جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
الجمعة ٢٥ شعبان ١٤٤٧
Friday 13 February 2026
متن خبر

فشار رئیس‌جمهور آمریکا برای توقف پیگرد قضایی نتانیاهو

جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
فشار رئیس‌جمهور آمریکا برای توقف پیگرد قضایی نتانیاهو
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر خواستار آن شد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پرونده‌های فساد مالی که با آن روبه‌روست، مورد عفو قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از پایگاه روزنامه فرا منطقه‌ای القدس العربی، دونالد ترامپ بار دیگر خواستار عفو بنیامین نتانیاهو در پرونده‌های فساد مالی شد و با انتقاد از عدم صدور این عفو، رئیس اسرائیل را به دلیل تعلل در این زمینه مورد سرزنش قرار داد؛ در مقابل، دفتر ریاست اسرائیل اعلام کرد روند بررسی حقوقی درخواست عفو همچنان ادامه دارد و تاکنون تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.

دونالد ترامپ که به حمایت از سیاست‌های جنگ طلبانه نخست وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی معروف است، در جریان مراسمی در کاخ سفید اظهار داشت: نتانیاهو در دوران جنگ عملکردی قابل توجه داشته و مردم اسرائیل باید رئیس این رژیم را به دلیل صادر نکردن عفو نتانیاهو، مورد سرزنش قرار دهند.

وی افزود: «شرم‌آور است که برای او عفو صادر نشده؛ این اقدام باید انجام می‌شد.»

در واکنش به این اظهارات، دفتر رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد درخواست عفو نتانیاهو همچنان در وزارت دادگستری این رژیم در حال بررسی برای اخذ نظر حقوقی است و پس از تکمیل این روند، رئیس رژیم درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

دفتر ریاست این رژیم همچنین مدعی شد: اسرائیل (کشوری) مستقل با حاکمیت قانون است و برخلاف برداشتی که سخنان ترامپ ایجاد کرده، تاکنون هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.

نتانیاهو روز گذشته در واشنگتن با ترامپ دیدار کرد؛ این هفتمین دیدار دو طرف از زمان بازگشت ترامپ به عرصه قدرت در سال گذشته به شمار می‌رود.

هدف این دیدار، گفت‌و‌گو درباره امکان دستیابی به توافقی پیرامون برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ایران عنوان شده است.

نتانیاهو نخستین نخست‌وزیر اسرائیلی است که در دوران مسئولیت خود با اتهامات قضایی مواجه شده است.

وی از زمان اعلام کیفرخواست در سال ۲۰۱۹، اتهامات مربوط به رشوه، کلاهبرداری و خیانت در امانت را رد کرده است.

ترامپ پیش‌تر نیز به‌صورت علنی چندین بار خواستار عفو نتانیاهو شده و اواخر دسامبر مدعی شده بود که رئیس این رژیم به او اطلاع داده که روند عفو در حال انجام است؛ ادعایی که بلافاصله از سوی دفتر ریاست رژیم صهیونیستی تکذیب شد.

بر اساس قوانین اسرائیل، رئیس این رژیم اختیار صدور عفو برای محکومان را دارد، با این حال تاکنون سابقه‌ای برای صدور عفو در جریان رسیدگی قضایی وجود نداشته است.

انتهای خبر/227810/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر