اقتصاد رانتزا، همان اقتصاد دستوری است
صابر پرنیان، روز یکشنبه ۲۴ دیماه،در هفتمین همایش استانی حمایت از مصرف کنندگان، ضمن قدردانی از تمام تولیدکنندگان پر تلاش که برای پیشرفت این عرصه تلاش میکنند؛ ییان کرد: بخش خصوصی آذربایجان همیشه توانمند، پیشرو و خط شکن بودن خود را نشان داده است. ما قدردان زحمات فعالان عرصه صنعت که در این شرایط بد اقتصادی، تولید را ارتقا دادند و خدمات و کالاهای با کیفیت ارائه دادند، هستیم.
دی گفت: تبریز شهر تجارت است. هرکسی در این شهر متولد میشود یا تفکری تجاری دارد و تاجر میشود؛ یا تفکر صنعتی دارد. این ویژگیهاست که تبریز را به مهد تجارت و صنعت تبدیل میکند.
وی در ادامه به عدم سرمایهگذاری خارج استانی در آذربایجان اشاره کرد: از سیستان و کرمان گرفته تا گلستان، تبریزیها همیشه پیشرو سرمایهگذاری در این استانها هستند؛ اما چرا از خارج استان اقدام به سرمایهگذاری در تبریز نمیشود؟ در اقصی نقاط کشور ما ظرفیت، نیروی انسانی، امکانات، منابع مادی، پشتکار، تیزهوشی ، علاقهمندی و ... به وفور موجود هست که با استفاده از اینها میتوانیم بستر اقتصادی متکی به دانش، رقابت و تکنولوژی که در بازار پایدار باشد را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اهمیت حقوق مصرف کننده اظهار کرد: ما در ۴۵ سال گذشته اقدامات نظارتی خاصی را در کشور اجرا کردهایم تا به تضمین حقوق مصرفکننده منجر شود. مانند استفاده از مفاهیم تعزیراتی، ورود دستگاه های قضایی و وزارتهای مختلف و دیگر موارد. برگزیدگان این همایش نیز همگی از فیلترهایی مانند سودده بودن، عدم داشتن پرونده قضایی در سازمان تعزیرات، رعایت حقوق مصرف کننده از نظر استاندارد، قیمت، کیفیت و نحوه ارائه گذشتهاند که در نهایت میرسیم به تعدادی واحد کهنسال که در سال گذشته نماد رعایت حقوق مصرفکننده میشوند.
مدیرکل صمت استان با اشاره به اینکه کشور ما هم اکنون با پیچیدگیهای سیاسی و اقتصادی مواجه هست؛ ادامه داد: در دنیا انواع مدلهای علمی اقتصاد داریم. اقتصاد خودش یک اکوسیستم بینالمللی است که تولید درون آن قرار دارد. ما نمیتوانیم اقتصادی پویا داشته باشیم ولی نظام دیپلماسی ما نظامی پرچالش باشد. نمیشود تولید را بالا ببریم اما گمرک همراهی نکند. نمیتوانیم گمرک را همراه کنیم اما نظام حملونقل بینالمللی متداول نداشته باشیم.
وی بر مضرات اقتصاد دستوری تاکید کرد: اقتصاد رانتزا همان اقتصاد دستوری است که منجر به کاهش بهرهبری، کاهش رقابتپذیری و توزیع رانت توسط دولت میشود. اگر نتوانیم در مسیر تولید، زنجیرههایی مانند نظام تامین مالی، نظام گمرکی نظام توزیع کالا و خدمات، نظام تامین مواد اولیه و ... را کنار هم قرار دهیم؛ به تولید رقابتپذیر پایدار منتهی به حقوق مصرف کننده منتهی نمیشویم. باید نظام و شیوه استاندارد را پیاده سازی کنیم.
وی تصریح کرد: باید اقتصاد دولتی و شبه دولتی را کنار بگذاریم. بخش دولتی باید به وظایف هدایت، سیاستگذاری و تنظیم نظام دیپلماسی رسیدگی کند؛ سپس بخش خصوصی باقی کارها را پیش ببرد آن وقت است که نظام بهرهبری شکل میگیرد. همچنین باید روابط بینالمللی را با کشورهایی که بازار و تکنولوزی دارند، گسترش دهیم. همیشه باید نگاهی به خارج و ظرفیت داخل داشته باشیم.
پرنیان در زمینه حکمرانی خوب نیز خاطرنشان کرد: صدور مجوزها، دستورالعملهای متعدد، بخشنامههای شبانه، بخشنامههای متناقض، شفافیت اقتصادی و... در حیطه حکمرانی حوزه اقتصاد است. برای مثال ما در زمینه تامین زیرساختهایی مانند برق با مشکل هستیم اما مجوز توسعه کارخانهها را بدون توجه به این مسائل صادر میکنیم.
وی همچنین گفت: زمان طولانی و موانع متعدد در راه صدور مجوز، از مشکلات مهم سرمایهگذاران است. باید با توجه به این نکات درآمد مردم را افزایش دهیم. هدف اقتصاد، تولید ثروت است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با رفع موانع تولید، بهبود فضای کسب و کار و شفافسازی اقتصادی؛ بستر را برای فعالیت پیشرونده واحدهای اقتصادی استان باز کنیم. البته به همراهی بخش خصوصی در این مسیر با تولید ایده، تصمیمسازی و ... نیازمندیم. آذربایجان نیز مانند همیشه باید نقش موثر و اساسی داشته باشد تا از این بزنگاه با موفقیت رد شویم.
انتهای خبر/118210/
- اقتصاد رانتزا، همان اقتصاد دستوری است
- فعالیت ۶۲۰ مددکار اجتماعی در خوزستان/ تلاش برای توانمندسازی اقتصادی مددجویان
- فرصتهای اقتصاد دیجیتال برای استارتاپهای ایرانی
- مجتمع اقتصادی کمیته امداد کشور در ایلام سرمایهگذاری کند
- جلوگیری از تحمیل فشار اقتصادی بر شهروندان در لایحه عوارض محلی
- تقویت اقتصاد مرزی و توسعه زیرساختها دو محور سفر رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان
- سازوکار فساد در نظام مهندسی جمع میشود؟
- فهرست جدید بدهکاران بانکی با 790همت بدهی معوق
- 3 دلیل چند شغله شدن کارگران
- اختصاصی|ابلاغ افزایش 15 و 21 درصدی قیمت انواع روغن
- نماز اساس دین در حوزه حکومتی و اجتماعی است
- پخشان عزیزی؛ مددکار اجتماعی یا عضو گروههای تروریستی؟
- سن آسیبهای اجتماعی، از جمله اعتیاد رو به کاهش است | بیش از ۶۰ درصد خانوادههای ایرانی، در بخش پرآشوب و خاموشاند
- ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ما را از آسیبهای اجتماعی مصون میدارد
- ضرورت توجه به تقویت مهارتهای اجتماعی در دانشآموزان
- خطر داروهای سقط جنین در بازار سیاه/ عوارض سقط از نازایی تا مرگ
- دانشآموزان ایرانی حوصله کار ذهنی ندارند/رشد پاسخ سفید
- ضرورت مطالعه انحرافات و کجرویهای اجتماعی
- ویدیو/ دولت چهاردهم در راستای تحقق مطالبات اجتماعی چه راهبردی در پیش دارد؟
- "مدفوع سگها"؛ تهدید بیولوژیکی برای سلامت عمومی