به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بر اساس گزارش جدید منتشر شده توسط مجمع جهانی اقتصاد، سرمایهگذاری گسترده در زمینه مهارت بالقوه میتواند تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) را تا سال 2030 به میزان 6.5 تریلیون دلار افزایش دهد و منجر به ایجاد 5.3 میلیون شغل جدید در جهان در سال 2030 شود.
این گزارش پیشبینی میکند که بالابردن مهارت و افزایش نیرو میتواند برای اقتصاد مفید باشد چراکه نیروی انسانی بهطور فزایندهای تقویت میشود. در واقع با فناوری جدید کیفیت کلی مشاغل بهبود مییابد.
بر این اساس پیشبینی میشود با افزایش نیاز به مهارتهایی نظیر فناوری اطلاعات، تعداد مشاغلی که به خلاقیت، نوآوری و همدلی نیاز دارند افزایش یابد. گزارش مشاغل مجمع جهانی اقتصاد در سال 2020 نشان میدهد که در اکثر بخشهای تجاری و شرکتها وجود مهارتها بسیار اهمیت دارد.
چهارمین انقلاب صنعتی
این گزارش حاکی از این است که اگر بین مهارتهای فعلی افراد و مهارتهای مورد نیاز برای مشاغل در دهه آینده هماهنگی ایجاد شود، چهارمین انقلاب صنعتی رخ خواهد داد. اما بررسیها نشان میدهد دولتها، مشاغل و مؤسسات آموزشی در کسب مهارتهای لازم به مردم به اندازه کافی کمک نمیکنند.
این مهارتها شامل کسب دانش درباره انواع جدید مشاغل، ازجمله مهارتهای دیجیتالی و توسعه مهارتهای قابل انتقال، مانند تفکر انتقادی، خلاقیت یا حتی خود مدیریت است. غالباً همین مهارتها است که باعث میشود مردم همهکاره، مقاوم و انعطاف پذیرتر شوند و توانایی بیشتری برای مشارکت کامل در اقتصاد انقلاب صنعتی چهارم را داشته باشند.
ایجاد چنین مجموعهای از مهارتهای گسترده به یک ذهنیت یادگیرنده نیاز دارد باید توانایی ادامه مهارت در طول زمان به وجود آید و این متفاوت از نگاه محدود به مهارت افزایی است چراکه ذهنیت یادگیرنده به یادگیری مداوم نیاز دارد. به صورت ایدهآل این رویکرد باید از سنین پایین شروع شود.
تغییرات در سیستمهای آموزشی
گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد به این نکته اشاره دارد که سیستمهای آموزشی - به ویژه آموزش متوسطه و عالی - برای ایفای نقشی اساسی در یک برنامه جامع مهارت افزایی بسیار مهم هستند.
ارتباطات اخیر اتحادیه اروپا در مورد حوزه آموزش نشان میدهد که مؤسسات آموزش عالی توانایی ایجاد تغییرات عمده را دارند. دانش، مهارت و مهارت دانشجویان، وضعیت جامعه را برای کمک به پایداری، حفاظت از محیطزیست و سایر اهداف مهم بهبود میبخشند. آموزشدهندگان باید فراگیران را برای تبدیلشدن به شهروندان فعال، منتقد و مسئولیتپذیر آماده کنند و فرصتهای یادگیری مادامالعمر را برای حمایت از آنها را فراهم کنند.
این گزارش نشان میدهد که بحران COVID-19، مربیان و ارائهدهندگان آموزش را از این فرصت آگاه ساخته است تا بتوانند از سیستمهای فعلی که توسط COVID-19 ایجاد شده، بهعنوان تحول در آموزش استفاده کنند. این گزارش میگوید که سیستمهای آموزش حرفهای بهویژه در کشورهای در حال توسعه مؤثر است. علیرغم این روندهای دلگرمکننده، آموزشوپرورش جهانی همچنان پراکنده است و تا ظهور یک اکوسیستم به هم پیوسته فاصله دارد و فعالان آموزشی باید در این زمینه مسئولانهتر عمل کنند.
انتهای خبر/5390/
برچسب ها
- مناطق آزاد؛مسکن لوکس برای غریبهها،حاشیهنشینی برای بومیها؟
- دوره صنعتی کاربردها و مزایای اقتصادی و تجاری فناوری نانو در صنایع پلیمر و پلاستیک
- آمادگی قزوین برای همکاری گردشگری و اقتصادی با تاجیکستان
- حقالثبت 6 میلیاردی، سرعتگیر جدید نهضت ملی مسکن میشود؟
- جذب 100 هزار نفر در آزمون استخدامی دولت
- رفع تعهد ارزی صادرات فرش دستباف تسهیل شد
- سهم مالیات در تامین منابع بودجه به 50 درصد رسید
- مصادیق مخل کسب و کار در استان مرکزی به اداره کل امور اقتصاد و دارایی منعکس شود
- جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در 1404
- گنبدکاووس در انتظار نگاه ویژه دولتمردان برای حل تنش آبی و توسعه اقتصادی
- پیگیری احداث مدارس جدید پایتخت در جلسه فوری استانداری تهران
- 143 مسموم و یک فوتی بر اثر مصرف قارچهای سمی
- مرگ 68 قلاده یوز از سال 1380 تاکنون
- کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند آموزش است
- آمار سرخک در آمریکا از 1000 نفر گذشت/شیوع گسترده در 11 ایالت
- پذیرش بدون کنکور 3000 دانشآموز در دانشگاه فرهنگیان از مهر
- فوت 102 نفر بر اثر غرقشدگی/ دریاها بیشترین محل غرقشدن
- استفاده از ترکیبات گیاه شاهدانه در صنایع بهداشتی و دارویی
- سرپرست حجاج ایرانی عازم سرزمین وحی شد
- راهاندازی شعب ویژه برخورد با اشرار/ رصد مجرمان سابقهدار