به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از اسفند سال گذشته که ویروس کرونا مهمان ناخوانده همه کشورها شد بسیاری از امور جاری حالت مجازی و از راه دور به خود گرفت تا این ویروس میزبانهای کمتری را پیدا کند.
یکی از اموری که در این میان تحت تأثیر قرار گرفت برگزاری آزمونهای کشور بود. ازآنجاییکه امکانات لازم برای برگزاری الکترونیکی این آزمونها وجود نداشت تدابیر ویژه برای برگزاری آنها لحاظ شد. اولین راهکار در نظر گرفته شده برای برگزاری آزمونها مدت زمان برگزاری است. در این مسیر بهجای اینکه آزمونها در یک یا دو روز برگزار شوند، در تعداد روزهای بیشتری برگزار خواهند. همچنین حوزههای برگزاری آزمونها بیشتر شده و افراد کمتری در هر حوزه حضور مییابند.
رعایت فاصله اجتماعی
دومین راهکار تدابیر بهداشتی برای برگزاری آزمونهاست. در این زمینه حداقل فاصله در نظر گرفته شده برای صندلیها 1.6 متر تا 2 متر است تا فاصله اجتماعی مطمئن برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا لحاظ شود.
استفاده از ماسک و مواد ضدعفونیکننده دیگر راهبرد برگزاری آزمونهاست. در این زمینه نیز داوطلبان هر یک از آزمونها باید ماسک و مایع ضدعفونیکننده به همراه داشته باشند. به داوطلبان همه آزمونها توصیه شده که در صورت عطسه زدن از دستمال کاغذی استفاده کنند و درصورتیکه دستمال وجود نداشته باشند از آرنج خود هنگام عطسه کردن استفاده کنند.
داوطلبان در هنگام ورود و خروج باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از ازدحام پرهیز کنند. موضوع دیگر که در این زمینه مورد توجه قرار گرفته مربوط به وسایل داوطلبان است. به دلیل شرایط کرونایی وسایل اضافی از داوطلبان تحویل گرفته نمیشود به همین دلیل به داوطلبان توصیه شده که از آوردن وسایل اضافی خودداری کنند.
جداسازی بیماران کرونایی
راهبرد دیگر در برگزاری آزمونها جداسازی بیماران کرونایی است. در این زمینه داوطلبان قبل از هر آزمون باید فرم خود اظهاری درباره بیماری کرونایی را تکمیل کنند. بر این اساس داوطلبان کرونایی شناسایی میشوند و برای این داوطلبان در حوزههای جداگانه آزمون برگزار میشود.
با این حال قرار است آزمونهای امسال با وجود ادامه شیوع ویروس کرونا مبتنی بر این شرایط برگزار شود. اولین آزمون سراسری کنکور دوره دکتری است که در روز جمعه 15 اسفندماه با حضور 179 هزار و 192 داوطلب برگزار میشود. روز برگزاری این آزمون افزایش پیدا نکرده چراکه به نظر میرسد که بر اساس تعداد شرکتکنندگان این آزمون امکان فراهم کردن حوزههای امتحانی کافی برای حفظ فاصله اجتماعی وجود داشته باشد.
دومین آزمون سراسری کنکور کارشناسی ارشد است که با حضور 524 هزار و 292 نفر در خردادماه برگزار میشود. پیش از این قرار بود این آزمون در 2 روز برگزار میشد که به دلیل شرایط کرونایی قرار است که در سه روز 5، 6 و 7 خردادماه برگزار میشود.
آزمون سراسری نیز با حضور یک میلیون و 280 هزار داوطلب در تیرماه برگزار میشود. قرار بود این آزمون در دو روز برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا در چهار روز متوالی 9، 10، 11 و 12 تیرماه برگزار خواهد شد.
انتهای خبر/6087/