رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه آمریکا به دنبال رفع تحریمهای ایران نیست، گفت: مجموعهای از عوامل نشان میدهد که ما از مذاکره با آمریکا عواید اقتصادی زیادی نمیتوانیم به دست بیاوریم.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری آگاه، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، در مورد مذاکره با امریکا برای رفع تحریمها، بیان داشت: به نظر میرسد آمریکا به چند دلیل به دنبال رفع تحریمهای ایران نیست. دلیل اول این است که از زمانی که آمریکا از اوایل دهه 90 به نفت شل دست پیدا کرده از تحریمهای ایران نفع میبرد.
وی افزود: دلیل دوم این است که آمریکا از طریق غرب آسیا و تحریم ایران دنبال مهار روسیه و چین است. از سوی دیگر با قوانینی که در آمریکا در مورد تحریم ایران به تصویب رسیده موانع حقوقی زیادی برای رفع تحریم ایران وجود دارد. به همین دلیل به نظر میرسد که دولت امریکا خیلی دنبال برداشتن تحریمهای ایران نیست.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، ادامه داد: حتی بایدن که تمام دستورات دوران ترامپ را لغو کرد دستور تحریم ایران و چند مورد دیگر را لغو نکرد و حفظ کرد.
وی با بیان اینکه آمریکا در این مقطع دنبال توافق موردی نیست بلکه دنبال توافق جامع و ماهوی است، تصریح کرد: آمریکا دنبال ایران ضعیف و کنترل شده است. بنابراین مجموعه این عوامل نشان میدهد که ما از مذاکره با آمریکا عواید اقتصادی زیادی نمی توانیم به دست بیاوریم و شاید نتیجه مذاکرات مدیریت تنش باشد.
نگاهداری با بیان اینکه باید زیست نفتی را در سالهای پیش رو کمتر کنیم و به سمت بیداری جغرافیایی حرکت کنیم، گفت: باید ظرفیتهای اقتصادی و جغرافیایی خود را احیا و از این ظرفیتها استفاده کنیم چرا که با این اقدامات ایران میتواند هاب انرژی و غلات در کریدور شمال و جنوب و در ارتباط با روسیه شود.
وی بیان داشت: با رویکرد صنعت محوری و فناور محوری در مسیر کریدور کمربند راه و زنجیره ارزشهای اقتصادی و صنعتی چین می توانیم ایفای نقش کنیم.
استفاده از ظرفیتهای سواحل مکران در حوزه صادرات انرژی مخصوصا در ارتباط با کشورهای همسو هم دیگر ظرفیت و راه پیش روی ایران در سخنان نگاهداری بود.
وی تصریح کرد: تجارت راهبردی وطراحی بستههای مختلف صادراتی با ارزش افزوده و واردات مواد اولیه به صورتی که به تراز مثبت تجاری دست پیدا کنیم هم ضروری است.
نگاهداری، در آخرین پیشنهاد خود برای دوران جدید با بیان اینکه نگاشت نهادی کشور باید باز تنظیم شود، توضیح داد: دستگاهها و نهادهای بخشی نگر و منتظر توزیع ارز نفتی و نشسته بر سر تنگههای تخصیص منابع ارزی به درد شرایط جدید نمی خورند و شرایط بین المللی و منطقهای پذیرای چنین شرایطی نیست و ما باید به سمت بیداری جغرافیایی و فاصله گرفتن از زیست نفتی حرکت کنیم.
انتهای خبر/142513/
- کردستان باید به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت کند
- خوزستان پیشران اقتصاد کشور با تکیه بر نیروهای داخلی است
- مشکل حقوقی منطقه ویژه اقتصادی بانه حل میشود
- معافیت مالیاتی کارگاه های کوچک ابلاغ شد
- چین فروش سهام بنادر پاناما به آمریکا را محکوم کرد
- واریز سود سهام عدالت از امروز یکشنبه
- سایر سطوح مزدی 32درصد افزایش یافت+جزئیات
- حداقل دستمزد کارگران 45درصد افزایش یافت
- ابلاغ قانون موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط پزشکیان
- همکاری نکردن بانکهای عامل با فعالان اقتصادی نیازمند برخورد است
- احصای ۲۰ آسیب جدی اجتماعی در استان زنجان
- ظرفیتسازی بخشهای اجرایی و مدنی میتواند موجب تقویت سرمایه اجتماعی شود
- مسئولان در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با جدیت پای کار باشند
- فعالیت داروخانههای بیماران خاص در نوروز/ کمبود دارو نداریم
- حضور 700 دانشجوی راهور به صورت نامحسوس در اتوبوسها
- 400 مصدوم و 6 فوتی در حوادث چهارشنبهسوری/40 مورد قطع عضو
- فروش مواد محترقه در واحدهای صنفی ممنوع است
- برخورد شدید با تبلیغات پزشکی غیرمتعارف در فضای مجازی
- آمادهباش نوروزی مراکز بیمارستانی سازمان تامین اجتماعی استان زنجان
- مطالبات معوق کارفرمایان عامل هجمههای اخیر علیه تامین اجتماعی است