به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، روز گذشته نشست خبری شهردار تهران با اصحاب رسانه در حالی برگزار شد که بسیاری از سؤالات در ذهن شهروندان بدون جواب از سوی باقی ماند. شهردار تهران حالا پس از 2 سال تصدی بالاترین جایگاه مدیریت شهری پایتخت به راحتی در مقابل اصحاب رسانه و افکار عمومی سخنانی به زبان میآورد که خلاف شعارهای انتخاباتی او است، پیروز حناچی ابتدا با شعار «تهران، شهری برای همه» به کارزار آمد و حالا میگوید شهرداری تهران نمیتواند از عهده ارائه برخی از خدمات عمومی به همه شهروندان برآید.
جشنواره فیلم فجر و مدیریت شهری
جشنواره فیلم فجر یکی از موضوعاتی بود که شهردار تهران در این خصوص مورد سؤال قرار گرفت تا نسبت به آن شفاف سازی کند اما پاسخ او به جای شفافسازی بیشتر شبیه فرار رو به جلو بود؛ سال گذشته شهرداری تهران با حمایت گسترده از جشنواره فیلم فجر بر لزوم توجه به هنر تأکید کرد و امسال نیز علیرغم شرایط کرونایی از این جشنواره حمایت کرد.
حناچی درباره حمایت امسال شهرداری از جشنواره فیلم فجر، گفت: جشنواره فجر فرصتی است که تولیدات سینمایی و هنری ایران بسط یابد، این فرصتی ملی و حاکمیتی است و ما در شهرداری تهران سعی می کنیم از آن حمایت کنیم، مثل شهرداری های سایر کشورها حتی در برخی جاها متولی اصلی هستند ولی ما اینجا متولی نیستیم ولی بستر را فراهم می کنیم.
وی افزود: شهرداری درباره رعایت حقوق شهروندی، آپارتمان نشینی، آلودگی هوا و ترافیک کلیپهایی ساخته و در جشنواره در آغاز فیلمها منتشر شده است که اگر می خواستیم این را برای انتشار سفارش دهیم گران تر بود. شهرداری این کار را سال گذشته نیز انجام داد.
حال سؤال اصلی اینجاست که شهرداری تهران با توجه به نبود اکران عمومی، شرایط کرونایی شهر و مشکلات اقتصادی همراه آن چرا در چنین شرایطی اقدام به حمایت از جشنواره فیلم فجر کرده است و چند درصد فیلمهای منتشر شده در این جشنواره مربوط به مدیریت شهری است؟
انتصابات بیفایده
پیروز حناچی شهردار تهران همچنین در طول مدیریت خود دست به انتصاب مدیران بیتجربه و بدون سوابق و تحصیلات مرتبط زد به طوری که در سامانه شفافیت اعلام شد که بسیاری از مدیران شهری رشته مرتبط ندارند و صرفاً با توجه به سوابق کاری بر مدیریت مناطق، سازمانها و دستگاههای زیر مجموعه شهرداری تهران قرار گرفتند؛ برای مثال مدیر سازمان بهشت زهرا(س) رشته تحصیلی نامربوطی با مدیریت شهری دارد؛ همچنین انتصاب افرادی که هویتهای مذهبی و فرهنگی کشور را جدی نمیگیرند یکی دیگر از چالشهای مدیریت شهری تهران است.
عملکرد ضعیف شهرداری تهران در مراسمات ملی و مذهبی همچون محرم و صفر و 22 بهمن باعث ایجاد انتقادات زیادی از سوی شهروندان شد و انتقادات زیادی در فضای مجازی شد ؛ اما حناچی، درباره نقش شهرداری در برگزاری مناسبتهای مذهبی در شهر اینگونه میگوید: تلاش کردیم آنچه که وجدان عمومی و فضای مذهبی شهر به آن حساس است با ملاحظه رعایت شود و متناسب با مناسبت ها شهر تغییر کند که البته کار بسیار سختی است چراکه برخی مناسبتها فاصله کمی با هم دارند.
بلیت مترو
موضوع دیگری که اخیراً در حوزه مدیریت شهری رخ داد و موضوع سؤال چند تن از خبرنگاران بود داستان درج کدملی در زمان خرید بلیت مترو بود؛ چند روز گذشته در فضای مجازی تصویری دست به دست شد که انتقادات زیادی در زمینه مدیریت شهری به همراه داشت، در تصویر مشاهده میشد که مترو تهران در مقابل خرید بلیت از شهروندان کدملی درخواست میکرد، شهردار تهران درباره خرید بلیت مترو با کد ملی گفت: در ستاد کرونا اعلام کردند ۸۰ درصد کووید مثبتها در جامعه جابه جا میشوند و این حرکت باعث انتشار آلودگی میشود. گرفتن کد ملی در مترو نیز برای شناسایی اینها بود.
وی افزود: این سیستم در مورد افغانها و همسایگان مهاجر کارآیی ندارد بنابراین بلیت فروشی تک سفره متوقف نیست و این افراد می توانند از آن استفاده کنند اما واقعیت امر این است که شهروندان برای خرید مترو تک سفره نیز باید کد ملی بدهند و این موضوع برای اتباع افغانه نیز ایجاد مشکل میکند و آنها نمیتوانند برای ورود به مترو بلیت خریداری کنند.
تهران خاکستری آقای شهردار
حناچی همواره به تهران خاکستری و بدون رنگ اشاره کرده است اما واقعیت این است که از نشست خبری قبلی او که این موضوع مطرح شد اقدام موثری را در شهر شاهد نبودیم.
وی در نشست خبری روز گذشته خود در این مورد گفت: شهر تهران همچنان خاکستری است و برای تغییر آن شهرداری تنها می تواند الگوسازی کند که این کار در حال انجام است. کاری که کم هزینه و پربازده است و بازخوردهای بسیار خوبی هم دارد. برای گسترش این امر راهی جز حضور مردم نداریم. می توانیم نقاط عطف همچون مکان های ناایمن و زیرپل ها را انتخاب و تغییرات را در آن ها ایجاد کنیم.
اما واقعیت امر این است که منتقدان آقای شهردار میگویند که اقدامات تأثیرگذاری از گذشته در زمینه رنگ شهر تهران صورت نگرفته و پیروز حناچی جز وعده چیز دیگری به همراه خود ندارد و عملگرا نیست.
خودنمایی شهردار
نکته قابل توجهتر در این نشست اینکه با وجود اینکه شهردار تهران کارنامه قابل قبولی در سیستم مدیریت خود نداشته و هر از چندگاهی خبر از بازداشت مدیران ارشد شهرداری به گوش میرسد ولی همچنان به دنبال خودنمایی است، حناچی در مورد شرکتش در انتخابات عنوان کرد که تأکید ما این است که شهرداری و اداره امور شهر را از مسائل سیاسی دور نگه داریم و بر این موضوع تأکید داریم. شهردار تهران همچنین با بیان اینکه بنده هیچ برنامهای برای حضور در انتخابات سال آتی ندارم گفت: اگرچه این موضوع در شهرداریهای سراسر کشور فینفسه به دلیل گستردگی کارشان انجام میشود اما بنده برای این موضوع برنامهای ندارم.
بهنظر میرسد با نزدیک شدن به روزهای پایانی عمر مدیریت شهری در دوره پنجم همچنان شهردار تهران شفافیت لازم در ارتباط با برخی از دغدغههای افکارعمومی را نداشته و با ارائه پاسخهای کلی بیشتر به فرار رو به جلو میاندیشد تا اقناع رسانهها.
انتهای خبر/6138/