چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵
الأربعاء ٢٠ ربیع‌الاول ١٤٤٨
Wednesday 02 September 2026
متن خبر

هراتیان: ورزش ایران یک علیرضا دبیر به من بدهکار بود/ بدون رانت و پارتی به فیفا وصل شدم

چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵
هراتیان: ورزش ایران یک علیرضا دبیر به من بدهکار بود/ بدون رانت و پارتی به فیفا وصل شدم
رئیس سابق ایفمارک گفت: دوست دارم این را بگویم که ورزش کشور، علیرضا دبیر را به من بدهکار بود!

به گزارش خبرگزاری آگاه، دکتر زهره هراتیان در هفتمین کنگره بین‌المللی فوتبال کلینیک اظهار داشت: کنگره را به‌عنوان قطب پزشکی فوتبال آسیا مطرح می‌کنیم. فکر می‌کنم این کنگره مسیر خودش را پیدا کرده است.

وی ادامه داد: حالا می‌خواهم حرفی هم با خانم‌هایی که اینجا حضور دارند داشته باشم. شاید شما به‌عنوان پزشک، به دلیل فعالیت حرفه‌ای خود، خیلی با حوزه ورزش آشنا نباشید، اما من فکر می‌کنم مملکت ما در حال حاضر بیش از هر چیز به نیروی انسانی خود وابسته است. ما خانم‌ها حداقل انتظارمان از کشور، قدرشناسی است. ما نه دنبال بیزینس هستیم و نه چیز دیگری. من امروز به این فکر می‌کردم که دخترم الان هشت ساله است، اما اگر تمام روزهایی را که در کنارش بوده‌ام جمع کنم، شاید در مجموع یک سال هم برای او وقت نگذاشته باشم؛ به دلیل مأموریت‌های بین‌المللی و مسئولیت‌هایی که داشتم.

وی افزود: من هم زمانی شرایطی شبیه شما داشتم. پدرم بازنشسته نظامی بود و همیشه به ما می‌گفت: «شما جز درس خواندن چاره‌ای ندارید. من نه بیزینسی دارم که به شما بدهم و نه چیز دیگری؛ شما باید درس بخوانید و هر کدام مسیر خودتان را پیدا کنید.»

وی افزود: زندگی‌های ما شاید شبیه هم باشد، اما چیزی که من تجربه کردم این بود که در رشته پزشکی و تخصص خود، باید چند برابر یک آقا تلاش کنید تا خودتان را ثابت کنید و تازه به سطحی برسید که نشان دهید شایستگی و لیاقت حضور در آن جایگاه را دارید.

هراتیان یادآور شد: امروز می‌خواهم به شما بگویم کسی که مقابل شما ایستاده، از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ در جام‌های جهانی مختلف مردان و زنان به‌عنوان پزشک فیفا حضور داشته است. بدون اینکه کسی من را معرفی کند، در یک اتفاق و در یک کنگره شبیه همین کنگره، رئیس وقت کمیته پزشکی فیفا من را دید و با من صحبت کرد و گفت که ما شما را برای همکاری با فیفا انتخاب می‌کنیم. نه پارتی و رابطه‌ای در کار بود، نه رانتی وجود داشت و نه کسی من را معرفی کرده بود.

وی خاطرنشان کرد: طبیعی بود که این سؤال برای من وجود داشته باشد که یک پزشک ایرانی در خارج از کشور چگونه باید خودش را ثابت کند؟ خارجی‌ها چه تصوری از توانایی‌های علمی او دارند؟ چگونه می‌خواهد نشان دهد که از دانش و توانمندی لازم برخوردار است؟ بنابراین مجبور شدم چندین برابر تلاش کنم تا خودم را ثابت کنم.

هراتیان یادآور شد: در جام جهانی مردان قطر که حضور داشتم، از میان ۸۰ پزشک حاضر، فقط یک زن حضور داشت و آن زن من بودم. هفت نفر از پزشکان نیز از اروپا حضور داشتند. این‌ها چیزهایی است که شاید شما در جامعه پزشکی ندانید. من این موارد را با شما به اشتراک می‌گذارم تا توانمندی‌های خودتان را بشناسید و آن را به شاگردانتان و فرزندانتان منتقل کنید.

وی تصریح کرد: من درباره مرکزی صحبت می‌کنم که امروز باعث غرور همه ما شده است؛ مرکزی که رئیس کمیته پزشکی فیفا درباره آن گفته یکی از بهترین مراکز پزشکی ما در دنیاست. اینکه رئیس کمیته پزشکی فیفا درباره یک مرکز پزشکی در ایران چنین نظری داشته باشد و از سوی دیگر یوفا نیز درباره سطح علمی و توانمندی‌های پزشکی ایران صحبت کند، یک اتفاق مهم است.

هراتیان تأکید کرد: چه چیزی باعث شد ما به چنین جایگاهی برسیم؟ خودم درباره این موضوع فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که بخش مهمی از آن، حاصل تلاش یک نیروی انسانی بدون پشتیبانی است. تجربه من این را به من آموخته که کشور ما به نیروی انسانی خودش احتیاج دارد. امروز ما برای کشورهای دیگر یک نیروی آماده هستیم. بنابراین چیزی که می‌خواهم به مسئولان بگویم این است که اگر قرار است برای بازگشت نیروهای متخصصی که از کشور رفته‌اند تلاش کنید، این کار را انجام دهید؛ اما همزمان تلاش کنید افرادی که همین‌جا هستند نیز بمانند.

وی ادامه داد: تلاش کنید ما انگیزه داشته باشیم، انگیزه ماندن و ساختن داشته باشیم. سؤال این است که انگیزه ما چیست؟دست شما درد نکند. ممنونم. روز پزشک مبارک و روز زن هم مبارک. ممنونم که هستید و ممنونم که تلاش می‌کنید. چیزی که من هیچ‌وقت احساس نکردم، همین قدرشناسی بود. البته نمی‌خواستم این حرف‌ها را بزنم که شما را ناراحت کنم. از جنبه دیگری به موضوع نگاه کنید. امیدوارم روزی برسد که با خیال راحت بگویم این مجموعه را به دست آدم‌های خوبی سپردم و اتفاق خوبی برای آن رخ داده است.

هراتیان عنوان کرد: آدم‌ها قرار نیست همیشه در یک جایگاه باشند. ما به‌عنوان افرادی که تجربه داریم، باید مثل فرشته نجات بیاییم، تجربیاتمان را در اختیار دیگران بگذاریم و به آنها کمک کنیم.شما نخبگان آینده و علاقه‌مندان باید بیایید و این مسیر را در دست بگیرید.یکی از خصوصیاتی که باعث شد من در این مسیر بمانم، این بود که همیشه به جوانان توجه کردم. در تمام کنگره‌ها، افرادی حضور داشتند که قصد داشتند از ایران بروند. من تلاش کردم آنها را نگه دارم و به آنها گفتم: «بمانید. کشور ما را چه کسی باید بسازد؟ خود ما باید کشورمان را بسازیم.»

وی افزود: اگر ما کنار بکشیم و برویم، چه کسی جای ما را می‌گیرد؟نباید فکر کنیم این روند همیشه ادامه پیدا می‌کند. اگر چیزی را که ساخته‌اید دوست دارید، باید بمانید، بجنگید و آن را بسازید.

درباره همکاری با علیرضا دبیر

هراتیان یادآور شد: و در پایان، لب کلامم را هم بگویم. مدتی است که درگیر پروژه آقای علیرضا دبیر هستم و شاید برخی دوستان با توجه به اینکه من فردی فوتبالی هستم، این سؤال برایشان ایجاد شده باشد که در کشتی چه کار می‌کنم. اصلاً موضوع به این مسائل ارتباطی ندارد. این یک پروژه ملی است. دوست دارم این را بگویم که ورزش کشور، علیرضا دبیر را به من بدهکار بود! تا زمانی که با او کار نکرده بودم، شناختی از او نداشتم. شاید شما هم شناخت کاملی از او نداشته باشید، اما وقتی یک قهرمان ملی صحبت می‌کند، خیلی راحت و صریح حرفش را می‌زند.

وی افزود: من در این پروژه از خداوند تشکر کردم که با وجود تمام دلخوری‌هایی که داشتم، بالاخره با یک مدیر توانمند اجرایی مواجه شدم؛ مدیری که به آدم‌ها اعتماد می‌کند و باهوش است. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. همین هشت ماه همکاری برای من بسیار ارزشمند بود و امیدوارم چنین مدیرانی تکثیر شوند. اینکه مدیری قهرمان المپیک باشد، آرزوی همه است، اما اینکه همین قهرمان از صبح تا شب، از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب، مشغول کار و تلاش باشد، ویژگی بسیار ارزشمندی است.

وی تصریح کرد: امیدوارم چنین مدیرانی همیشه در ورزش کشور تکثیر شوند. از دکتر باقری‌فرد عزیز بسیار تشکر می‌کنم که به نوعی پدر کنگره فوتبال کلینیک بودند و هر زمان که ما در برگزاری کنگره با مشکلی مواجه شدیم، به کمک ما آمدند. از دکتر ثبوتی و بسیاری از عزیزان دیگر که شاید نام همه آنها را نبرم نیز تشکر می‌کنم. از آقای دکتر محمدی که همیشه در کنار کنگره بودند و از ما حمایت کردند نیز صمیمانه تشکر می‌کنم.در پایان از همه شما عزیزان تشکر می‌کنم و امیدوارم تعداد شرکت‌کنندگان در این کنگره در دوره‌های آینده بیشتر شود.

انتهای خبر/273587/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر