به گزارش خبرنگار حوزه پایاننامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وبینار پایاننامههای دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز به همت معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز مطالعات و برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر برگزار شد.
عباسعلی نظرنوکنده، دانشجوی دکتری تخصصی علوم قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفت: افرادی مخالف تقریب مذاهب اسلامی هستند. مذاهب اسلامی در معرض انواع تهدیدها قرار دارد که میتوان مشکلات آن را برطرف کرد.
اندیشمندان شیعه و سنی نقش بسزایی در وحدت این دو فرقه اسلامی دارند
وی با اشاره به اینکه تقریب ایدهای استوار و شدنی است، افزود: تنگنظریها، انگیزههای سیاسی و... منجر به افزایش اختلاف بین شیعه و سنی شده است. عالمان و اندیشمندان شیعه و سنی همانند آیتالله بروجردی نقش بسزایی در وحدت این دو فرقه اسلامی داشتند و دارند.
این دانشجوی دکتری تخصصی علوم قرآن و حدیث واحد گرگان گفت: وحدت باید در خدمت حاکمیت جهان اسلام باشد. در مسیر تقریب چالشها و فرصتهایی وجود دارد و شناخت این چالشها منجر به شناخت ضرورت وحدت میشود.
نظرنوکنده گفت: حج کنگره عمومی اسلامی و نماز جمعه نیز گردهمایی قشرهای مختلف جامعه است. بهترین راه مقابله با دشمنان، گفتگو بوده و اصول و روش گفتگو در قرآن اشاره شده است.
وی با اشاره به پایاننامه خود گفت: راهکار همگرایی مسلمانان در سه عرصه بینالمللی، ملی و فردی را بررسی کردهام. آثار تقریب را میتوان در رسیدن آرامش، رعایت حقوق برادری، خیرخواهی افراد نسبت به یکدیگر و... مشاهده کنیم.
این دانشجوی دکتری تخصصی علوم قرآن و حدیث واحد گرگان بیان کرد: در قرآن کریم به طرح نظریه جهانی شدن در راستای اسلام اشاره شده است. تقریب در هم آمیختن فرق اسلامی نیست، بلکه ایجاد مودت و اخوت اسلامی بر اساس قرآن کریم است.
انتهای خبر/57/