آموزشهای فنی و حرفهای؛ کلید توسعه اقتصادی کلات
سیدحسین موسوی از تحقق بالای تعهدات آموزشی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: تا پایان دیماه سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۱۳۶ درصد از تعهدات نفر ساعت آموزشی و ۱۳۴ درصد از تعهدات نفر دوره آموزشی سالیانه تحقق یافت.
وی این آمار را نشاندهنده تلاشهای مضاعف تیم فنی و حرفهای و نیاز واقعی جامعه به آموزشهای مهارتی دانست و تصریح کرد: در بخش دولتی، ۳۰۹ نفر دوره آموزشی برای دانشآموزان در راستای طرح دانشآموزان هوشمند و هر دانشآموز یک مهارت با بیش از ۵۵ هزار نفر ساعت و همچنین، ۱۱۶ نفر دوره برای ساکنان مناطق روستایی و ۱۵۱ نفر دوره برای متقاضیان مهارتآموزی آموزش مهارتی برگزار شد.
موسوی در گفتوگو با آگاه با اشاره به تنوع دورههای آموزشی گفت: در این مدت دورههای متنوعی از جمله آموزش مهارتهای شغلی در محیط کار واقعی، آموزش ساکنین مناطق مرزی و محروم و آموزش سربازان وظیفه را برگزار کردیم. برای مثال، ۶۷ نفر دوره برای سربازان با ۷۰۴۸ نفر ساعت آموزش برگزار شد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای کلات، ادامه داد: همچنین، خدمات مشاوره و راهنمایی آموزشی و شغلی به متقاضیان و کارآموزان ارائه دادیم که شامل ۳۸۲ نفر دوره مشاوره برای متقاضیان مهارتآموزی و ۷۰۵ نفر دوره مشاوره اختصاصی برای کارآموزان بود.
وی به عملکرد مرکز در بخش غیردولتی نیز اشاره و اظهار کرد: در این بخش، ۱۴۰ نفر دوره آموزشی با ۲۲ هزار و ۸۳۶ نفر ساعت آموزش برگزار کردیم. همچنین، نظارت بر آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد و بازرسی کیفیت خدمات آموزشی از دیگر اقدامات بود.
موسوی همچنین از صدور مجوزهای لازم برای تأسیس آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد خبر داد و گفت: در همین خصوص ۳۳ نفر دوره روستایی توسط این آموزشگاهها برگزار شد. این همکاریها به ارتقاء کیفیت آموزشهای مهارتی در منطقه کمک شایانی کرده است.
حمایت از استعدادهای برتر مهارتی در روستاها کمک به توسعه کارآفرینی
وی در ادامه به برنامههای آینده این مرکز اشاره و اظهار کرد: ما به دنبال افزایش تعداد دورههای آموزشی و بهبود کیفیت آموزشها هستیم. همچنین، تلاش میکنیم تا با شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر مهارتی در روستاها، به توسعه کارآفرینی کمک کنیم.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای کلات، در خصوص چالشهای موجود در مسیر آموزشهای مهارتی گفت: گرچه با کمبود منابع مالی و زیرساختهای آموزشی مواجه هستیم، اما با همت و همکاری همه جانبه، امیدواریم که این موانع را پشت سر بگذاریم و به اهداف خود برسیم.
وی با بیان اینکه تلاش مرکز آموزش فنی و حرفهای کلات در راستای ارتقاء مهارتهای جوانان و بهبود وضعیت اشتغال در منطقه است، افزود: با توجه به آمارهای مثبت و برنامههای آینده، کلات در مسیر توسعه پایدار قرار دارد.
موسوی با اشاره به اینکه آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی و اجتماعی در هر جامعهای شناخته میشود، اظهار کرد: در این راستا، کلات به عنوان یکی از شهرستانهای خراسان رضوی، با چالشها و فرصتهای خاص خود در زمینه آموزشهای مهارتی روبهرو است.
امکانات و زیرساختها هنوز به حد مطلوب نرسیده است
وی تصریح کرد: در حال حاضر در کلات با چالشهای متعددی مواجه هستیم. از یک سو، نیاز به مهارتآموزی در بازار کار احساس میشود و از سوی دیگر، امکانات و زیرساختهای ما هنوز به حد مطلوب نرسیده است. با این حال، تلاش میکنیم تا با برگزاری دورههای متنوع و کاربردی، جوانان را به سمت کسب مهارتهای لازم سوق دهیم.
رئیس فنی و حرفهای کلات به برنامههای آموزشی این مرکز اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر دورههای مختلفی در زمینه مکانیک تراکتوروتیلر، مکانیک خودرو، کامپیوتر، صنایع دستی، صنایع پوشاک، صنایع غذایی، صنایع گردشگری، مراقبتهای زیبایی، عکاسی، کشاورزی، دام و طیور، خدمات و دورههای موردنیاز صنایع و صنوف، ارائه میشود. هدف ما این است که با شناسایی نیازهای بازار کار، دورههایی را طراحی کنیم که به جوانان کمک کند تا مهارتهای لازم را کسب کنند و به راحتی وارد بازار کار شوند.
وی افزود: همچنین، به دنبال همکاری با صنایع و کارفرمایان محلی هستیم تا بتوانیم دورههای عملی و کاربردی کارآموزی را برای دانشآموزان و متقاضیان فراهم کنیم. این امر به آنها کمک میکند تا با محیط کار آشنا شوند و تجربه عملی کسب کنند.
آموزشهای فنی و حرفهای آینده بهتری برای فرزندان رقم میزند
موسوی در ادامه به چالشهای موجود در مسیر آموزشهای فنی و حرفهای اشاره و اظهار کرد: یکی از بزرگترین چالشهای ما کمبود منابع مالی و منابع انسانی متخصص و امکانات آموزشی است. همچنین عدم آگاهی برخی از خانوادهها از اهمیت آموزشهای مهارتی نیز مانع از جذب جوانان به این دورهها میشود.
وی خاطرنشان کرد: نیاز داریم که فرهنگ مهارتآموزی را در جامعه ترویج دهیم و خانوادهها را متقاعد کنیم که آموزشهای فنی و حرفهای میتواند آینده بهتری برای فرزندانشان رقم بزند.
رئیس فنی و حرفهای کلات به آینده آموزشهای فنی و حرفهای در این شهرستان اشاره و اظهار کرد: امیدواریم با همکاری بیشتر با نهادهای دولتی و خصوصی و کمک خیرین محترم، بتوانیم زیرساختهای لازم را برای آموزشهای مهارتی فراهم کنیم. همچنین، قصد داریم با برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی، جوانان را با آخرین تکنولوژیها و مهارتهای روز دنیا آشنا کنیم. به این ترتیب، میتوانیم به توسعه پایدار و اشتغالزایی در کلات کمک کنیم.
وی با اشاره به دستاوردهای آموزشهای مهارتی در کلات گفت: در بهمنماه ۱۴۰۳، مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان کلات به موفقیتهای چشمگیری در راستای اجرای تعهدات آموزشی خود دست یافته است.
شهرستان کوهستانی و مرزی کلات در شمال استان خراسان رضوی و در ۱۵۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.
انتهای خبر/127077/
- تقویت ظرفیتهای بخش خصوصی، کلید حل مشکلات اقتصادی کشور
- منطقه ویژه اقتصادی سبزوار؛ ظرفیتی بسیار مطلوب برای سرمایهگذاری در غرب خراسان رضوی
- اجرای ۱۱۰ برنامه عملیاتی افزایش توان اقتصادی در تعاون روستایی فارس
- آموزشهای فنی و حرفهای؛ کلید توسعه اقتصادی کلات
- قیمت جدید ارزهای توافقی/ دلار کاهشی شد
- مصوبه شورای رقابت بر عدماهلیت شرکت کروز + سند
- پیگیری توسعه هوشمندسازی نظام مالیاتی در کشور
- تاکید بر حذف موانع ورود بخش خصوصی به اقتصاد
- هواشناسی ایران1403/11/17؛طوفان زمستانی در راه است؟
- قیمت جهانی نفت امروز 1403/11/17 |برنت 75 دلار و 88 سنت شد
- عضو کمیسیون اجتماعی: اصلاح قانون مشاغل حساس با رویکرد پینوشت دفتر رهبری انجام میشود
- ورود وزارت بهداشت به داوری جشنواره فیلم فجر با محوریت توجه به سلامت روانی - اجتماعی
- تعداد روزهای آلوده تهران به 130 رسید
- هشدار مجدد پلیس به خرید آنلاین طلا / مردم مراقب باشند
- بازگشایی جاده چالوس + محدودیتهای ترافیکی پایان هفته
- کاهش انتظار در داروخانه هلال احمر/ یکسوم نسخ شیمیدرمانی است
- بررسی «سرمایه اجتماعی» و «اعتماد عمومی» در شورای فرهنگ عمومی
- امسال ۲.۵ میلیون نفر به مراکز درمانی تامین اجتماعی کرمانشاه مراجعه کردند
- تهران؛ شهری با معدلهای متفاوت؛ از 17 تا 10
- خبر خوش سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان