به گزارش آگاه به نقل از خبرآنلاین، در هفتهای که گذشت احمد میدری- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر الزام اجرای طبقهبندی مشاغل در کارگاههای سخت و زیانآور تاکید کرد و گفت: حقوق کارگران مشاغل سخت باید تغییر کنند.
وی با اشاره به وجود ۸۵۰ هزار بازنشسته مشاغل سخت و زیان آور در کشور گفت: تنها امتیازی که هم اکنون به این افراد داده می شود بازنشستگی پیش از موعد است به همین منظور طبقهبندی مشاغل در کارگاههای سخت و زیان آور باید انجام شود و دراین راستا پیشنهادی به شورای عالی حفاظت فنی ارائه شده تا کارگران کمتری در شرایط سخت و زیانآور کار کنند.
این هفته فتح الله بیات - رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی میانگین هزینه ماهانه سبد معیشت خانوار کارگری را ۲۵ میلیون تومان در ماه عنوان کرد و گفت: وقتی یک کارگر ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان در ماه حقوق میگیرد،چطور می خواهیم برای او مزد منطقه آب تعیین کنیم؟
وی گفت:در شرایطی که دستمزدها هزینه زندگی را پوشش نمیدهد و افزایش چندباره اقلام مصرفی را شاهدیم، بهترین راه این است که درباره دستمزدها دوبار در سال تصمیم گیری شود.
برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف خبر دیگری بود که مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف اعلام کرد.
آنطور که عبداله بهرامی گفته این نمایشگاه آبان ماه امسال با حضور ۷۰۰ تولید کننده برگزار می شود و ۷۰۰ غرفه برای عرضه هزاران تخته فرش اختصاص داده شده است.
وی درعین حال از افزایش ۶۰۰ درصدی هزینه غرفه ها انتقاد کرد و گفت:امسال هزینه غرفه ها به شدت بالا رفته به نحوی که اگر سال ۱۴۰۰ متری ۲۰۰ هزار تومان بود، امسال متری یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شده و غرفه دار نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش بسیار زیاد و عجیبی روبه رو شده است.
این هفته در راستای ارائه طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار به منظور افزایش دستمزد کارگران، برخی نمایندگان مجلس از پیشنهاد توزیع ماهانه سبد کالای ۵ میلیون تومانی به کارگران شامل مرغ و گوشت و برنج در کنار آن خبر دادهاند تا حداقل دستمزدها به میزان خط فقر برسد.
بر این اساس یک سبد غذایی شامل مرغ و گوشت و برنج و روغن به ارزش ۵ میلیون تومان و به صورت ماهانه میان کارگران توزیع می شود و تلاش بر این است که توزیع این سبد کالایی به قانون تبدیل شود تا دیگر از اجرای آن سرباز زده نشود.
در گزارشی که از سوی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران منتشر شده، گزارش عملکرد ۶ ماهه بازرسان کار و ایمنی استان تهران حاکی از آن است که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۴ هزار و ۷۵۰ بازرسی از کارگاهها و واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در استان تهران صورت گرفته که از این تعداد ۹۳۴۵ فقره بازرسی به شکل ادواری، ۴۶۵۹ فقره بازرسی موردی و ۷۴۸ فقره بازرسی مربوط به حوادث و اتفاقات رخ داده در کارگاهها بوده است.
همچنین در بازرسی های صورت گرفته تعداد ۱۰ هزار و ۷۸۸ ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان صادر شده و بیش از ۹۷ درصد از واحدهای بازرسی شده نکات ایمنی را رعایت کردهاند.
از نگاه یک کارشناس حوزه تعاون نیز عدم باور بخش تعاون، مهم ترین و بزرگترین مانع توسعه بخش تعاون بوده است و با توجه به اینکه اقتصاد ایران هنوز نتوانسته شرایط لازم برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی و تعاونی را فراهم کند، لازم است کاهش تصدیگریهای دولتی صورت گیرد تا از این طریق زمینه شکوفایی و تحرک بیشتر بخش تعاون ایجاد شود.
انتهای خبر/73821/
برچسب ها
- سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد؛ تهدیدی برای اقتصاد یا فرصتی از دست رفته؟
- مکتب حاج قاسم نسخهای برای زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ماست
- پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه
- آخرین قیمت دلار توافقی نیما/ دلار حواله 66هزار و 172 تومان شد
- پرشدگی سدها به 44درصد رسید/کاهش ورودی و رشد خروجی آب از سدها
- ترامپ نقطه تاریک دومین اقتصاد بزرگ جهان شد
- تقاضا برگ برنده چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شد
- حضور دهک 8 تا 10 بین متقاضیان نهضت ملی مسکن
- نقش هوش مصنوعی در آینده مشاغل, فرصتها و چالشها
- تسنیم بررسی میکند: ماجراهای پیچیده و عجیبوغریب «دشت مغان»
- آسیبهای اجتماعی که دانشآموزان قزوینی با آن درگیر هستند
- 23 هزار میلیارد تومان پاداش معلمان بازنشسته آماده واریز
- تداوم آلودگی هوای تهران در چهارمین روز متوالی
- مدارس ابتدایی استان تهران دوشنبه غیرحضوری شد
- مهمترین پیش شرط تحول اجتماعی اتکا به ظرفیتهای مردمی در مسیر توسعه است
- ماجرای شهادت مرزبان کردستانی چه بود؟
- نشت دارو به بازار سیاه از طریق نسخ جعلی صورت میگیرد
- تبلیغات گسترده برای واکسن "اچپیوی" سلامت یا تجارت؟!
- رادان: پلیس ایران برای مقابله با پدیدههای نوظهور آماده است
- کشف کارگاه تغلیظ سوخت قاچاق در کهریزک/ کشف 40000 لیتر سوخت