رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نزول صادرات فرش دستباف ایرانی، از ۲ میلیارد دلار به ۴۰ میلیون دلار خبر داد و گفت با پیگیریهای انجامشده، توانستیم بخشی از موانع قانونی از جمله مشکل پیمانسپاری و تعهد ارزی را برطرف کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آگاه، در نشست خبری کاهش تعهد ارزی صادرات فرش و صنایعدستی به میزان ارزش مواد اولیه که با حضور فعالان بخش خصوصی و نمایندگان اتاق بازرگانی برگزار شد، لاهوتی رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران با اشاره نقش هویتی فرش دستباف ایرانی گفت: «فرش ایرانی نهتنها یک کالای صادراتی، بلکه یک نماد ملی است که در مهمترین نشستها و محافل بینالمللی، بهعنوان بخشی از هویت ایران خودنمایی میکند.»
وی با انتقاد از سیاستهای اتخاذشده در سه دهه گذشته تأکید کرد: «متأسفانه از دهه 70 به بعد، بیتوجهی به این صنعت و اعمال سیاستهای اشتباه موجب شده تا صادرات فرش از بیش از دو میلیارد دلار به کمتر از 412 میلیون دلار در سال 96 و هم اکنون به کمتر از 40 میلیون دلار کاهش یابد . این یک زنگ خطر جدی برای اقتصاد فرهنگمحور کشور است.»
وی ادامه داد: برخلاف تصور عمومی، حفظ جایگاه فرش ایرانی تنها یک موضوع بازرگانی نیست، بلکه یک مسئولیت فرهنگی است که باید همواره در اولویت سیاستگذاریها قرار گیرد. وی افزود: «بسیاری از کشورها حاضرند برای حفظ برندهای فرهنگی خود، هزینههایی بیش از منافع آن پرداخت کنند. اما در ایران، فرش بهعنوان یکی از مهمترین داشتههای فرهنگی، از حمایت کافی برخوردار نبوده است.»
رفع تعهد ارزی صادرات فرش دستباف تسهیل شد
وی همچنین از تلاشهای صورتگرفته در دوره جدید اتاق بازرگانی، بهویژه کمیسیون فرش، تقدیر کرد و گفت: «با پیگیریهای انجامشده، توانستیم بخشی از موانع قانونی از جمله مشکل پیمانسپاری و تعهد ارزی را برطرف کنیم. هرچند ممکن است این اقدامات به تنهایی موجب جهش صادراتی نشود، اما گامهای مؤثری در مسیر بازگشت فرش ایرانی به جایگاه شایسته خود هستند.»
در پایان، او خواستار نگاه جامعتری از سوی دولت به صنعت فرش شد و گفت: «ضروری است دولت، فراتر از نگاه صرف اقتصادی و درآمدی، به فرش بهعنوان شناسه فرهنگی ایران توجه کند و با فراهمسازی بسترهای لازم، زمینه شکوفایی مجدد صادرات فرش دستباف را فراهم آورد.»
مقصد 44 درصد صادرات فرش دنیا امریکا است
در ادامه میری رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار آگاه در خصوص توان رقابت پذیری فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی علاوه بر تسهیل گری های صورت گرفته گفت: در شرایط فعلی مهم ترین رقیب ما در بازار فرش دستباف کشور هند است.
وی افزود: البته نکته ای که وجود دارد این است که 44درصد بازار مصرفی فرش دستباف در امریکا است که طبیعتا به دلیل تحریم های موجود ما هم اکنون این بازار را از دست دادیم و از این کنظر نسب به رقبا عقب تر هستیم.
میری گفت: اما این را می توان با قاطعیت گفت که همچنان با توجه به کیفیت فرش دستباف ایرانی ، فرش های ما توان رقابت در سطح جهانی را دارند و مشتری خود را دارند.
انتهای پیام/
انتهای خبر/162110/
- مناطق آزاد؛مسکن لوکس برای غریبهها،حاشیهنشینی برای بومیها؟
- دوره صنعتی کاربردها و مزایای اقتصادی و تجاری فناوری نانو در صنایع پلیمر و پلاستیک
- آمادگی قزوین برای همکاری گردشگری و اقتصادی با تاجیکستان
- حقالثبت 6 میلیاردی، سرعتگیر جدید نهضت ملی مسکن میشود؟
- جذب 100 هزار نفر در آزمون استخدامی دولت
- رفع تعهد ارزی صادرات فرش دستباف تسهیل شد
- سهم مالیات در تامین منابع بودجه به 50 درصد رسید
- مصادیق مخل کسب و کار در استان مرکزی به اداره کل امور اقتصاد و دارایی منعکس شود
- جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در 1404
- گنبدکاووس در انتظار نگاه ویژه دولتمردان برای حل تنش آبی و توسعه اقتصادی
- پیگیری احداث مدارس جدید پایتخت در جلسه فوری استانداری تهران
- 143 مسموم و یک فوتی بر اثر مصرف قارچهای سمی
- مرگ 68 قلاده یوز از سال 1380 تاکنون
- کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند آموزش است
- آمار سرخک در آمریکا از 1000 نفر گذشت/شیوع گسترده در 11 ایالت
- پذیرش بدون کنکور 3000 دانشآموز در دانشگاه فرهنگیان از مهر
- فوت 102 نفر بر اثر غرقشدگی/ دریاها بیشترین محل غرقشدن
- استفاده از ترکیبات گیاه شاهدانه در صنایع بهداشتی و دارویی
- سرپرست حجاج ایرانی عازم سرزمین وحی شد
- راهاندازی شعب ویژه برخورد با اشرار/ رصد مجرمان سابقهدار