مراوده تجاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری ایران با قاره آفریقا
مسعود برهمن در نشست با تجار خراسان شمالی در ۱۱ مرداد ماه اظهار کرد: قاره آفریقا شامل ۵۵ کشور با یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون جمعیت است که ۱۵۰۰ میلیارد دلار گردش مالی در این قاره صورت می گیرد که نیمی از آن صادرات و نیمی نیز واردات کالا انجام میشود.
وی گفت: ۹۰ درصد معادن الماس، ۷۰ درصد معادن طلا و عمده بوکیست دنیا در این قاره وجود دارد و از سوی دیگر دیگر ظرفیتهای بالای منابع طبیعی، زیست محیطی، کشاورزی و ... دارد اما متاسفانه میزان مراوده ایران با این قاره فقط یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است که یک میلیارد از این میزان صادرات و مابقی واردات است.
برهمن افزود: بیشتر واردات کالایی که به این قاره انجام میشود فرآوردههای نفتی، روغن، محصولات فولادی است که اتفاقا این استان پتانسیل بالایی برای صادرات محصولات به این قاره را دارد چراکه خراسان شمالی تولیدکننده محصولات فولادی، پتروشیمی و ... است.
وی با اشاره به اینکه ایران با ۱۵ کشور که تعداد جمعیت آن ۶۰۰ میلیون نفر است، همسایه است، ادامه داد: سهم مراوده تجاری ایران با کشورهای همسایه ۳۸ میلیارد دلار است و کشوری همچون عراق که یکی از بازارهای هدف صادراتی ما است، هر تولیدی که راه اندازی میکند جلوی صادرات همان محصول را به کشور خود میگیرد بنابراین ما در این کشور برای صادرات محصول فرصتی سه چهار ساله داریم و از سوی دیگر در کشورهایی همچون روسیه، چین و ... که دچار تنش میشود ما برای صادرات گرفتار میشود بنابراین باید بازارهای صادراتی خود را گسترده کنیم که کشورهای قاره آفریقا یکی از مهمترین فرصتها برای ما است.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا با تاکید بر اینکه باید در کشورهای آمریکای لاتین و آفریقایی نفوذی بیشتری پیدا کنیم، بیان کرد: کشور ما بیشتر واردات چی بوده است، صادرات چی حرفه ای نداریم، کالای صادراتی در کشور داریم و به میزان ۶۰ میلیارد دلار صادر میشود اما ظرفیت احصا شده برای صادرات کالا در کشور ۳۶۰ میلیارد دلار است و علت آن است که در گذشته فروش داخلی بسیار خوب بوده اما از پارسال که رکود شروع شده به تلاطم برای فروش کالا رسیده ایم و چاره ای جز صادرات آنها نداریم.
وی بر برنامه ریزی برای صادرات کالا تاکید کرد و گفت: آفریقا قاره ای عقب مانده است و صنعتی در آن وجود ندارد و این امر ظرفیتی برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان صادرات محور کشور ما است. ۸۰ درصد از قاره آفریقا مشغول کشاورزی و آن هم کشاورزی غیرمکانیزه است که در آنجا صنایع تبدیلی و تکمیلی برای محصولات کشاورزی نیز وجود ندارد.
برهمن با بیان اینکه رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی از میانگین جهانی بالاتر است، افزود: علت این امر این است که همه به ایجاد زیرساختها روی آورده اند، آنها به نیروگاه، سد، راه، کشت فراسرزمینی، اکتشاف و استخراج مواد معدنی و ... نیاز دارند و تا پنج سال دیگر جای ما حتی در این قاره نیز تنگ تر خواهد شد چراکه به شدت در حال توسعه است.
انتهای خبر/48837/
- وزیر راه: اربعین امسال با انسجام بیشتر پیش میرویم
- ثبتنام طرح نوسازی موتورسیکلتهای فرسوده آغاز شد
- مشترکان پرمصرف باید قیمت تمام شده آب را بپردازند
- قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/04/24
- آغاز فروش ارز اربعین از 4 مرداد / هر دینار عراق 545.96 ریال
- اختصاصی/ نرخ بلیت اربعین اعلام شد؛ تهران-نجف 13 ، مشهد-نجف 15 میلیون تومان
- آخرین قیمتها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟
- افت 12 درصدی تولید خودرو کشور در فصل بهار + جدول
- آزادسازی قیمتها؛ نسخهای شکستخورده برای اقتصاد ایران
- تأمین مالی تولید آسانتر میشود/ جزئیات مصوبه جدید دولت
- وصیت شهید دکتر محمدحسین عزیزی/پیکرم را برای آموزش تشریح به دانشکده پزشکی اهدا کنید
- جریمه ورود به طرح ترافیک از 28 خرداد تا 8 تیر صفر میشود+ فیلم
- سازمان غذا و دارو: فرآوردههای غیرمجاز دارای ترکیبات مضر و سمی هستند
- هشدار پلیس فتا به کنکوریها؛ فریب تبلیغات فضای مجازی را نخورید
- واریز کمکهزینه لوازم بهداشتی و معیشتی معلولان/ انعکاس آسیبهای جنگ 12روزه به سازمان ملل
- دستگیری شرور معروف و 8متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوبشرق تهران
- افتتاح طرحهای اشتغال معلولان در هفته بهزیستی/ جابهجایی 6هزار مددجو به مکانهای امن در جنگ 12روزه
- لغو طرح ترافیک در دوره جنگ 12 روزه اجرا نشد؟/ توضیحات اعضای شورای شهر
- گسترش سریع فرونشست زمین در 28شهر آمریکا؛ زندگی 34میلیون نفر در خطر
- وضعیت مبهم واگذاری زندان اوین؛ دانشگاه یا تفرجگاه؟