به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، پروژههای زیرساختی برای توسعه متوازن منطقهای در کشور بسیار مهم و ضروری هستند. مهمترین منبع تامین مالی پروژههای زیرساختی، بودجه دولتی بوده است.
از سوی دیگر همین وابستگی به بودجه دولتی، سبب شده است که توسعه پروژههای عمرانی با مشکلات فراوانی روبرو شود. اولین مشکل عدم تخصیص بهینه بودجه عمرانی به پروژههای مختلف است. رانت و فساد بالا، آورده دیگر تامین مالی دولت پروژههای عمرانی است. ذینفع نبودن پیمانکار سبب میشود کیفیت پروژه نیز بسیار پایین باشد.
براین اساس کشورهای مختلف در راستای کاهش معایب تامین مالی دولتی، تامین مالی مبتنی بر سرمایهگذاری بخش خصوصی و مردم نظیر شرکت سهام عام پروژه و صندوق پروژه جایگزین کردهاند.
در همین راستا، به سراغ سعید اسلامی بیدگلی عضو شورای عالی بورس رفتیم تا در رابطه با بودجه 1400 و تامین مالی مبتنی بر ابزارهای بازار سرمایه به گفتوگو بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس کسری بودجه سال آینده ۱۸۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود، میگوید جبران کسری بودجه دولت در سال آینده از طریق فروش سهام و اوراق دولتی در نظر گرفته شده است و این امر نقش پررنگی در بازار سرمایه دارد.
به گفته عضو شورای عالی بورس تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از ابتدای امسال اوراق بورسی واگذار شده است. به شرط رونق مالی بازار و کاهش تورم به کمک بانک مرکزی میتوان بخشی از کسری بودجه را به نوعی کنترل کرد؛ و البته به خاطر نرخ بالای ارز همچنان چالشهای بسیاری در این زمینه وجود دارد.
اسلامی بیدگلی در ادامه با اشاره به اینکه کسری بودجه بالای دولت در سال آینده منجر به کاهش اختصاص بودجه در بخشهای مهم به ویژه بخش عمرانی کشور شده است، میافزاید کاهش بودجه عمرانی کشور رشد اقتصادی را با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد و متاسفانه در طول سه سال گذشته (سال ۹۷ تا ۹۹) رشد اقتصاد با مشکلی جدی مواجه بوده و عملاً در این سه سال رشد اقتصاد منفی را تجربه کردهایم. باید از طریق بازار سرمایه و روشهای پروژهمحور به تامین مالی این پروژهها بپردازیم.
وی معتقد است یکی از راههای تامین مالی پروژههای عمرانی کشور استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است و اگر بخواهیم از طریق بازار سرمایه در تامین مالی پروژههای عمرانی بهره ببریم، باید شیوههای تامین مالی پروژهای مانند شرکت سهام عام پروژه را در این زمینه پیش بگیریم.
گفتنی است، شورای عالی بورس با هدف حمایت از تولید و هدایت نقدینگی به سمت تولید، اقدام به تعریف شرکت سهام عام پروژه کرده است. هفته گذشته نیز آییننامه شرکت سهام عام پروژه به تصویب شورای عالی بورس رسید.
انتهای خبر/5078/
برچسب ها
- سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد؛ تهدیدی برای اقتصاد یا فرصتی از دست رفته؟
- مکتب حاج قاسم نسخهای برای زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ماست
- پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه
- آخرین قیمت دلار توافقی نیما/ دلار حواله 66هزار و 172 تومان شد
- پرشدگی سدها به 44درصد رسید/کاهش ورودی و رشد خروجی آب از سدها
- ترامپ نقطه تاریک دومین اقتصاد بزرگ جهان شد
- تقاضا برگ برنده چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شد
- حضور دهک 8 تا 10 بین متقاضیان نهضت ملی مسکن
- نقش هوش مصنوعی در آینده مشاغل, فرصتها و چالشها
- تسنیم بررسی میکند: ماجراهای پیچیده و عجیبوغریب «دشت مغان»
- آسیبهای اجتماعی که دانشآموزان قزوینی با آن درگیر هستند
- 23 هزار میلیارد تومان پاداش معلمان بازنشسته آماده واریز
- تداوم آلودگی هوای تهران در چهارمین روز متوالی
- مدارس ابتدایی استان تهران دوشنبه غیرحضوری شد
- مهمترین پیش شرط تحول اجتماعی اتکا به ظرفیتهای مردمی در مسیر توسعه است
- ماجرای شهادت مرزبان کردستانی چه بود؟
- نشت دارو به بازار سیاه از طریق نسخ جعلی صورت میگیرد
- تبلیغات گسترده برای واکسن "اچپیوی" سلامت یا تجارت؟!
- رادان: پلیس ایران برای مقابله با پدیدههای نوظهور آماده است
- کشف کارگاه تغلیظ سوخت قاچاق در کهریزک/ کشف 40000 لیتر سوخت