دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۴
الاثنين ١٣ رمضان ١٤٤٧
Monday 02 March 2026
متن خبر

روسیه با صدور بیانیه حملات به ایران را ناقض حقوق بین الملل دانست

شنبه ۰۹ اسفند ۱۴۰۴
روسیه با صدور بیانیه حملات به ایران را ناقض حقوق بین الملل دانست
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای تجاوز نظامی روز شنبه ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد و آن را ناقض اصول و هنجار‌های اساسی حقوق بین‌الملل خواند.

به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از تارنمای وزارت امور خارجه روسیه، دستگاه دیپلماسی مسکو خاطرنشان کرد: این حملات بار دیگر تحت پوشش یک روند مذاکره مجدد انجام شد که ظاهراً برای تضمین عادی‌سازی بلندمدت وضعیت در ارتباط با ایران طراحی شده بود.

در این بیانیه آمده است: مقیاس و ماهیت آماده‌سازی‌های نظامی، سیاسی و تبلیغاتی پیش از این اقدام بی‌ملاحظه، از جمله استقرار یک نیروی نظامی بزرگ آمریکایی در منطقه، شکی باقی نمی‌گذارد که این یک اقدام تجاوز مسلحانه از پیش برنامه‌ریزی شده علیه یک کشور عضو مستقل و دارای حق حاکمیت سازمان ملل متحد انجام شده است.

وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران مصداق نقض اصول و هنجار‌های اساسی حقوق بین‌الملل است.

دستگاه دیپلماسی مسکو همچنین رویکرد آمریکا در انجام این حملات را در شرایطی که روند مذاکرات مجدد با ایران در حال انجام بود، محکوم کرد.

در این بیانیه تصریح شده است: این در حالی است که این مذاکرات در ظاهر برای تضمین عادی‌سازی بلندمدت اوضاع در ارتباط با ایران طراحی شده بود.

وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: این حملات در حالی صورت گرفت که سیگنال‌هایی به طرف روسی منتقل شده بود مبنی بر اینکه اسرائیلی‌ها هیچ علاقه‌ای به درگیری نظامی با ایرانیان ندارند.

مسکو تأکید کرد: جامعه بین‌المللی، از جمله سازمان ملل متحد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، باید فوراً ارزیابی عینی و بی‌طرفانه‌ای از این اقدامات غیرمسئولانه با هدف تضعیف صلح، ثبات و امنیت در خاورمیانه ارائه دهد.

در این بیانیه آمده است: واشنگتن و تل‌آویو بار دیگر ماجراجویی خطرناکی را آغاز کرده‌اند که به سرعت منطقه را به یک فاجعه انسانی، اقتصادی و احتمالاً حتی رادیولوژیکی نزدیک می‌کند.

وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: نیت کشور‌های متجاوز به ایران واضح است و آنها به صورت آشکار اعلام کرده‌اند که به دنبال از بین بردن نظم قانون و رهبری کشوری هستند که از تسلیم شدن در برابر دیکته‌های زور و برتری‌جویی متجاوزان خودداری کرده است.

دستگاه دیپلماسی مسکو تأکید کرد: مسئولیت پیامد‌های منفی این بحران ساخته دست بشر، از جمله واکنش زنجیره‌ای غیرقابل پیش‌بینی و خشونت فزاینده، کاملاً بر عهده متجاوزان به ایران است.

در این بیانیه آمده است: عواقب وخیم این گام‌های نسنجیده برای رژیم جهانی عدم اشاعه، که معاهده ان‌پی‌تی سنگ بنای آن است، آشکارا نادیده گرفته می‌شود.

انگیزه‌های آمریکا و اسرائیل ربطی به موضوع هسته‌ای ندارد

وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: همکاری آمریکا و اسرائیل پشت نگرانی ساختگی جلوگیری از دستیابی ایرانیان به سلاح‌های هسته‌ای پنهان شده است، اما انگیزه‌های واشنگتن و تل‌آویو هیچ ارتباطی با رژیم منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ندارد.

در این بیانیه بار دیگر تأکید شده است که بمباران تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی غیرقابل قبول است.

دستگاه دیپلماسی مسکو خاطرنشان کرد: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند از درک این موضوع دست بردارند که با فرو بردن خاورمیانه در ورطه تشدید کنترل نشده تنش‌ها، در واقع کشور‌های جهان، به ویژه در منطقه، را تشویق می‌کنند تا ابزار‌های قدرتمندتری را برای مقابله با تهدید‌های نوظهور به دست آورند.

وزارت امور خارجه روسیه در ادامه نگرانی جدی خود را از ماهیت حملات پی‌درپی ایالات متحده در چند ماه گذشته علیه ارکان حقوقی نظم جهانی اعلام کرد و اقدامات واشنگتن را مغایر با اصول بین‌المللی از جمله در زمینه عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورها، خودداری از تهدید یا استفاده از زور و لزوم حل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی دانست.

دستگاه دیپلماسی مسکو در ادامه خاطرنشان کرد: ما خواستار بازگشت فوری به مسیر حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک هستیم.

وزارت امور خارجه روسیه افزود: مسکو مانند گذشته، آماده است تا جستجوی راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز مبتنی بر حقوق بین‌الملل، احترام متقابل و تعادل منافع را تسهیل کند.

آمریکا و اسرائیل روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) در اقدامی تجاوزکارانه، غیرقانونی و خلاف منشور ملل متحد به ایران حمله کردند.

در پی این تجاوز، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در پاسخ به اقدام دشمن متخاصم و جنایتکار علیه جمهوری اسلامی ایران، نخستین موج حملات گسترده موشکی و پهپادی ایران به سوی سرزمین‌های اشغالی آغاز شده است.

در حالی که ایران وارد مذاکرات جدی با آمریکا شده بود، صبح امروز شنبه آمریکا و رژیم صهیونیستی بدون توجه به مذاکرات به خاک ایران تجاوز کرده و به چندین نقطه را در شهر‌های مختلف حمله کردند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امروز با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» که به نظر می‌رسد پیشتر آماده شده بود، نوشت: حملات نظامی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کردیم. وزارت جنگ ایالات متحده، این عملیات را «عملیات خشم حماسی» (OPERATION EPIC FURY) نامید.

او در توجیه این حملات علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: ارتش ایالات متحده در حال انجام یک عملیات عظیم و مستمر است تا از تهدید آمریکا و منافع اصلی امنیت ملی جلوگیری کنیم.

در پی حملات هوایی رژیم صهیونی و آمریکا علیه کشورمان، روابط عمومی سپاه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: نخستین موج حملات گسترده موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به سوی سرزمین‌های اشغالی آغاز شد.

انتهای خبر/233433/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر