جهان به سوی رشد اقتصادی پیش میرود؟
به گزارش آگاه، کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بینالمللی پول گفت: صندوق بینالمللی پول با انتشار چشمانداز بهروز شده خود از اقتصاد جهانی در ۱۷ ژانویه، رشد پایدار جهانی و تداوم کاهش تورم را پیشبینی میکند.
جورجیوا اظهار کرد: اقتصاد ایالاتمتحده کمی بهتر از حد انتظار عمل میکند، اگرچه عدم اطمینان زیادی در مورد سیاستهای تجاری دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب وجود دارد که به موارد مخالف در اقتصاد جهانی میافزاید و باعث افزایش نرخهای بهره بلندمدت بالاتر میشود.
او بیان کرد: فدرال رزرو میتواند با نزدیکتر شدن تورم به هدفی که مدنظر آن است و دادههایی از ثبات بازار کار، قبل از کاهش بیشتر نرخ بهره منتظر اطلاعات بیشتر باشد و در مجموع، انتظار میرود که نرخهای بهره برای مدتی تا حدودی بالاتر باقی بماند.
صندوق بینالمللی پول در ۱۷ ژانویه، چند روز قبل از روی کار آمدن ترامپ، بهروزرسانی چشمانداز جهانی خود را منتشر خواهد کرد. این اظهارات جورجیوا، اولین نشانه از چشمانداز جهانی در حال تحول صندوق بینالمللی پول در سال جاری است، البته او هیچ پیشبینی دقیقی ارائه نکرد.
در ماه اکتبر، صندوق بینالمللی پول پیشبینیهای رشد اقتصادی سال ۲۰۲۴ خود را برای ایالاتمتحده، برزیل و بریتانیا افزایش داد، اما پیشبینیهای رشد اقتصادی برای چین، ژاپن و منطقه یورو کاهش یافت و دلیل آن خطرات ناشی از جنگهای تجاری جدید، درگیریهای مسلحانه و سیاستهای پولی سختگیرانه بود.
اکونومی نوشت، در آن زمان، پیشبینی صندوق برای رشد جهانی سال ۲۰۲۴ بدون تغییر در ۳.۲ درصد پیشبینی شده در ماه جولای باقی ماند و پیشبینی جهانی برای رشد ۳.۲ درصدی در سال ۲۰۲۵ یک دهم درصد کاهش یافت و صندوق هشدار داد که رشد میانمدت جهانی به ۳.۱ درصد در پنج سال کاهش خواهد یافت که بسیار پایینتر از روند قبل از همهگیری است.
جورجیوا گفت: با توجه به اندازه و نقش اقتصاد ایالاتمتحده، جای تعجب نیست که در سطح جهان، علاقه زیادی به جهتگیریهای سیاست دولت آینده، به ویژه در مورد تعرفهها، مالیاتها، مقرراتزدایی و کارایی دولت وجود داشته باشد. نرخ این عدم اطمینان به ویژه در مورد مسیر سیاست تجاری در آینده بالاست و به موارد مخالفی که اقتصاد جهانی با آن مواجه خواهد شد، میافزاید، به ویژه برای کشورها و مناطقی که بیشتر در زنجیره تامین جهانی، اقتصادهای متوسط و آسیا بهعنوان یک منطقه ادغام شدهاند.
او ادامه داد: بسیار غیرعادی است که این عدم اطمینان در نرخهای بهره بلندمدت بالاتر نمایان شود، حتی اگر نرخهای بهره کوتاهمدت کاهش یابد، روندی که در تاریخ اخیر دیده نشده است. صندوق بین المللی پول شاهد روندهای متفاوتی در مناطق مختلف بوده است، بهطوری که انتظار میرود رشد تا حدودی در اتحادیه اروپا متوقف و در هند کمی ضعیف شود و برزیل تا حدودی با تورم بالاتری روبرو بود.
مدیر صندوق بینالمللی پول گفت که صندوق بینالمللی پول در چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از ایالاتمتحده، شاهد کاهش فشار تورم و چالشهای مداوم با تقاضای داخلی است و همچنین کشورهای با درآمد پایین، با وجود تلاشهای اصلاحی، در موقعیتی قرار دارند که هرگونه شوک جدید به آنها ضربه کاملا منفی وارد میکند.
جورجیوا خاطرنشان کرد: قابل توجه است که نرخهای بهره بالاتر مورد نیاز برای مبارزه با تورم، اقتصاد جهانی را به سمت رکود سوق نداده است، اما تحولات تورم اصلی متفاوت و به این معنی است که بانک مرکزی باید به دقت دادههای محلی را رصد کند.
او گفت: دلار قوی ایالاتمتحده بهطور بالقوه میتواند منجر به هزینههای مالی بیشتر برای اقتصادهای در حال ظهور و به ویژه کشورهای کم درآمد شود. اکثر کشورها پس از هزینههای بالا در طول همهگیری کووید، نیاز به کاهش هزینههای مالی داشتند و اصلاحاتی را برای تقویت رشد به روشی بادوام اتخاذ کردند که در بیشتر موارد با هدف حفاظت از چشمانداز رشد آنها صورت گرفت.
انتهای خبر/117437/
- وزیر راه: اربعین امسال با انسجام بیشتر پیش میرویم
- ثبتنام طرح نوسازی موتورسیکلتهای فرسوده آغاز شد
- مشترکان پرمصرف باید قیمت تمام شده آب را بپردازند
- قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/04/24
- آغاز فروش ارز اربعین از 4 مرداد / هر دینار عراق 545.96 ریال
- اختصاصی/ نرخ بلیت اربعین اعلام شد؛ تهران-نجف 13 ، مشهد-نجف 15 میلیون تومان
- آخرین قیمتها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟
- افت 12 درصدی تولید خودرو کشور در فصل بهار + جدول
- آزادسازی قیمتها؛ نسخهای شکستخورده برای اقتصاد ایران
- تأمین مالی تولید آسانتر میشود/ جزئیات مصوبه جدید دولت
- وصیت شهید دکتر محمدحسین عزیزی/پیکرم را برای آموزش تشریح به دانشکده پزشکی اهدا کنید
- جریمه ورود به طرح ترافیک از 28 خرداد تا 8 تیر صفر میشود+ فیلم
- سازمان غذا و دارو: فرآوردههای غیرمجاز دارای ترکیبات مضر و سمی هستند
- هشدار پلیس فتا به کنکوریها؛ فریب تبلیغات فضای مجازی را نخورید
- واریز کمکهزینه لوازم بهداشتی و معیشتی معلولان/ انعکاس آسیبهای جنگ 12روزه به سازمان ملل
- دستگیری شرور معروف و 8متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوبشرق تهران
- افتتاح طرحهای اشتغال معلولان در هفته بهزیستی/ جابهجایی 6هزار مددجو به مکانهای امن در جنگ 12روزه
- لغو طرح ترافیک در دوره جنگ 12 روزه اجرا نشد؟/ توضیحات اعضای شورای شهر
- گسترش سریع فرونشست زمین در 28شهر آمریکا؛ زندگی 34میلیون نفر در خطر
- وضعیت مبهم واگذاری زندان اوین؛ دانشگاه یا تفرجگاه؟