مساجد باید گرهگشای مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم باشند
به گزارش آگاه، حجتالاسلام والمسلمین حاجعلیاکبری در مراسم طرح ملی حبیب که با هدف تقویت برنامههای فرهنگی و معنوی مساجد کشور برگزار شد، به تبیین نقش تربیتی مساجد در تربیت انسانها پرداخت و گفت: قرآن کریم به عنوان منبع اصلی تربیت در اسلام و نقش مساجد بهعنوان مرکز تربیت انسانهای مؤمن و تراز است.
وی با بیان اینکه طبق آموزههای قرآن، مساجد مکانی برای ارتقاء ایمان، تقوا و رشد معنوی هستند افزود: مسجد باید به عنوان کانونی برای پرورش انسانهایی باشد که هم از نظر فردی و هم اجتماعی در سطحی بالا قرار دارند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جماعات کشور با بیان اینکه نقش مسجد تنها محدود به عبادتهای فردی نیست، بلکه باید به عنوان یک مرکز اجتماعی و فرهنگی، تأثیرات مثبتی در جامعه ایجاد کند ادامه داد: تربیت مؤمن تراز تنها زمانی محقق میشود که افراد در کنار مسجد و در بستر اجتماعی پیرامون خود به ایفای نقش پرداخته و در پیشبرد اهداف جامعه مشارکت کنند.
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی، مساجد یک نهاد اجتماعی، تربیتی و سیاسی منحصر بهفرد هستند که با هیچ نهاد دیگری قابل مقایسه نیستند عنوان کرد: در سایر مذاهب، معابد، کلیساها و کنیسهها وجود دارند اما مسجد در اسلام جایگاهی منحصر بهفرد دارد که هیچچیز نمیتواند جایگزین آن شود.
حاج علی اکبری با بیان اینکه مسجد در حقیقت، خانه خداست و بهعنوان محل برگزاری عبادات و تحکیم بنیانهای دینی باید در جامعه نقشآفرینی کند گفت: مسجد نه تنها برای اهل آن محل بلکه برای همسایگان و جامعه اطراف آن مسئولیت دارد. هر مسجدی در هر مکان باید بهعنوان محل استقرار رحمت الهی و پایگاهی برای کمک به نیازمندان و حمایت از افراد در بحرانها عمل کند.
وی اظهار کرد: دشمنان اسلام بهخوبی میدانند که اگر مسجد از ماهیت اصلی خود خارج شود، دیگر نمیتواند به عنوان یک سنگر و پناهگاه اجتماعی برای مردم عمل کند، بنابراین همه تلاششان این است که مساجد را از اصل و ماهیت خود منحرف کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جماعات کشور با بیان اینکه اگر مساجد از اصل خود منحرف شوند، دشمنان میتوانند با طرحهای شیطانی خود، مساجد را به ابزاری برای پیشبرد اهداف خود تبدیل کنند گفت: یکی از اهداف اصلی مساجد تراز این است که بهعنوان مراکز امدادی اجتماعی عمل کنند و بهعنوان پناهگاه و گرهگشا برای مردم در مشکلات اجتماعی و اقتصادی بهویژه در شرایط بحرانها حضور داشته باشند.
وی بر این نکته تأکید کرد که مسجد باید همانطور که از ابتدا مورد تأسیس قرار گرفت، بهعنوان یک مرکز مهم در جهت توسعه فرهنگی و اجتماعی باشد و نهادهای دولتی باید حمایتهای لازم را از این نهاد مقدس انجام دهند.
حاج علی اکبری در پایان سخنانش گفت: نباید در هیچ شرایطی مسجد تابع نهادهای دولتی باشد؛ بلکه مسجد باید بهعنوان مرجعی مستقل، در راستای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی گام بردارد و بهطور فعال در آبادانی محلهها و جوامع اطراف خود نقشآفرینی کند.
به گزارش آگاه، غفاری، مدیر طرح حبیب نیز در این مراسم با بیان اینکه طرح حبیب بهمنظور تقویت فعالیتهای ریشهای در مساجد طراحی شده است گفت: هدف این طرح جلب توجه بیشتر مردم به مساجد و گسترش برنامههای فرهنگی است.
وی با بیان اینکه این طرح در حال حاضر در ۷ استان و ۱۸ شهرستان کشور فعال است افزود: در این راستا ۱۱ راهبر داریم و در ۲۷۰ مسجد برنامههای فرهنگی را اجرا میکنیم.
غفاری با بیان اینکه در تلاش هستیم تا این تعداد به ۷۰۰ مسجد برسد تا در نهایت با کمک همه افراد، این هدف محقق خواهد شد ادامه داد: هدف رشد فکری، معرفتی و بصیرتی در مساجد است و این امر با محوریت امامان جماعات آغاز خواهد شد.
وی به ایجاد ارتباطات منظم میان تمام اعضای مسجد، از جمله امامان جماعات و جوانان اشاره کرد و افزود: حرکت بعدی، ایجاد انگیزه و امید برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی در گام دوم است.
غفاری با بیان اینکه در شعار برنامهها به دنبال تدوین سند و چشماندازی برای پیشرفت نرمافزاری، ساختاری و زیرساختی مساجد هستیم تا در نهایت رشد کمی و کیفی مساجد در تمامی سطوح محقق شود، به اهمیت استفاده از تجربیات و ایدهها برای به اشتراکگذاری نقاط قوت و ضعف در این طرح اشاره و اظهار کرد: رسانهها و فناوریهای نوین از ارکان مهم این طرح به شمار میروند.
به گزارش آگاه، حیدر مصلحی وزیر اسبق اطلاعات نیز در این مراسم به نقش مساجد در انقلاب اسلامی و اهمیت این مکانهای مقدس برای رشد و توسعه جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب، مساجد جایگاه ویژهای داشتند و انقلاب اسلامی بر اساس همین بنیانها شکل گرفت.
وی با بیان اینکه حرکتهای اولیه انقلاب در راستای رسیدگی به مستضعفان و حمایت از خانوادهها و افراد ضعیف از مساجد آغاز شده است افزود: این حرکت، در بنیاد علوی هم ادامه یافته و اکنون در ۷ استان و ۱۷ شهرستان به اجرا درآمده است.
مصلحی با بیان اینکه تجربیات و نتایج این برنامهها همچنان در حال جمعآوری و تحلیل است ادامه داد: برنامههای مختلف آموزشی، تحصیلی، فرهنگی و اوقات فراغت تابستانه در حال تدوین و برنامهریزی توسط دبیرخانه شورای بنیاد علوی در حال است.
وی هدف این برنامهها را توانمندسازی جوانان و خانوادهها و همچنین ارتقاء آگاهیهای عمومی عنوان کرد و گفت: برای تقویت و گسترش نقش مساجد در جامعه، از شما میخواهیم که پیشنهادات و راهکارهای خود را ارسال کنید. منتظر نباشید تا کسی برای شما برنامهای ارسال کند. خودتان باید پیگیر باشید و فعالانه در این مسیر قدم بردارید.
مصلحی اظهار کرد: در بسیاری از فتنهها و بحرانها، مساجد بودند که نقش محوری در مهار و کنترل اوضاع داشتند و توانستند از آسیبهای جدی جلوگیری کنند.
انتهای پیام
انتهای خبر/165474/
- آخرین قیمتها در بازار تجاری/ عقبگرد دلار توافقی
- آغاز ریزش قیمتها در بازار ارز؛ دلار هرات وارد کانال 86هزار تومان شد
- اقتصاد شکننده رژیم صهیونیستی توان ادامه جنگ نداشت
- هواشناسی ایران 1404/4/3؛ افزایش نسبی دما در نیمه شمالی ایران
- وحشت ترامپ از اثرات اقتصادی تنشزایی با ایران
- بارش باران در جادههای 3 استان/تردد روان در محورهای شمالی
- دستور فوری وزیر راه برای بازسازی منازل آسیبدیده در حملات رژیم صهیونیستی
- ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
- هواشناسی ایران1404/4/1 |هشدار فعالیت 2 سامانه جوی در کشور
- آغاز فعالیت عادی صنوف تهران از امروز
- استقرار 700 گشت ویژه مقابله با سرقت در سراسر کشور
- سردار لطفی جانشین سازمان اطلاعات فراجا به شهادت رسید
- 70درصد حجاج ایرانی پس از زیارت کربلای معلی به کشور بازگشتند
- شهادت 4 پزشک و یک دندانپزشک در تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور
- دو موشک عملنکرده در محدوده زندان اوین کشف و خنثی شد
- آسیب به 2 بیمارستان تهران در حملات دیشب رژیم صهیونی/ 200هزار کادر پرستاری در صف اول خدمت
- افزایش چندبرابری طرد اتباع غیرمجاز از استان تهران
- سخنگوی قوهقضائیه: حمله به زندان اوین در ساعت ملاقات خانواده زندانیان انجام شد
- شهادت 44 زن و 13 کودک در حملات وحشیانه صهیونیست ها/ 2 مادر باردار بودند
- سایت انتخاب مسدود شد