شنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۵
السبت ٢٠ جمادی‌الاولی ١٤٤٨
Saturday 31 October 2026
متن خبر

برگزاری جشنواره فیلم زنان غزه با افتتاح آکادمی سینما؛ پنج روایت از دل جنگ روی پرده رفت

شنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۵
برگزاری جشنواره فیلم زنان غزه با افتتاح آکادمی سینما؛ پنج روایت از دل جنگ روی پرده رفت
دومین جشنواره بین‌المللی فیلم زنان غزه با شعار «زنانی که از مرگ زندگی می‌سازند» در سالن تخریب‌شده النخیل در منطقه البریج افتتاح شد؛ رویدادی که هم‌زمان با آغاز به کار رسمی آکادمی سینمای غزه، میزبان نمایش پنج فیلم ساخته زنان فیلمساز این منطقه بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آگاه به نقل از سایت جشنواره، دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم زنان غزه روز دوشنبه ۲۶ اکتبر (۴ آبان) در سالن تخریب‌شده النخیل در منطقه البریج آغاز شد. این مراسم با حضور جمعی از روشنفکران، نویسندگان، چهره‌های اجتماعی و شمار زیادی از زنان برگزار شد و افتتاح رسمی آکادمی سینمای غزه را نیز در پی داشت.

مراسم با پخش سرود ملی فلسطین آغاز شد و در ادامه، عزالدین شلح، بنیان‌گذار و رئیس جشنواره، ضمن اعلام آغاز دومین دوره این رویداد، از حاضران استقبال کرد. او همچنین از می‌مسری، فیلمساز و تهیه‌کننده فلسطینی، و شرکای بنیان‌گذار آکادمی، از جمله کوثر بن هنیه، آن ماری جاسر، صالح بکری، گرازیلا بیداسهایم، رامی یوسف، هیام عباس و علاء کرکوتی قدردانی کرد.

شلح با اشاره به دشواری‌های برگزاری این رویداد، از تلاش اعضای دبیرخانه جشنواره و همه کسانی که با وجود آوارگی، فقدان و محدودیت شدید امکانات در شکل‌گیری این ابتکار مشارکت کردند، تشکر کرد.

آموزش ۲۵ زن فلسطینی در دوره هشت‌ماهه فیلمسازی

پس از نمایش ویدئویی از روند آموزش هنرجویان، می‌مسری در سخنانی افتتاح جشنواره و آغاز فعالیت آکادمی سینمای غزه را تبریک گفت. او با اشاره به همکاری خود با عزالدین شلح در نظارت بر یک دوره هشت‌ماهه آموزش فیلمسازی برای ۲۵ زن از غزه، از تجربه این همکاری ابراز خرسندی کرد.

این فیلمساز فلسطینی همچنین از مدرسان داخل و خارج غزه، از جمله افرادی که به‌صورت داوطلبانه در این دوره آموزشی مشارکت داشتند، قدردانی کرد و گفت که خود نیز از این تجربه پربار آموخته است. مسری با ابراز افتخار به استعداد‌های سینمایی در حال ظهور در غزه، بر اهمیت فراهم کردن فرصت برای پرورش و شکوفایی این توانایی‌ها تأکید کرد.

در ادامه، آغاز رسمی فعالیت آکادمی سینمای غزه اعلام شد و مشعل افتتاح آن به دست اعضای گروه «زنانی که از مرگ زندگی می‌سازند» روشن شد. عزالدین شلح نیز در این مراسم حضور داشت. این آیین نمادی از تداوم تلاش‌ها برای آموزش فیلمسازان تازه‌کار، حمایت از رشد حرفه‌ای آگاهن و کمک به تولید آثار سینمایی‌شان بود.

سینما؛ صدای زنان فلسطینی در برابر فراموشی

در بخش دیگری از مراسم، فاتن زهیر حرب، عضو شورای شهرداری، به نمایندگی از زنان سخنرانی کرد و با اشاره به اهمیت سینما در ثبت رنج‌های زنان فلسطینی، بر ضرورت رساندن صدای آگاهن به مخاطبان جهان تأکید کرد.

او گفت زنان دیگر صرفاً موضوع روایت‌ها نیستند، بلکه خود به خالقان داستان‌هایشان تبدیل شده‌اند و درد و رنج را به پیامی انسانی درباره حق زندگی، کرامت و امنیت بدل می‌کنند.

حرب همچنین از تلاش‌های عزالدین شلح برای برگزاری جشنواره قدردانی کرد و سینمای زنان را ابزاری برای حفظ داستان فلسطین به‌عنوان خاطره‌ای زنده و صدایی برای حقیقت و امید دانست.

پس از این سخنرانی، گروه هنری به اجرای برنامه پرداخت و سپس نمایش فیلم‌های افتتاحیه آغاز شد.

پنج فیلم از تجربه زنان فیلمساز غزه

برنامه نمایش افتتاحیه شامل پنج فیلم بود که همگی در چارچوب برنامه آموزشی آکادمی سینمای غزه تولید شده‌اند:

- «سوسو: خط نجات» به کارگردانی کوثر منیر

- «یک کیسه آرد» به کارگردانی مونا ابوقص

- «بقایای نور» به کارگردانی هنادی ابوصلاح

- «فراتر از سکوت» به کارگردانی رغده البهیصی

- «داندانا» به کارگردانی اسراء ابوجیاب

این آثار حاصل دوره آموزشی آکادمی هستند و تلاش دارند تجربه‌ها و دغدغه‌های زنان فلسطینی و زندگی مردم غزه در شرایط جنگی را از دریچه نگاه فیلمسازان بومی روایت کنند.

بر اساس اعلام برگزارکنندگان، برنامه‌های جشنواره از روز سه‌شنبه ۲۷ اکتبر، ساعت ۱۵:۳۰ در سالن تخریب‌شده النخیل در منطقه البریج از سر گرفته می‌شود و تا ۳۱ اکتبر ادامه خواهد داشت

انتهای خبر/286112/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر