مراوده تجاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری ایران با قاره آفریقا
مسعود برهمن در نشست با تجار خراسان شمالی در ۱۱ مرداد ماه اظهار کرد: قاره آفریقا شامل ۵۵ کشور با یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون جمعیت است که ۱۵۰۰ میلیارد دلار گردش مالی در این قاره صورت می گیرد که نیمی از آن صادرات و نیمی نیز واردات کالا انجام میشود.
وی گفت: ۹۰ درصد معادن الماس، ۷۰ درصد معادن طلا و عمده بوکیست دنیا در این قاره وجود دارد و از سوی دیگر دیگر ظرفیتهای بالای منابع طبیعی، زیست محیطی، کشاورزی و ... دارد اما متاسفانه میزان مراوده ایران با این قاره فقط یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است که یک میلیارد از این میزان صادرات و مابقی واردات است.
برهمن افزود: بیشتر واردات کالایی که به این قاره انجام میشود فرآوردههای نفتی، روغن، محصولات فولادی است که اتفاقا این استان پتانسیل بالایی برای صادرات محصولات به این قاره را دارد چراکه خراسان شمالی تولیدکننده محصولات فولادی، پتروشیمی و ... است.
وی با اشاره به اینکه ایران با ۱۵ کشور که تعداد جمعیت آن ۶۰۰ میلیون نفر است، همسایه است، ادامه داد: سهم مراوده تجاری ایران با کشورهای همسایه ۳۸ میلیارد دلار است و کشوری همچون عراق که یکی از بازارهای هدف صادراتی ما است، هر تولیدی که راه اندازی میکند جلوی صادرات همان محصول را به کشور خود میگیرد بنابراین ما در این کشور برای صادرات محصول فرصتی سه چهار ساله داریم و از سوی دیگر در کشورهایی همچون روسیه، چین و ... که دچار تنش میشود ما برای صادرات گرفتار میشود بنابراین باید بازارهای صادراتی خود را گسترده کنیم که کشورهای قاره آفریقا یکی از مهمترین فرصتها برای ما است.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا با تاکید بر اینکه باید در کشورهای آمریکای لاتین و آفریقایی نفوذی بیشتری پیدا کنیم، بیان کرد: کشور ما بیشتر واردات چی بوده است، صادرات چی حرفه ای نداریم، کالای صادراتی در کشور داریم و به میزان ۶۰ میلیارد دلار صادر میشود اما ظرفیت احصا شده برای صادرات کالا در کشور ۳۶۰ میلیارد دلار است و علت آن است که در گذشته فروش داخلی بسیار خوب بوده اما از پارسال که رکود شروع شده به تلاطم برای فروش کالا رسیده ایم و چاره ای جز صادرات آنها نداریم.
وی بر برنامه ریزی برای صادرات کالا تاکید کرد و گفت: آفریقا قاره ای عقب مانده است و صنعتی در آن وجود ندارد و این امر ظرفیتی برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان صادرات محور کشور ما است. ۸۰ درصد از قاره آفریقا مشغول کشاورزی و آن هم کشاورزی غیرمکانیزه است که در آنجا صنایع تبدیلی و تکمیلی برای محصولات کشاورزی نیز وجود ندارد.
برهمن با بیان اینکه رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی از میانگین جهانی بالاتر است، افزود: علت این امر این است که همه به ایجاد زیرساختها روی آورده اند، آنها به نیروگاه، سد، راه، کشت فراسرزمینی، اکتشاف و استخراج مواد معدنی و ... نیاز دارند و تا پنج سال دیگر جای ما حتی در این قاره نیز تنگ تر خواهد شد چراکه به شدت در حال توسعه است.
انتهای خبر/48837/
- دلیل افت فشار آب تهران در روزهای اخیر چیست؟
- ورود 35 همت منابع به صندوق توسعه بازار برای حمایت از بورس
- نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب
- تسویه بدهی ایرلاینها با عراق شرط پروازهای اربعین 1404
- هستهای در کشاورزی ـ 12| بهینهسازی فتوسنتز و افزایش کارایی گلخانهها؛ با کنترل هستهای
- توقف تولید 200 هزار بشکه نفت عراق در پی حملات پهپادی
- هواشناسی ایران1404/4/27؛هشدار افزایش دما در 12 استان
- تجارت چین و آمریکا بیش از 10 درصد کاهش یافت
- تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در آزادراه پردیس ـ تهران
- پایان تروریسم، برای ترکیه رونق اقتصادی میآورد؟
- تأیید رسمی حذف سرخک و سرخجه در ایران توسط سازمان جهانی بهداشت
- آمادهباش 8هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین 1404
- بوشهر؛ نقطه آغاز تولید برق هستهای ایران با غنیسازی اورانیوم
- روایت شهادت دانشآموزان کودک و نوجوان؛ شهدای دانشآموز جنگ 12 روزه در یک قاب + تصاویر
- آغاز عملیات اجرایی بازسازی واحدهای آسیبدیده در جنگ از شنبه
- نخستین روز کنکور با رقابت 327هزار داوطلب آغاز شد
- تشکیل کمیته دادخواهی جنایات جنگی اسرائیل توسط اسکودا و کانون وکلای دادگستری
- تأمین 800 میلیون دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی تا نیمه تیرماه
- روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین+فایل صوتی
- توصیههای ضروری پلیس راهور به داوطلبان کنکور/ تمهیدات ترافیکی آزمون سراسری اعلام شد