زبان هنر باید مردم را با حقوق و تکالیف قضاییشان آشنا کند
حجت الاسلام «حسین طهماسبی» قبل از ظهر امروز شنبه چهاردهم مهرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری اختتامیه دومین جشنواره ملی شعر طنز عدلیه موسوم به «دادخند» در اواخر هفته جاری، هدف چنین برنامههایی را توسعه و ترویج رسالت رسانهای شعر خواند.
وی دستگاه عدلیه را در هر کشور و حاکمیتی، پناه اصلی مردم برای جلوگیری از تضییع حقشان آن هنگام که مورد تعرض و تهدید قرار میگیرد، ذکر کرد و گفت: مردم در مواجهه با چنین تهدیداتی متوقع هستند که حاکمیت از آنها پشتیبانی کند و حق در معرض خطر آنها را حفظ یا احیا کند.
طهماسبی با تاکید بر این مهم که جزئیات نحوه عملکرد دستگاه عدلیه در این رابطه را قوانین تعیین میکنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در بسیاری از موارد به دلیل ناآگاهی مردم از این قوانین، حق مشروع آنها به لحاظ قانونی سلب میشود و همین ضرورت ارتقای دانش حقوقی مردم را نشان میدهد.
وی یکی از روشهای ارتقای دانش مردم در این حوزه را استفاده از ابزار و زبان هنر برشمرد و گفت: میتوان از این طریق زبان هنر و ارتقای آگاهی مردم در مورد حقوق و تکالیفشان، آنها را از عوارض ناشی از تضییع حقوقشان مصون داشت.
وی با اشاره به سوء استفادههایی که بعضاً از طریق فضای مجازی به دلیل نااگاهی مردم با قوانین و حقوق قضایی اتفاق میافتد، اشاره و عنوان کرد: لازم است که بایدها و نبایدهای حوزه حقوقی را از طریق زبان هنر به مردم گوشزد کنیم.
وی با بیان این که متاسفانه تاکنون اصحاب هنر یا در این حوزه ورود نکرده یا اگر ورود داشتهاند، اولویتها را رعایت نکردهاند، تصریح کرد: خطاهای سیستمی و نظام حقوقی در هر کجای دنیا دور از ذهن نیست ولی گاهاً هنر این خطاها را به نحوی بزرگنمایی میکند که از موضوع اصلی که آشنایی مردم با حقوق و تکالیفشان است، غافل میشویم و این در حالیست که چند صد برابر خطاهای سیستمی، تبعات منفی ناشی از عدم آشنایی مردم به تکالیف و حقوق آنهاست و مهمترین رسالت هنرمندان و رسانهها ارتقای این دانش و آگاهی در بین مردم است.
رئیس دستگاه قضا در استان یزد ادامه داد: هنرمندان باید بعد از آشنایی مردم با حقوقشان، در صورت تداوم یافتن خطاهای سیستمی، این موارد را در تولیدات خود انعکاس و در صورت نیاز بزرگنمایی کنند.
وی در ادامه با بیان این که قالبهای شعر به ویژه شعر طنز، ابراز خوبی برای آشنایی بیشتر مردم با حقوق و تکالیفشان است، ابراز امیدواری کرد آثار ارسالی به جشنواره ملی شعر دادخند با همین رویکرد و رعایت اولویتها دریافت شده باشد و هیات داوران نیز براساس این شاخصها نسبت به انتخاب آثار برتر اقدام کنند.
طهماسبی در پایان نیز یادآور شد: همچنین امیدواریم شاهد بازخورد خوب این آثار در جامعه به ویژه در آمارهای مربوط به پروندههای قضایی باشیم و مردم ضمن آشنایی با حقوق و قوانین قضایی، کمتر نیازمند پشتیبانی دستگاه قضا برای احقاق حق خود باشند.
به گزارش آگاه، دومین جشنواره ملی شعر طنز عدلیه(دادخند) چهارشنبه شب مصادف با هیجدهم مهر ماه طی مراسمی با تجلیل از برگزیدگان، به کار خود پایان خواهد داد.
انتهای خبر/73451/
- سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد؛ تهدیدی برای اقتصاد یا فرصتی از دست رفته؟
- مکتب حاج قاسم نسخهای برای زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ماست
- پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه
- آخرین قیمت دلار توافقی نیما/ دلار حواله 66هزار و 172 تومان شد
- پرشدگی سدها به 44درصد رسید/کاهش ورودی و رشد خروجی آب از سدها
- ترامپ نقطه تاریک دومین اقتصاد بزرگ جهان شد
- تقاضا برگ برنده چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شد
- حضور دهک 8 تا 10 بین متقاضیان نهضت ملی مسکن
- نقش هوش مصنوعی در آینده مشاغل, فرصتها و چالشها
- تسنیم بررسی میکند: ماجراهای پیچیده و عجیبوغریب «دشت مغان»
- آسیبهای اجتماعی که دانشآموزان قزوینی با آن درگیر هستند
- 23 هزار میلیارد تومان پاداش معلمان بازنشسته آماده واریز
- تداوم آلودگی هوای تهران در چهارمین روز متوالی
- مدارس ابتدایی استان تهران دوشنبه غیرحضوری شد
- مهمترین پیش شرط تحول اجتماعی اتکا به ظرفیتهای مردمی در مسیر توسعه است
- ماجرای شهادت مرزبان کردستانی چه بود؟
- نشت دارو به بازار سیاه از طریق نسخ جعلی صورت میگیرد
- تبلیغات گسترده برای واکسن "اچپیوی" سلامت یا تجارت؟!
- رادان: پلیس ایران برای مقابله با پدیدههای نوظهور آماده است
- کشف کارگاه تغلیظ سوخت قاچاق در کهریزک/ کشف 40000 لیتر سوخت