سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
الثلاثاء ٠٧ رجب ١٤٤٦
Tuesday 07 January 2025
متن خبر

شناخت مجیدی از فضای استقلال به او کمک می‌کند/ راز موفقیت آبی‌پوشان اتحاد در تمامی ارکان است

پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
شناخت مجیدی از فضای استقلال به او کمک می‌کند/ راز موفقیت آبی‌پوشان اتحاد در تمامی ارکان است
پیشکسوت سرخابی گفت: شناخت فرهاد مجیدی از فضای استقلال کمک می‌کند تا شرایط این تیم در ادامه فصل بهتر می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم فوتبال استقلال پس از جدایی محمود فکری از هدایت این تیم، بار دیگر فرهاد مجیدی را به‌عنوان سرمربی انتخاب کرد. مجیدی پیش از این جانشین وینفرد شفر و آندره‌آ استراماچونی شده بود و این سومین تجربه او روی نیمکت آبی‌پوشان به شمار می‌رود.

نیمکت استقلال ثبات ندارد

فرزاد آشوبی در خصوص رفتن فکری و آمدن مجیدی به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: مورد اصلی که در این میان مغفول می‌ماند و به آن توجه نمی‌شود، استاندارد جهانی است که «ثبات» نام دارد و منطق آن را توجیه می‌کند. در چند سال اخیر بارها و بارها نیمکت استقلال دچار تغییر شده و تنها تفاوت این فصل با فصول اخیر این است که در بخش بازیکنان تیم به شکلی مدیریت شد که بیشتر مهره‌ها حفظ شدند و این اتفاق مثبتی بود.

رفتن مجیدی و آمدن فکری عجیب بود

وی ادامه داد: تغییرات این نیست که بخواهیم بهتر بودن کسی را اثبات کنیم. فرهاد مجیدی بعد از رفتن آندره‌آ استراماچونی سرمربی استقلال شد و عملکرد نسبتاً خوبی داشت. رفتن او و آمدن فکری خیلی عجیب بود و از این دست اتفاقات تنها در ایران رخ می‌دهد. از سوی دیگر استقلال با فکری در رده سوم جدول ایستاد و اگر صبر و تحمل بیشتری در مدیران تیم وجود داشت مسلماً برای استقلال بهتر بود.

بالا بردن آستانه تحمل مدیران استقلال

وی تصریح کرد: برکناری فکری بعد از چند ناکامی نشان می‌دهد جمع‌بندی لازم رای انتخاب او از سوی باشگاه استقلال انجام نشده بود. چون این مربی اگر مورد اعتماد کادر مدیریتی باشگاه بود باید فرصت بیشتری به وی داده می‌شود و مدیران باشگاه آستانه تحمل کافی را در مورد انتخاب خود نداشتند. در شرایط فعلی به نظر می‌رسد با توجه به شناخت فرهاد مجیدی از فضای استقلال، او این بخت و اقبال را دارد که موفق شود و احتمال بهتر شدن شرایط وجود دارد. در این خلال تعجب همگان از این است که اگر قرار بود مجیدی سرمربی استقلال باشد، به چه دلیل از تیم جدا شد؟

نتایج نباید ملاک انتخاب باشد

پیشکسوت سرخابی درباره اینکه فکری با جدایی از نساجی و حضور در استقلال که در نهایت با جدایی‌اش به هر دو تیم لطمه زد، عنوان کرد: وقتی پیشنهادی از سوی تیم‌های بزرگ داده می‌شود، مقاومت کردن در مقابل آن سخت است و افراد زیادی هستند که  نمی‌توانند چنین پیشنهادی را رد کنند. بالاخره انگیزه و شرایط حاکم بر استقلال منجر به آن می‌شود تا انتخاب‌هایی  از این دست صورت بگیرد. در این میان مسئله اصلی این است که کادر مدیریتی استقلال صرفاً نباید ملاک انتخاب خود را نتایج تیم قرار دهد.

مطابقت سرمربی با شرایط باشگاه

وی افزود: اینکه محمود فکری عملکرد خوبی در نساجی داشت و به استقلال آمد، دلیل نمی‌شود که بخواهد در این تیم هم موفق باشد. کسانی که برای انتخاب سرمربی تیمشان ملاک‌های زیادی را در نظر می‌گیرند قطعاً این موضوع را تشخیص می‌دهند که کیفیت ایده‌آل یک مربی در تیمی دیگر، الزامی ندارد که در تیم آنها نیز تکرار شود و نیاز به فردی برای هدایت تیم است که با شرایط باشگاه مطابقت داشته باشد. این مسائل بیشتر از این منظر اهمیت دارد که تیم در میانه فصل دچار مشکلات نشود که چاره‌ای جز تغییر سرمربی باقی نماند. باید کیفیت، استاندارد و استایل کاری سرمربی با اهداف باشگاه هم‌خوانی داشته باشد.

پیش‌بینی‌های لازم در فوتبال اروپا

آشوبی در مورد اینکه چرا اتفاقی که محمود فکری با جدایی از نساجی و پیوستن به استقلال رقم زد، نظیرش در فوتبال اروپا رخ نمی‌دهد، گفت: شکل قوانین در فوتبال اروپا این قدر راهکار دارد که شرایط را از تمامی جوانب سنجیده و پیش‌بینی‌های لازم برای مواجهه با هر اتفاقی دیده شده است. به همین خاطر برای هر موضوعی، مسیر صحیح وجود دارد و مسائل از مجرای درستی پیگیری می‌شود. اگر فردی بخواهد از باشگاهی جدا و جابه‌جایی صورت بگیرد، با حفظ منافع هر دو باشگاه طرف قرارداد انجام می‌شود. البته که چنین اتفاقاتی به ندرت صورت می‌گیرد ولی پیش‌بینی تمامی شرایط، قدرت اجرایی بیشتری به همگان می‌دهد. بدون تردید اگر باشگاهی که سرمربی در آن کار می‌کند راضی به جدایی نباشد تا زمان تأمین خواسته‌هایش قانون مانع انتقالش می‌شود.

راه موفقیت مجیدی در استقلال

وی درباره اینکه فرهاد مجیدی می‌تواند با وجود مشکلات متعددی که باشگاه استقلال دارد به موفقیت دست یابد، بیان کرد: مسائل زیادی هستند که به کادر مدیریتی باشگاه برمی‌گردد. باشگاه موظف است مسائلی از قبیل زمین تمرین، باز بودن پنجره نقل و انتقالات، پرداخت به موقع مطالبات بازیکنان و ... را به درستی انجام دهد تا سرمربی و بازیکنان با تمرکز کافی و بدون کمترین دغدغه، به دنبال کسب موفقیت باشند. وقتی که مشکلات حاشیه‌ای در کنار تیم باشد، ناخواسته کیفیت تیم افت می‌کند و آن‌وقت سرمربی و بازیکنان نمی‌توانند خروجی مد نظر را ارائه کنند. این نیست که فقط یک گروه بخواهند تمامی کارها را انجام دهند و باید مراوده مناسبی میان تمامی اعضای باشگاه وجود داشته باشد.

درگیری ذهن سرمربی تیم

آشوبی در مورد نقش سرمربی در موفقیت تیم بیان کرد: نمی‌توان درصد دقیقی در خصوص نقش سرمربی در راه موفقیت یک تیم تعیین کرد ولی برای کامیابی تیم یک باشگاه باید تمامی امکانات و پشتیبانی‌های لازم در اختیار سرمربی باشد. کادر مدیریتی باشگاه با فراهم کردن تمامی نیازها می‌تواند از سرمربی درخواست کار مفید داشته باشد و در ادامه سرمربی نیز می‌تواند از بازیکنان چنین خواسته‌ای داشته باشد. در زمانی که حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته نباشند، ذهن مربی درگیر می‌شود و نمی‌تواند با تمرکز کافی کار کند.

رمز موفقیت هر مجموعه‌ای اتحاد است

وی افزود: به نظرم سرمربی در موفقیت یک تیم بین 20 تا 30 درصد تأثیر دارد ولی برای آنکه نسبت به همان درصد تأثیری که دارد، بهترین بازدهی را داشته باشد، لازم است از کلیه امکانات برخوردار باشد و در مقابل از وی کار بخواهند چون مربی در زمانی که نیازهای مد نظر تأمین نشود، می‌تواند علت ناکامی تیمش را به عدم تأمین آن موارد ارتباط دهد و با استناد به کمبودها، نتیجه‌اش را توجیه کند. رمز موفقیت هر مجموعه‌ای اتحاد در تمامی ارکان آن است و اگر هر کدام از حلقه‌های زنجیر در اجرای مسئولیتشان کوتاهی کنند کارها ناقص انجام می‌شوند.

انتهای خبر/7597/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر