تولید دانههای روغنی، عامل کاهش خروج ارز و تقویت اقتصاد کشاورزی
استان کردستان با توجه به شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیز، پتانسیل بالایی برای کشت دانههای روغنی به ویژه کلزا دارد.
به گزارش آگاه، گسترش کشت این محصول در این استان میتواند مزایای متعددی را به همراه داشته باشد که از جمله میتوان به مواردی از جمله کاهش وابستگی به واردات، ایجاد اشتغال افزایش درآمد کشاورزان، تنوعبخشی به کشت تقویت اقتصاد محلی و غیره اشاره کرد.
همانند دیگر مناطق کشور، استان کردستان نیز به واردات روغنهای گیاهی وابسته است. افزایش تولید داخلی دانههای روغنی در این استان میتواند به کاهش این وابستگی و جلوگیری از خروج ارز کمک کند
همچنین توسعه کشت دانههای روغنی در مناطق روستایی استان، فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم بسیاری را ایجاد کرده و به کاهش نرخ بیکاری کمک میکند.
با حمایت از کشت دانههای روغنی و خرید تضمینی محصولات، درآمد کشاورزان کردستانی افزایش یافته و انگیزه آنها برای کشت این محصول بیشتر میشود.
فریدون حامدی در گفت و گو با آگاه اظهار کرد: کاشت دانههای روغنی در داخل کشور باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور و کاهش وابستگی به واردات روغن خواهد شد.
وی، با بیان اینکه در زمینهای آبی و دیم و انواع خاکها در استان میتوان کاشت دانههای روغنی را انجام داد، افزود: غالب کشت دانههای روغنی در ایران به ترتیب کلزا، کنجد، گلرنگ، آفتابگردان، سویا و کاملینا است، کشت دانههای روغنی به عنوان یک محصول تناوبی، به بهبود کیفیت خاک و افزایش بهرهوری زمینهای کشاورزی در استان کمک می کند.
مدیر زراعت جهادکشاورزی استان کردستان، کمبود آب را یکی از چالشهای اصلی توسعه کشاورزی دانست و تصریح کرد: برای مقابله با این چالش، استفاده از روشهای آبیاری نوین مانند آبیاری قطرهای و بارانی ضروری است، همچنین با توجه به تحمل بالای دانه های روغنی با کم آبی و شرایط نامساعد محیطی از جمله گلرنگ و کاملینا در تمامی استان های کشور کشت دانه های روغنی انجام می شود.
وی در رابطه با میزان برداشت دانه های روغنی از هر هکتار زمین بیان کرد: در محصولات مختلف عملکرد متفاوت است در استان کردستان میانگین عملکرد کلزا ۲۵۰۰، گلرنگ ۴۰۰ ، کاملینا ۵۰۰، آفتابگردان روغنی ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
وی تاکید کرد که بی شک خودکفایی درتولید دانه های روغنی باعث کاهش خروج ارز و کاهش وابستگی به واردات این محصولات خواهد شد و حمایت و توسعه این محصولات اعم از تامین به موقع بذر، کشت قراردادی محصول توسط شرکتهای بخش خصوصی و خرید تضمینی به موقع، باعث خودکفایی در تولید این محصولات میشود.
حامدی، یادآور شد: نبود حمایت مناسب از خرید تضمینی این محصولات، عدم کشت قراردادی توسط شرکتهای بخش خصوصی، عدم تامین به موقع بذر مناسب و افزایش هزینههای تولید، از عوامل کاهش سطح زیر کشت و افزایش واردات این محصولات شده است.
کشت دانههای روغنی در استان کردستان، پتانسیل بالایی برای توسعه کشاورزی و اقتصاد این استان دارد.
با رفع چالشها و اجرای سیاستهای حمایتی مناسب، میتوان به خودکفایی در تولید روغنهای گیاهی دست یافت و به توسعه پایدار این استان کمک کرد.
همچنین برای توسعه بیشتر کشت دانههای روغنی در استان کردستان، توسعه زیرساختهای آبیاری، حمایت از ایجاد صنایع تبدیلی و حمایت از تعاونیهای کشاورزی ضروری است.
انتهای خبر/126433/
- قیمت جدید ارزهای توافقی/ دلار کاهشی شد
- مصوبه شورای رقابت بر عدماهلیت شرکت کروز + سند
- پیگیری توسعه هوشمندسازی نظام مالیاتی در کشور
- تاکید بر حذف موانع ورود بخش خصوصی به اقتصاد
- هواشناسی ایران1403/11/17؛طوفان زمستانی در راه است؟
- قیمت جهانی نفت امروز 1403/11/17 |برنت 75 دلار و 88 سنت شد
- رشد اقتصادی منهای تورم
- نقش مهم سازمان استاندارد در تضمین کیفیت و ارتقاء شاخصهای اقتصادی
- ۳۶ پروژه عمرانی و طرح اقتصادی در سرعین بهره برداری شدند
- افتتاح و بهرهبرداری از ۴۸ پروژه عمرانی و اقتصادی در آرادان
- تعداد روزهای آلوده تهران به 130 رسید
- هشدار مجدد پلیس به خرید آنلاین طلا / مردم مراقب باشند
- بازگشایی جاده چالوس + محدودیتهای ترافیکی پایان هفته
- کاهش انتظار در داروخانه هلال احمر/ یکسوم نسخ شیمیدرمانی است
- بررسی «سرمایه اجتماعی» و «اعتماد عمومی» در شورای فرهنگ عمومی
- امسال ۲.۵ میلیون نفر به مراکز درمانی تامین اجتماعی کرمانشاه مراجعه کردند
- تهران؛ شهری با معدلهای متفاوت؛ از 17 تا 10
- خبر خوش سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان
- برگزاری ۱۲۴۰۰برنامه ویژه دهه فجر در استان / نیاز جامعه به امید و نشاط اجتماعی
- ۷۲ درصد جمعیت استان اصفهان تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند