رئیس داروخانه مرکزی هلال احمر با اشاره به کاهش ۳۰دقیقهای مدت زمان انتظار بیماران سرطانی در این داروخانه گفت: یکسوم نسخی که در داروخانه مرکزی هلال احمر به بیماران تحویل داده میشوند، داروهای شیمیدرمانی هستند.
دکتر فراز امامی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آگاه با اعلام اینکه تقریباً یکسوم داروهایی که در داروخانه مرکزی هلال احمر به بیماران ارائه میشوند، داروهای ضدسرطان و شیمیدرمانی هستند، اظهار کرد: تأیید بیمهای داروها نیز از سوی نمایندگان بیمهها در همین داروخانه انجام میشود و نیاز به ارجاع بیماران سرطانی به خارج از داروخانه وجود ندارد، همچنین برای تسهیل خدمترسانی به این بیماران، بخش شیمیدرمانی و اماس از سایر بیماران جدا شدهاند و حدود 10 باجه امر پذیرش و تحویل دارو به بیماران را انجام میدهند.
وی افزود: ما برای رفاه حال بیماران مبتلا به سرطان، داروخانه داروهای شیمیدرمانی و MS را از داروخانه جدا و به واحد مجاور داروخانه منتقل کردهایم تا هم، زمان تحویل دارو به بیماران کاهش یابد و هم بیماران مبتلا به سرطان که مستعد عفونت هستند با سایر بیماران در یک محیط قرار نگیرند. اکنون زمان انتظار برای دریافت داروهای شیمیدرمانی در این داروخانه در حدود 30 دقیقه کاهش یافته و به حدود 35 تا 45 دقیقه، بسته به زمان و میزان ازدحام بیماران، رسیده است؛ البته باید توجه داشت که هر نسخه بیماران مبتلا به سرطان بهطور میانگین ممکن است حاوی بیش از 10 قلم دارو باشد و بنابراین نسخهپیچی این داروها ممکن است کمی زمانبر باشد، از سوی دیگر، حجم مراجعات بالاست و برخی از داروها نیاز به پیشفاکتور دارند که این پیشفاکتور از بخشهای دیگر و خارج از داروخانه باید دریافت شود و این موضوع ممکن است افراد را نیازمند رفتوآمد و صرف زمان بیشتر، کند.
امامی درباره میزان هزینهکرد بیماران برای خرید داروهای شیمیدرمانی بیان کرد: فرانشیز بیماران سرطانی متغیر است و از دو تا سه درصد آغاز میشود، اما سهم صندوق بیماران صعبالعلاج نیز به بیماران تعلق میگیرد که نسبت به نوع دارو این سهم متغیر است.
بهطورکلی، میتوان گفت که نسبت به گذشته کمک زیادی به بیماران شده است.
وی تصریح کرد: هزینه هر داروی شیمیدرمانی شامل سهم بیمار، سهم بیمه و سهم صندوق بیماران صعبالعلاج است. سهم صندوق صعبالعلاج نیز بهصورت سیستمی از میزان پرداختی بیماران در داروخانه کم میشود و بیشتر داروهای ضدسرطان سهم صعبالعلاج را دریافت میکنند.
رئیس داروخانه مرکزی هلال احمر در پاسخ به سؤالی درباره کیفیت داروهای شیمیدرمانی تولیدشده در کشور و اظهارات برخی بیماران مبنی بر عوارض شدید یا عدم اثربخشی کافی برخی از این داروها توضیح داد: بسیاری از داروهای شیمیدرمانی که به بیماران تحویل داده میشود ایرانی هستند و مردم مشکلی ندارند، البته طبیعتاً تفاوتهایی بین داروهای برند خارجی و ایرانی بهلحاظ عوارض جانبی یا کیفیت وجود دارد، اما این تصور که برخی فکر میکنند داروی ایرانی کیفیت و اثربخشی لازم را ندارد اشتباه است، زیرا ما شاهد درمان شدن بیماران با همین داروها هستیم، در عین حال گاهی اوقات برخی پزشکان به بیماران تأکید میکنند که حتماً از داروی برند خارجی استفاده کنند که این موضوع در برخی موارد ممکن است باعث سرگردانی بیماران شود.
انتهای خبر/127011/
- منطقه ویژه اقتصادی سبزوار؛ ظرفیتی بسیار مطلوب برای سرمایهگذاری در غرب خراسان رضوی
- اجرای ۱۱۰ برنامه عملیاتی افزایش توان اقتصادی در تعاون روستایی فارس
- آموزشهای فنی و حرفهای؛ کلید توسعه اقتصادی کلات
- قیمت جدید ارزهای توافقی/ دلار کاهشی شد
- مصوبه شورای رقابت بر عدماهلیت شرکت کروز + سند
- پیگیری توسعه هوشمندسازی نظام مالیاتی در کشور
- تاکید بر حذف موانع ورود بخش خصوصی به اقتصاد
- هواشناسی ایران1403/11/17؛طوفان زمستانی در راه است؟
- قیمت جهانی نفت امروز 1403/11/17 |برنت 75 دلار و 88 سنت شد
- رشد اقتصادی منهای تورم
- ورود وزارت بهداشت به داوری جشنواره فیلم فجر با محوریت توجه به سلامت روانی - اجتماعی
- تعداد روزهای آلوده تهران به 130 رسید
- هشدار مجدد پلیس به خرید آنلاین طلا / مردم مراقب باشند
- بازگشایی جاده چالوس + محدودیتهای ترافیکی پایان هفته
- کاهش انتظار در داروخانه هلال احمر/ یکسوم نسخ شیمیدرمانی است
- بررسی «سرمایه اجتماعی» و «اعتماد عمومی» در شورای فرهنگ عمومی
- امسال ۲.۵ میلیون نفر به مراکز درمانی تامین اجتماعی کرمانشاه مراجعه کردند
- تهران؛ شهری با معدلهای متفاوت؛ از 17 تا 10
- خبر خوش سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان
- برگزاری ۱۲۴۰۰برنامه ویژه دهه فجر در استان / نیاز جامعه به امید و نشاط اجتماعی