به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار محصولات دیجیتال مانند تلفن همراه، تبلت و تجهیزات کامپیوتری که از اواخر دی ماه تا اواسط بهمن ماه امسال در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود در هفتهای که گذشت همزمان با رشد نرخ دلار اوج گرفت، در برخی روزهای هفته گذشته، رصد بازار تلفن همراه از سبقت قیمتی این کالای دیجیتال نسبت به نرخ روز ارز حکایت میکرد اما دلیل این افزایش قیمت در بازار تلفن همراه هوشمند چیست؟
رشد انتظارات تورمی در بین فعالان بازار تلفن همراه
اگرچه بازار تلفن همراه تابع نرخ ارز است اما این بار تنها این موضوع در افزایش قیمتها دخیل نبوده است.
فعالان بازار موبایل میگویند افزایش 3 هزار تومانی نرخ دلار کمتر از 2 هفته باعث شده است تا انتظار رشد بیشتر نرخ دلار در بین فروشندگان افزایش یابد و از آنجایی که گمان میکنند برای پُرکردن موجودی انبار خود باید دلاری گرانتر از دلار روز بپردازند، تلفنهای همراه را با قیمتی براساس نرخ دلار انتظاری چند روز آینده به فروش میرسانند. به همین دلیل این روزها قیمت تلفن همراه از نرخ دلار پیشی گرفته است.
یکی از فعالان بازار تلفن همراه میگوید نوسانات قابل توجه نرخ دلار یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر رشد قیمتی محصولات دیجیتال به ویژه تلفن همراه است، آسیب ناشی از نوسانات نرخ دلار بیشتر از آسیب حاصل از قیمت بالای دلار ولو در شرایط ثبات نرخ آن است.
تب داغ بازار تلفن همراه در سایه کمبود عرضه
با آغاز التهابات ارزی در کشور از سال 97، سیاستگذار محدودیتها و نظارتهایی را در زمینه واردات کالا به ویژه تلفن همراه به منظور مدیریت منابع ارزی اعمال کرد از اینرو فرآیند ثبت سفارش و واردات این کالای دیجیتال زمانبر بوده و ممکن است با افزایش تقاضای مناسبتی در آستانه نوروز 1400 بازار با کمبود عرضه مواجه شود.
کمبود عرضه نیز منجر به افزایش قیمت شده و متقاضیان با تفکر اینکه قبل از گرانتر شدن باید اقدام به خرید کرد وارد بازار میشوند اما وقتی قیمتها در شرایط نزولی قرار میگیرد خریداران با تفکر انتظاری مبنی بر احتمال سقوط بیشتر قیمتها دست از خرید برداشته و به انتظار کاهش بیشتر قیمتها مینشینند.
یکی از فعالان بازار تلفن همراه میگوید کمبود تلفن همراه در بازار به دلیل خالی شدن و یا کمبود انبار واردکنندگان تلفن همراه نیست بلکه این شرکتها هستند که به تزریق قطره چکانی این کالای دیجیتال در بازار میپردازند.
این فعال بازار موبایل افزایش قیمت تلفن همراه در بازار را طی 2 هفته اخیر مقطعی و به علت تقاضای مناسبتی دانسته و از روند کاهشی قیمتها در روزهای آینده خبر داد.
این اظهار نظر یکی از فعالان بازار تلفن همراه در حالی نوید بخش بازگشت آرامش به بازار است که فروشنده دیگری در بازار تلفن همراه معتقد است به دلیل افزایش تقاضا در آستانه نوروز 1400، نوسانات شایان توجه و افزایش نرخ دلار و کمبود در عرضه تلفن همراه در بازار روند افزایشی قیمتها در این بازار ادامه دار خواهد بود.
این فروشنده میافزاید در صورت تعلل مسئولان ذی ربط در واردات به موقع تلفن همراه، ناتوانی در پاسخگویی به پیک تقاضا در آستانه شب عید و جلوگیری از نوسانات نرخ دلار نباید انتظار بهبود بازار تلفن همراه را داشته باشیم.
میزان واردات تلفن همراه
طبق آمار گمرک در 10 ماهه امسال بالغ بر 10 میلیون و 366 هزار دستگاه تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و 690 میلیون دلار و با متوسط ارزش 163 دلار به ازای هر دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده است که نسبت به 10 ماهه سال 98(واردات 8 میلیون و 429 هزار دستگاه به ارزش یک میلیارد و 36 میلیون دلار) 23 درصد افزایش داشته است.
همچنین در سبد کالاهای وارداتی به کشور واردات موبایل در 10 ماهه امسال به عنوان دومین کالای وارداتی سهم 5.5 درصدی را به خود اختصاص داده است.
در زمینه رشد 32 درصدی متوسط ارزش هر دستگاه تلفن همراه وارد شده به کشور در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز باید علت را در نوسانات و رشد نرخ ارز دنبال کرد.
انتهای خبر/6388/
برچسب ها
- اقتصاد رانتزا، همان اقتصاد دستوری است
- فعالیت ۶۲۰ مددکار اجتماعی در خوزستان/ تلاش برای توانمندسازی اقتصادی مددجویان
- فرصتهای اقتصاد دیجیتال برای استارتاپهای ایرانی
- مجتمع اقتصادی کمیته امداد کشور در ایلام سرمایهگذاری کند
- جلوگیری از تحمیل فشار اقتصادی بر شهروندان در لایحه عوارض محلی
- تقویت اقتصاد مرزی و توسعه زیرساختها دو محور سفر رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان
- سازوکار فساد در نظام مهندسی جمع میشود؟
- فهرست جدید بدهکاران بانکی با 790همت بدهی معوق
- 3 دلیل چند شغله شدن کارگران
- اختصاصی|ابلاغ افزایش 15 و 21 درصدی قیمت انواع روغن
- نماز اساس دین در حوزه حکومتی و اجتماعی است
- پخشان عزیزی؛ مددکار اجتماعی یا عضو گروههای تروریستی؟
- سن آسیبهای اجتماعی، از جمله اعتیاد رو به کاهش است | بیش از ۶۰ درصد خانوادههای ایرانی، در بخش پرآشوب و خاموشاند
- ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ما را از آسیبهای اجتماعی مصون میدارد
- ضرورت توجه به تقویت مهارتهای اجتماعی در دانشآموزان
- خطر داروهای سقط جنین در بازار سیاه/ عوارض سقط از نازایی تا مرگ
- دانشآموزان ایرانی حوصله کار ذهنی ندارند/رشد پاسخ سفید
- ضرورت مطالعه انحرافات و کجرویهای اجتماعی
- ویدیو/ دولت چهاردهم در راستای تحقق مطالبات اجتماعی چه راهبردی در پیش دارد؟
- "مدفوع سگها"؛ تهدید بیولوژیکی برای سلامت عمومی