رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه آمریکا به دنبال رفع تحریمهای ایران نیست، گفت: مجموعهای از عوامل نشان میدهد که ما از مذاکره با آمریکا عواید اقتصادی زیادی نمیتوانیم به دست بیاوریم.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری آگاه، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، در مورد مذاکره با امریکا برای رفع تحریمها، بیان داشت: به نظر میرسد آمریکا به چند دلیل به دنبال رفع تحریمهای ایران نیست. دلیل اول این است که از زمانی که آمریکا از اوایل دهه 90 به نفت شل دست پیدا کرده از تحریمهای ایران نفع میبرد.
وی افزود: دلیل دوم این است که آمریکا از طریق غرب آسیا و تحریم ایران دنبال مهار روسیه و چین است. از سوی دیگر با قوانینی که در آمریکا در مورد تحریم ایران به تصویب رسیده موانع حقوقی زیادی برای رفع تحریم ایران وجود دارد. به همین دلیل به نظر میرسد که دولت امریکا خیلی دنبال برداشتن تحریمهای ایران نیست.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، ادامه داد: حتی بایدن که تمام دستورات دوران ترامپ را لغو کرد دستور تحریم ایران و چند مورد دیگر را لغو نکرد و حفظ کرد.
وی با بیان اینکه آمریکا در این مقطع دنبال توافق موردی نیست بلکه دنبال توافق جامع و ماهوی است، تصریح کرد: آمریکا دنبال ایران ضعیف و کنترل شده است. بنابراین مجموعه این عوامل نشان میدهد که ما از مذاکره با آمریکا عواید اقتصادی زیادی نمی توانیم به دست بیاوریم و شاید نتیجه مذاکرات مدیریت تنش باشد.
نگاهداری با بیان اینکه باید زیست نفتی را در سالهای پیش رو کمتر کنیم و به سمت بیداری جغرافیایی حرکت کنیم، گفت: باید ظرفیتهای اقتصادی و جغرافیایی خود را احیا و از این ظرفیتها استفاده کنیم چرا که با این اقدامات ایران میتواند هاب انرژی و غلات در کریدور شمال و جنوب و در ارتباط با روسیه شود.
وی بیان داشت: با رویکرد صنعت محوری و فناور محوری در مسیر کریدور کمربند راه و زنجیره ارزشهای اقتصادی و صنعتی چین می توانیم ایفای نقش کنیم.
استفاده از ظرفیتهای سواحل مکران در حوزه صادرات انرژی مخصوصا در ارتباط با کشورهای همسو هم دیگر ظرفیت و راه پیش روی ایران در سخنان نگاهداری بود.
وی تصریح کرد: تجارت راهبردی وطراحی بستههای مختلف صادراتی با ارزش افزوده و واردات مواد اولیه به صورتی که به تراز مثبت تجاری دست پیدا کنیم هم ضروری است.
نگاهداری، در آخرین پیشنهاد خود برای دوران جدید با بیان اینکه نگاشت نهادی کشور باید باز تنظیم شود، توضیح داد: دستگاهها و نهادهای بخشی نگر و منتظر توزیع ارز نفتی و نشسته بر سر تنگههای تخصیص منابع ارزی به درد شرایط جدید نمی خورند و شرایط بین المللی و منطقهای پذیرای چنین شرایطی نیست و ما باید به سمت بیداری جغرافیایی و فاصله گرفتن از زیست نفتی حرکت کنیم.
انتهای خبر/142513/
- تلاش ناموفق رژیم صهیونیستی برای اختلال در آبرسانی تهران
- انبار نفت ری در مدار بهرهبرداری است
- آخرین قیمت ارزها در بازار تجاری/ دلار ثابت ماند
- بنادر کشور در آمادهباش برای تخلیه کالاهای اساسی
- وزارت نفت: از نزدیکشدن به تأسیسات آسیبدیده خودداری کنید
- اتاق اصناف: بازارهای تهران امروز باز است
- شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی باید رکن تصمیمگیری اقتصادی استان باشد
- آتش انبار نفت شهران و مخزن سوخت جنوب تهران تحت کنترل است
- هواشناسی ایران 1404/3/25؛ هشدار هواشناسی برای برخی مناطق
- خرید تضمینی گندم به 3 میلیون و 150 هزارتن رسید
- جاده چالوس یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در خروجیهای تهران
- در محل انفجار تجمع نکنید/توصیههای وزارت بهداشت به مردم
- جزئیات دستگیری عوامل موساد/ خودروهای مشکوک زیر ذرهبین پلیس
- وقوع آتشسوزی در انبار کاغذ خیابان ظهیرالاسلام تهران
- نحوه توضیح به کودکان درباره حملات/ چهجملاتی به کودک بگوییم؟
- دستگیری 2 عضو موساد در کرج
- بازگشت حجاج ایرانی به کشور از مرز زمینی عراق
- کمک قانون جدید به تامیناجتماعی برای دسترسی به دستمزدهای واقعی
- راهپیمایی غدیر در تهران با امنیت کامل برگزار شد
- حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به آمبولانس/ شهادت 2 نفر