21 December-2024 السبت - 20 جمادی الثانی 1446 شنبه - 1 دی 1403 18:27 (GMT) 18:27 ارتباط با ما
خبرگزاری آگاه
بررسی تخصصی فرصت‌های اگروتوریسم در دانشگاه آزاد اسلامی/ استفاده از گردشگری کشاورزی به درآمدزایی منجر می‌شود
سه شنبه 19 اسفند 1399 ساعت 8:41
بررسی تخصصی فرصت‌های اگروتوریسم در دانشگاه آزاد اسلامی/ استفاده از گردشگری کشاورزی به درآمدزایی منجر می‌شود
کارشناس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری از برگزاری وبینار آموزشی آنلاین «فرصت‌ها و چالش‌های اگروتوریسم» خبر داد.

معصومه پیریایی، کارشناس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری وبینار آموزشی آنلاین فرصت‌ها و چالش‌های اگروتوریسم در راستای اجرای دوشنبه‌های وبیناری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اظهار کرد: این وبینار توسط باشگاه پژوهشگران واحد یادگار امام خمینی (ره) و با راهبری اداره کل هدایت و توانمندسازی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

وی افزود: در این وبینار مدرسان وبینار محمدحسن کریمی، معاون دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی و لیلا طاهری، مدیرمسئول و سردبیر نشریه اگروتوریسم‌ درباره اگروتوریسم توضیحاتی ارائه دادند و گفتند که این موضوع یکی از راه‌های رسیدن به اقتصاد بدون نفت و تحول در امور زیربنایی روستاهای کشور است که منجر به امنیت غذایی خواهد شد و اگروتوریسم همان گردشگری کشاورزی است.

کارشناس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری بیان کرد: مدرسان وبینار اشاره داشتند که کشورهای اروپای غربی سال‌ها از روش اگروتوریسم برای درآمدزایی استفاده کرده و به نتایج خوبی رسیده‌اند. کشور ایران با دارا بودن ۸ اقلیم از ۱۱ اقلیم شناخته شده در جهان و داشتن منابع غنی از پوشش گیاهی و جانوری، دارای روستاها، اقوام، سنت‌ها و رسوم ویژه‌ای است که از این رهگذر بی‌نصیب مانده است. در این مسیر فرصت‌ها و چالش‌هایی هم وجود دارد که از قبل باید بررسی شوند و دست‌اندکاران صنعت کشاورزی و سایر علاقه‌مندان برای ورود به این صنعت باید با آن آشنا شوند.

پیریایی گفت: در این وبینار کریمی، معاون دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی به نکات خوبی در راستای گردشگری کشاورزی پرداخت و اشاره کرد که اگروتوریسم در واقع نوعی گردشگری است كه در آن، گردشگران با خانوارهای روستايی و كشاورزان زندگی كرده و درباره فعاليت‌های كشاورزی و زندگی در كشتزارها و مناطق كشاورزی خاص مطالبی را فراگرفته و در فعاليت‌های سنتی كشاورزی مشاركت می‌كنند. در مقابل، ميزبانان نيز با ارائه مجموعه‌‌ای از فعاليت‌ها و خدمات به گردشگران، ضمن جلب رضايت و ايجاد آرامش در آن‌ها برای خود درآمد كسب می‌كنند.

وی خاطرنشان کرد: لیلا طاهری، مدیرمسئول و سردبیر نشریه اگروتوریسم‌ در وبینار فرصت‌ها و چالش‌های اگروتوریسم اشاره کرد که گردشگری كشاورزی در محيط‌های روستايی انجام می‌شود كه قطعاً نسبت به شهرها، هزينه‌های پايين‌تری دارد. همچنین امكان گردشگری نه تنها برای قشر مرفه، بلكه برای اقشار متوسط و بعضاً ضعيف جامعه نيز وجود دارد. از اين رو كشور در بخش توريسم داخلی می‌تواند از جمعيت عظيم طبقه متوسط و ضعيف نيز كسب درآمد كند.

پیریایی گفت: اگروتوریسم می‌تواند در سراسر کشور فراگیر شده و روستاییان می‌توانند انواع فعالیت‌های کشاورزی و تجربیات با ارزش خود را در معرض بازدید عموم قرار داده که خود یک روش برای تنوع‌بخشیدن به عملیات کارآفرینان کشاورزی بوده و افزایش درآمد و درآمدزایی با تولید و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی را به دنبال دارد. همچنین این استراتژی‌ها می‌تواند یک مزیت رقابتی برای بعضی تولیدکنندگان در بازار امروز به همراه داشته باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: درآمد و ارزش نیز می‌تواند با تولید محصولات مختلف کشاورزی محلی مانند تولید و فرآوری، بسته‌بندی و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی اضافه شود و همچنین ارزش افزوده با فراهم کردن خدمات یا تجربیات با یک محصول خاص یا نحوه تولید مانند فروش مستقیم، انتخاب و چیدن میوه توسط خودگردشگران، بازارهای کشاورزان و برپا کردن بازارهای کنار مزرعه‌ای و جاده‌ای به دست آید. کشاورزان نیز می‌توانند با ایجاد شرایط جهت گردشگری و تفریح گردشگران در فضای باز مزرعه و ایجاد فرصت آموزش به گردشگران علاقه‌مند به یادگیری اصول کشاورزی به‌صورت عملی و کاربردی، فعالیت اقتصادی خود را گسترده‌تر کنند.

یادآور می‌شود اگروتوریسم هر فعالیت درآمدزایی است که توریست‌ها را با کار کردن بر روی مزرعه یا فعالیت دامداری به منظور لذت بردن و آموزش آن‌ها و تفسیر طبیعی، فرهنگی، تاریخی و زیست‌محیطی دارایی‌های روستا و اراضی روستایی هدایت می‌کند. همچنین کشاورزان می‌توانند شرایطی را در مزرعه خود فراهم کنند تا برای گردشگران اقامت شبانه، پذیرایی با صبحانه، غذا دادن به دام‌های اهلی برای افراد به ویژه کودکان، اسب‌سواری و تعامل مسقیم گردشگران با مزرعه و بسیاری از فعالیت‌های کشاورزی به‌وجود بیاید.

انتهای خبر/7981/