پنجشنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
الخميس ٢٦ شوال ١٤٤٦
Thursday 24 April 2025
متن خبر

اقتصاد فناوری، جایگزین اقتصادهای ناپایدار مانند اقتصاد نفتی شده است

چهارشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
اقتصاد فناوری، جایگزین اقتصادهای ناپایدار مانند اقتصاد نفتی شده است

اقتصاد فناوری، جایگزین اقتصادهای ناپایدار مانند اقتصاد نفتی شده است

آزیتا بلالی اسکویی در دیدار با رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه قطار وفاق در عرصه فناوری در استانمان برای مدت‌های زیادی از ریل خارج شده بود، سرمایه‌گذاری در این عرصه را جزو اصول مورد تاکید برشمرد و با اشاره به چهارشنبه‌های سرمایه‌گذاری در پارک علم و فناوری استان گفت: جدا از تسهیلات مصوب برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، چهارشنبه‌های تامین مالی برای حمایت از تمامی فناوران و کمک به تمامی شرکت‌ها نه فقط شرکت‌های مستقر در پارک، جهت حمایت از ایده‌ها و فناوری‌های در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه نیازمند بازنگری در حوزه فناوری استان هستیم، توجه به هوش مصنوعی و صنایع خلاق را مورد تاکید قرار داد و گفت: برخی فناوری‌ها نیاز روز هستند و بروز کردن و حفظ و تقویت برخی فناوری‌هایی هم که جزو زنجیره ارزش هستند، ضروری به نظر می‌رسد. برخی ملزومات مانند هوش مصنوعی هم مورد توجه قرار گرفته و اخذ مجوز اولین مرکز نوآوری هوش مصنوعی بر همین اساس انجام گرفت.

سرپرست پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، نبود زیرساخت‌های مناسب و فضای کافی و کارگاهی را از جمله مسائل موجود در این زمینه دانست و گفت: فعالیت شرکت‌ها در قالب کارگاه‌های مستقر در پارک، امکان ارتباط با شرکت‌های و تشکیل زنجیره فناوری شرکت‌های قوی و کوچک را فراهم می‌کند.

وی افزود: تلاش می‌کنیم تا از پتانسیل ارگان‌های دولتی و غیردولتی همراه همچون سازمان جهاددانشگاهی استان که دلسوز حوزه فناوری هستند، جهت حل کردن مشکلات موجود کمک بگیریم‌. در خصوص رویکرد تسهیلگری و حقوقی نیز تلاش می‌شود بازنگری‌های لازم در چارچوب قانون انجام شود.

بلالی اسکویی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی هنوز با جایگاه مطلوب و شایسته فاصله دارد، ابراز امیدواری کرد تا به فضای همدلی و تعاملی مناسب به این جایگاه دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به تعامل و همکاری های میان دو مجموعه جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری استان گفت: در سایه این همکاری اولین مرکز نوآوری قطعه‌سازی و ماشین آلات پیشرفته با رویکرد انرژی در تبریز در مجتمع جهاددانشگاهی استان ایجاد شده و فناوران در آن استقرار یافته اند.

علی اصغر فاتحی فر، یادآور شد: جهاددانشگاهی در سال 1359 به فرمان حضرت امام (ره) با مأموریت هدایت دانشگاه‌ها به سمت اسلامی شدن تشکیل شد و در ادامه این مسیر، مأموریت جهاددانشگاهی تغییر یافت. در آن زمان که همزمان با جنگ تحمیلی بود، تحقیقات ساخت خمپاره توسط جهادگران دانشگاهی تبریز آغاز شد و در سال 1365، کارگاه دانشکده فنی دانشگاه تبریز(که مدیریت آن بر عهده جهاددانشگاهی بود) هنگام ساخت تجهیزات مورد حمله بمباران قرار گرفت که منجر به شهادت 22 نفر و جانبازی 7 نفر شد. 

وی به فعالیت‌های جهاددانشگاهی استان در حوزه‌های مختلف پژوهشی، فرهنگی، تجاری‌سازی، پزشکی و آموزشی اشاره کرد و گفت: بخش عمده فعالیت این سازمان در زمینه پزشکی و درمانی بوده و اولین مدیر مرکز پزشکی جهاددانشگاهی استان دکتر پزشکیان، رئیس جمهور فعلی بودند.

فاتحی‌فر با بیان اینکه مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان در زمینه جوانی جمعیت و رفع مشکلات زوج های نابارور فعالیت می‌کند، گفت: مرکز پزشکی این سازمان متشکل از مجموعه‌ای از فعالیت‌ها از جمله آزمایشگاه تشخیص طبی، طب کار، نمایندگی بانک خون بند ناف و کلینیک درمان زخم از جمله مراکز ارائه دهنده خدمات در استان هستند که خدمات در این مراکز با تعرفه دولتی ارائه می‌شوند.

وی همچنین با بیان اینکه مراکز آموزشی جهاددانشگاهی بسته کاملی از تمام آموزش‌ها هستند، گفت: در تبریز پنج مرکز آموزشی کوتاه مدت در نقاط مختلف شهر فعال بوده و در شهرستان‌های میانه و مرند نیز مراکز آموزشی جهاددانشگاهی فعالیت دارند. در دفاتر جهاددانشگاهی در دانشگاه‌های هنراسلامی تبریز و صنعتی سهند نیز آموزش‌های ما ارائه می شوند و طی تفاهم‌نامه ای که با دانشگاه پیام نور استان منعقد کرده‌ایم بر اساس نیاز و درخواست مراکز پیام نور در شهرستان‌ها دوره‌های آموزشی توسط این سازمان برگزار و گواهی معتبر ارائه می‌شود.

وی گفت: حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی استان علاوه بر فعالیت در حوزه های پزشکی و درمانی، دارای پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی است که در زمینه رفع نیازهای پژوهشی-آموزشی و همچنین نیاز روزافزون کشور به اجرای تحقیقات برنامه‌ریزی شده و هدفمند در حال فعالیت و همکاری با سازمان ها و ارگان های مختلف است.

خسرو کنعانی، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در این جلسه اظهارکرد: خبرگزاری‌های آگاه و ایکنا و مرکز افکارسنجی دانشجویان(ایسپا) در مجموعه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فعال بوده و نقش مهمی در آگاهی بخشی به جامعه و جهاد تبیین ایفا می ‌کنند. نظرسنجی‌های ایسپا به عنوان معتبرترین نظرسنجی در سطح کشور شناخته شده و اعتبار آن در انتخابات‌ مختلف ثابت شده است.

وی سازمان دانشجویان را فضایی برای تعامل دانشجویان و توسعه فعالیت‌های دانشجویی دانست و گفت: سال گذشته با همکاری و هماهنگی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی کشور اقدام به راه اندازی شعبه انتشارات جهاددانشگاهی در استان آذربایجان شرقی کردیم و از ابتدای سال گذشته تا پایان سال بیش از 32 عنوان کتاب از اساتید و مولفان دانشگاه‎های استان در سامانه متمرکز پنجره واحد نشر جهاددانشگاهی برای چاپ در این شعبه پذیرش شده و از این تعداد تا پایان سال 26 عنوان موفق به پایان فرایند چاپ و انتشار شده است.

وی با بیان اینکه انتشارات جهاددانشگاهی از مهترین و معتبرترین انتشارات دانشگاهی در کشور است، افزود: بعد از دانشگاه تهران و انتشارات سمت، این ناشر دارای بیشترین امتیاز ارتقا برای اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه‌ها است. علاوه برآن سرعت و کیفیت کار نشر از دیگر امتیازاتی است که این ناشر نسبت به سایر انتشارات فعال در استان وکشور دارد.

توحید لطفی، مدیر تجاری سازی پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان نیز با اشاره به فعالیت‌های مرکز فناوری جهاددانشگاهی استان گفت: با توجه به چالش اساسی کشور در ناترازی مصرف و تولید انرژی، اقدام به راه‌اندازی مرکز تخصصی انرژی‌های نو و تجدید پذیر در استان به عنوان اولین مرکز تولید نیروگاه‌های هیبریدی و پرتابل در استان کرده ایم تا بتواند بخشی از نیازهای مناطق مختلف را به انرژی پاسخ دهد.

وی ادامه داد: این مرکز همچنین در حوزه انرژی‌های نو نیز فعالیت‌های زیادی در طراحی و نصب نیروگاه‌های هیبریدی(بادی-خورشیدی) داشته و در نقاط مختلف کشور اقدام به پروژه یابی و اجرای نیروگاه‌های با توان مختلف کرده و در صورت نیاز ارگان‌ها، می‌توانیم نیروگاه‌های خورشیدی را در ابعاد مختلف ایجاد کنیم.

وی همچنین از فعالیت مرکز نوآوری قطعه سازی با رویکرد انرژی در جهاددانشگاهی استان خبر داد و گفت: در حوزه تجاری سازی محصولات دانش بنیان نیز خدمات مشاوره ای و همکاری لازم توسط این مرکز ارائه می‌شود و با توجه به پتانسیل های موجود در دو مجموعه همکاری مشترک می تواند به نفع حوزه فناوری استان باشد.

انتهای خبر/156281/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر