به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی در حاشیه جلسه با دادستان کل کشور گفت: بانکها در ۹ ماهه امسال هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات دادهاند که ۶۰ درصد آن معادل ۷۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش بوده است با این حال نمیتوانیم در برابر مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی به وجود میآید سکوت کنیم.
همتی افزود: قرار شد کمیته دائمی در بانک مرکزی با حضور نمایندگان بانکها، دادستانی و نماینده بانک مرکزی تشکیل شود و موارد مهم مشکلات تولیدکنندگان در آنجا مطرح و بررسی شود تا دیگر چنین مشکلاتی را نداشته باشیم.
رئیسکل بانک مرکزی اظهار کرد: اگر امکان راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی وجود داشته باشد، اولویت بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار با صاحبان قبلی آن واحدها است و در غیر این صورت نیز بانک باید واحد تولیدی را راهاندازی کند و قابل قبول نیست که سرمایهها راکد بماند.
همتی در این جلسه به تشریح عملکرد بانکها در حمایت از تولید پرداخت و گفت: نظام بانکی کشور در دو سال و نیم اخیر و در اوج جنگ اقتصادی کشور نقش بینظیری ایفا کرده و بازار پول کشور در حال حاضر در آرامش کامل قرار دارد.
رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه در ۹ ماهه اول امسال ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانکها به بخشهای اقتصادی پرداخت شده است، عنوان کرد: حدود ۶۰ درصد از این مبلغ در قالب سرمایه در گردش بوده است، از این رو رشد اقتصادی مثبت کشور در شش ماه نخست امسال بدون حمایت بانکها امکانپذیر نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: بانکها تمایلی به تملیک واحدهای تولیدی ندارند و تعطیلی واحد تولیدی سودی برای بانک نخواهد داشت؛ لذا بانکها از حداکثر امکانات خود برای مدارا و رفع مشکل تولیدکنندگان استفاده میکنند.
همتی با بیان اینکه حجم پروندههای مربوط به مطالبات معوق بانکی غالباً مربوط به مقاطع گذشته است تصریح کرد: در سالهای اخیر با سیاستهای اتخاذ شده و همراهی نظام بانکی با تولیدکنندگان روند این قبیل پروندهها کاهشی بوده است.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به برخی گزارشهای رسانهای نادرست در خصوص عملکرد بانکها در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی گفت: هرچند ممکن است در مواردی تخلف و قصور از سوی بانکها رخ داده باشد، اما این تخلف نباید به پای نظام بانکی نوشته شود و رسانهها بایستی در انعکاس این موارد با دقت بیشتری عمل کنند.
همتی ضمن تقدیر از همراهی قوه قضاییه در وصول بخش زیادی از مطالبات معوق شبکه بانکی گفت: منابع بانکی در واقع سرمایههای مردم است و بانکها باید با قدرت نسبت به وصول مطالبات خود عمل کنند.
انتهای خبر/4274/
برچسب ها
- سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد؛ تهدیدی برای اقتصاد یا فرصتی از دست رفته؟
- مکتب حاج قاسم نسخهای برای زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ماست
- پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه
- آخرین قیمت دلار توافقی نیما/ دلار حواله 66هزار و 172 تومان شد
- پرشدگی سدها به 44درصد رسید/کاهش ورودی و رشد خروجی آب از سدها
- ترامپ نقطه تاریک دومین اقتصاد بزرگ جهان شد
- تقاضا برگ برنده چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شد
- حضور دهک 8 تا 10 بین متقاضیان نهضت ملی مسکن
- نقش هوش مصنوعی در آینده مشاغل, فرصتها و چالشها
- تسنیم بررسی میکند: ماجراهای پیچیده و عجیبوغریب «دشت مغان»
- آسیبهای اجتماعی که دانشآموزان قزوینی با آن درگیر هستند
- 23 هزار میلیارد تومان پاداش معلمان بازنشسته آماده واریز
- تداوم آلودگی هوای تهران در چهارمین روز متوالی
- مدارس ابتدایی استان تهران دوشنبه غیرحضوری شد
- مهمترین پیش شرط تحول اجتماعی اتکا به ظرفیتهای مردمی در مسیر توسعه است
- ماجرای شهادت مرزبان کردستانی چه بود؟
- نشت دارو به بازار سیاه از طریق نسخ جعلی صورت میگیرد
- تبلیغات گسترده برای واکسن "اچپیوی" سلامت یا تجارت؟!
- رادان: پلیس ایران برای مقابله با پدیدههای نوظهور آماده است
- کشف کارگاه تغلیظ سوخت قاچاق در کهریزک/ کشف 40000 لیتر سوخت