به گزارش آگاه به نقل از ایسنا ، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور امروز شنبه در جمع سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری اظهار کرد: گردشگری یکی از موثرترین بخشهای اقتصادی کشور ماست که می تواند جایگاه دوم را بعد از نفت داشته باشد. سرمایهها و منابع لازم برای گردشگری را داریم که از نیاکان ما به ارث رسیده است. یک میلیون آثار تاریخی در کشور داریم.
وی ادامه داد: هر سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی ظرفیت یک وزارتخانه را داشتند اما به دلیل تعامل و اثر متقابلی که بر هم دارند و همچنین ضرورت همگرایی که یک مشکل در کشور ماست، در یک وزارتخانه تجمیع شد. گردشگری از برنامه سوم توسعه به بعد، سهم حداقلی ۲۰ درصد در اشتغال را به خود اختصاص داده است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: رویکرد مهمتر از اقتصادی در زمینه گردشگری، رویکرد فرهنگی است. گردشگر با نگاهی فرهنگی به مفهوم عام به ایران میآید. تنوع میراثی در نقاط مختلف کشور ما انواع سلیقههایی که علاقمند به آشنایی با حوزه تمدنی ایران را دارند، جذب میکند. یک مقام خارجی به من می گفت علاقمندم که از روستاهای ایران بازدید داشته باشم.
عارف خاطرنشان کرد: ما به گردشگری نه فقط نگاه اقتصادی بلکه نگاه فرهنگی هم باید داشته باشیم. باید سهم گردشگری در رشد ۸ درصدی کشور دیده شود. ولی سهم فرهنگی در حوزه گردشگری بالاتر از سهم اقتصادی است.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: من در برخی کنفرانسها در سالهای گذشته سعی میکردم چند اساتید برجسته غربی را دعوت کنم که گاهی با موانع برای صدور ویزا مواجه می شدم که تلاش می کردیم تا ویزای آنها صادر شود. دانشجویان ایرانی خارج از کشور میگفتند این اساتید وقتی به کشور خود برمی گشتند، سفیر ایران شده و از تمدن و فرهنگ ایرانی تعریف میکنند.
در برابر ایران هراسی ضعیف و انفعالی برخورد کردیم
عارف با اشاره به اهمیت دیپلماسی عمومی، گفت: ایران هراسی در دنیا راه افتاده است که هیچ ربطی به ایران ندارد. ما هم در برابر این ایران هراسی ضعیف و انفعالی برخورد کرده و چهرههای فرهنگی نقش خود را ایفا نکردند و نتیجه این شده است که کسانی که ایران را نمی شناسند، باورشان شده است که اگر وارد ایران شوند، وارد جهنم میشوند ولی نگاه آنها به ایران پس از چند روز اصلاح می شود.
گردشگری را فرصتی برای دیپلماسی عمومی بدانیم
وی افزود: ما باید گردشگری را فرصتی برای دیپلماسی عمومی بدانیم. غرب ما را به عدم رعایت حقوق بشر متهم می کند. رفتار غرب را در غزه دیدیم . این رفتار اوج تمدن غربی است که هیچ صدایی در این موضوع درباره حقوق بشر نمی شنویم. همانها را متهم به رفتارهای ضدحقوق بشری می کنند. ما از گردشگری می توانیم برای مقابله با رفتار غرب استفاده کنیم.
پیوست اصلی رشد ۸ درصدی، حضور مردم و سرمایهگذاران است
وی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در بخش گردشگری ادامه داد: با منابع دولتی اگر بخواهیم مسیر را دنبال کنیم به نتیجه نمی رسیم. پیوست اصلی رشد ۸ درصدی، حضور مردم و سرمایهگذاران است و راهبرد دولت همین است. باید اتکای ما به حضور بخش خصوصی باشد ولی باید موانع حضور بخش خصوصی را از بین برداریم. در ناترازی انرژی هم نگاه ما اتکا به بخش خصوصی است. باید با سرمایهگذار صحبت کرد تا نیازهای او را فهمید. وعده ناشدنی هم نخواهیم داد. ما یک مساله و کشور داریم و باید صادقانه با یکدیگر صحبت کنیم تا در راستای هدف خود حرکت کنیم. در زمینه تولید انرژی تجدیدپذیر فکر نمی کردیم این تعداد سرمایهگذار وجود داشته باشد و به میدان بیایند.
عارف با بیان اینکه با مشکلات معیشتی و اقتصادی انباشته شده مواجهایم افزود: هر دولتی توفیقات نسبی داشته ولی باید این مشکلات حل شود. باور داریم با تعامل دولت و مردم می توان این مشکلات را حل کرد.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: شاید ناملایمتی و کج سلیقگی در زمینه توسعه گردشگری وجود داشته باشد که باید آن را رفع و مسیر را هموار کرد. باید چالشها و آسیبهای بخش گردشگری را شناخت و برنامه جامعی تهیه کرد. در برنامه هفتم توسعه هم جهتگیری خوبی دیده شده است. دولت در زمینه تسهیلگری و تنظیمگری در حد وسع در خدمت فعلان بخش خصوصی است. در زمینه زیرساختها از جمله هتل ها و ناوگان هوایی کمبود داریم و باید سرمایه گذاری کنیم. در زمینه آموزش راهنمایان گردشگران و عوامل دستاندرکار گردشگری هم باید اقدام کرد.
وی از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست تا با برگزاری جلسات منظم یک برنامه جامع با مشخص شدن وظیفه دولت برای حل نارسایی ها افزایش ظرفیت اماکن اقامتی و بهبود ظرفیت حمل و نقل و ناوگان هوایی در این حوزه تدوین شود.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با تأکید بر ضرورت توجه به گردشگری سلامت تصریح کرد: تسهیل گری، تنظیم گری و رفع موانع وظیفه اصلی دولت برای حضور پررنگ بخش خصوصی در اقتصاد کشور است.
عارف درخصوص اهمیت بخش آموزش راهنما های گردشگری تصریح کرد: برخی از گردشگران خارجی گله می کنند که راهنماهای گروه های گردشگری با برخی مواضع خاص عمل می کنند که باید این وزارتخانه مباحث آموزشی را در اولویت قرار دهد.
انتهای خبر/117259/
برچسب ها
- عارف: سهم فرهنگی در حوزه گردشگری بالاتر از سهم اقتصادی است
- درخواست تخفیف مالیاتی تولیدکنندگان از دولت
- جایگزینی اقتصاد کارآفرینی راهکار برونرفت از اقتصاد نفتی است
- ادعای معاون وزیر اقتصاد:ارتباطی بین تحریم آمریکا و fatf نیست
- احیای قوارهبری، فرصتی برای رونق اقتصادی
- "اقتصاد اسلامی"ـ14| اقتصاد اسلام برای عصر مدرنیته کارآمد است؟
- قیمت جهانی طلا امروز 1403/10/22
- قیمت جهانی نفت امروز 1403/10/22 |برنت 79 دلار و 76 سنت شد
- ایکسری؛ کلید کاهش صفهای کامیونی شلمچه
- پیشبینی سازمان ملل درباره رشد 2.8 درصدی اقتصاد جهان
- ضعفهای فرهنگی، ریشه مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی
- سرپرستی ایتام، مسیر تقویت اراده اجتماعی است
- رسالت دستگاههای اجرایی افزایش رضایتمندی اجتماعی است
- علت افزایش قیمت برخی داروها چیست؟
- چهارشنبهها در یزد «روز اجتماعی» نامگذاری شد
- کاربردی و اجتماعی سازی علوم عقلی در موسسه آوای توحید
- برگزاری «رویداد نوپیشگام» با محوریت آسیبهای اجتماعی در قزوین
- هدایت تحصیلی گامی مؤثر در کاهش آسیبهای اجتماعی
- برچسبزدن یکی از عوامل انزوای اجتماعی است
- معادن و صنایع اردستان به مسئولیتهای اجتماعی خود عمل کنند