجری برنامه صنایع شیمیایی و پلیمری مطابعات مخازن دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: هدف از این همکاری‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و تخصصی دانشگاه‌ها، توسعه ارتباط میان دانشگاه و صنعت و فراهم کردن زمینه‌ای برای شناسایی و رفع نیاز‌های واقعی کشور از طریق فعالیت‌های پژوهشی و فناوری است.

کامیاب تصریح کرد: در همین راستا، تاکنون دو هسته پژوهشی در چارچوب این برنامه علمی راه‌اندازی کرده‌ایم که یکی با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دیگری با مشارکت دانشگاه شیراز فعالیت خود را دنبال می‌کند و راه‌اندازی این هسته‌ها می‌تواند زمینه مناسبی برای توسعه تحقیقات تخصصی، هم‌افزایی علمی و تبدیل دستاورد‌های پژوهشی به محصولات و فناوری‌های کاربردی فراهم کند.

این عضو هیئت علمی تبیین کرد: از دیگر ظرفیت‌های ارزشمند این برنامه علمی، برخورداری از یک انجمن علمی فعال و حضور دانشجویانی باانگیزه، خلّاق و پرتلاش است و  به اعتقاد ما، این دانشجویان یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های علمی کشور به شمار می‌روند؛ سرمایه‌ای که اگر به‌درستی شناسایی، هدایت و حمایت شود، می‌تواند دستاورد‌های ارزشمندی برای دانشگاه و جامعه به همراه داشته باشد.

کامیاب خاطرنشان کرد: بسیاری از ایده‌های نوآورانه، حتی در مراحل اولیه، از سوی دانشجویان مقطع کارشناسی و در بستر فعالیت‌های انجمن‌های علمی شکل می‌گیرند و این ایده‌ها، اگرچه ممکن است در ابتدا ساده و محدود به نظر برسند، اما با حمایت علمی، هدایت تخصصی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، قابلیت تبدیل شدن به اختراع، تأسیس شرکت دانش‌بنیان و در نهایت تولید و توسعه فناوری‌های جدید را دارند.

وی متذکر شد: یکی از اهداف اصلی ما این است که بستری فراهم کنیم تا ایده‌های دانشجویی در همان مراحل اولیه متوقف نشوند، بلکه مسیر رشد و تکامل خود را طی کنند و از یک طرح اولیه به محصولی کاربردی و فناوری قابل عرضه تبدیل شوند. تحقق این هدف مستلزم همکاری مستمر میان دانشجویان، استادان، انجمن‌های علمی، مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های صنعتی است.

دانشیار مهندسی شیمی و مجری برنامه صنایع شیمیایی و پلیمری مطالعات مخازن دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تشریح کرد: امیدواریم با توسعه این فعالیت‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، بتوانیم در راستای تحقق هدف اصلی مورد تأکید شهید دکتر طهرانچی گام برداریم؛ هدفی که بر تبدیل ایده‌های دانشگاهی به دستاورد‌های علمی، فناوری و اقتصادی ارزشمند تأکید دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با حمایت از استعداد‌های جوان، تقویت فعالیت‌های پژوهشی و فراهم کردن زمینه تجاری‌سازی ایده‌ها، مسیر تبدیل یک ایده کوچک در محیط دانشگاه به اختراع، فناوری، محصول و دستاوردی مؤثر در سطح ملی را هموار کنیم و سهمی ارزشمند در تولید، توسعه و گسترش دانش در کشور داشته باشیم.

انتهای خبر/284776/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر