قضات با آگاهی از مسائل روز برای اجرای عدالت آماده باشند
آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی رئیس کل جدید دادگستری استان قم که امروز ۵ آذرماه بر لزوم احتیاط قضات تاکید کرد و گفت: بسیار از موارد که از قلم قضات میگذرد حکم است، لذا خیلی باید احتیاط کنند.
وی با اشاره به تاریخ تدریس فقه قبل از انقلاب، بیان کرد: در حوزههای علمیه قبل از انقلاب، مباحث فقهی معمولاً محدود به ابواب طهارت، صلات، صوم، اعتکاف، خمس، و حج بود و کمتر به مسائل ابتلایی مانند قضا و حدود پرداخته میشد، برای همین بسیاری از طلاب از مباحثی که بهطور مستقیم با نیازهای قضایی و حقوقی مرتبط بود فاصله گرفته بودند. اما در عصر حاضر، با توجه به نیازهای روزافزون جامعه، توجه به این موضوعات ضروری است و قضات و طلاب باید آگاهی کاملی از این ابواب داشته باشند تا بتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند و از چالشهای احتمالی پیشگیری کنند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: آگاهی از شرایط روز و تقویت دانش قضایی، از طریق مطالعه لوایح قضایی و منابع فقهی مانند «تحریر امام» میتواند مسیر ارتقای قضات و دستگاه قضا را هموار کند، آیت الله بهشتی اصرار داشت که ما باید تحریر امام رو بگیریم چون هم کتاب فقهی است هم کاربردی.
آیتالله جوادی آملی به اهمیت جایگاه قاضی و حساسیت وظیفه او اشاره کرد و افزود: قضات به دلیل جایگاهشان به تعبیر روایات «لب جهنم» قرار دارند و مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارند. این به دلیل تأثیر مستقیم تصمیمات قضات بر زندگی، حقوق و حیثیت مردم است، و لذا خیلی باید در انجام وظیفه خود دقت و توجه کنند.
به گزارش آگاه و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، وی بر اهمیت آموزش، تدریس و مباحثه در حوزه قضایی تاکید کرد و گفت: طلاب و قضات باید با استفاده از منابع معتبر فقهی و مطالعه لوایح قضایی، ضمن آگاهی از مسائل روز، برای اجرای عدالت آمادگی کامل داشته باشند.
آیتالله جوادی آملی بر اهمیت مراقبت از دین و نظام تأکید کرد و با اشاره به تجربیات تاریخی، هشدار داد: بیتوجهی به اصول و ارزشهای دینی ممکن است کشور را به سرنوشتی مشابه اندلس دچار کند، جایی که بساط دین از آن برچیده شد.
وی در پایان بیان کرد: امیدواریم که خونهای پاک شهدا و تلاشهای موجود باعث شود تا این نظام به دست صاحب اصلیاش برسد و آیندهای روشن برای کشور رقم بخورد.
انتهای خبر/96728/
- قیمت جهانی نفت امروز 1403/10/25 |برنت 80 دلار و 58 سنت شد
- اقتصاد رانتزا، همان اقتصاد دستوری است
- فعالیت ۶۲۰ مددکار اجتماعی در خوزستان/ تلاش برای توانمندسازی اقتصادی مددجویان
- فرصتهای اقتصاد دیجیتال برای استارتاپهای ایرانی
- مجتمع اقتصادی کمیته امداد کشور در ایلام سرمایهگذاری کند
- جلوگیری از تحمیل فشار اقتصادی بر شهروندان در لایحه عوارض محلی
- تقویت اقتصاد مرزی و توسعه زیرساختها دو محور سفر رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان
- سازوکار فساد در نظام مهندسی جمع میشود؟
- فهرست جدید بدهکاران بانکی با 790همت بدهی معوق
- 3 دلیل چند شغله شدن کارگران
- کشف سلاح و دستگیری اتباع غیر مجاز با اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در زابل
- اولین استفاده مخرب از هوش مصنوعی در تاریخ بشر توسط اسرائیل
- نماز اساس دین در حوزه حکومتی و اجتماعی است
- پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی یا عضو یک گروه تروریستی؟
- پخشان عزیزی؛ مددکار اجتماعی یا عضو گروههای تروریستی؟
- سن آسیبهای اجتماعی، از جمله اعتیاد رو به کاهش است | بیش از ۶۰ درصد خانوادههای ایرانی، در بخش پرآشوب و خاموشاند
- ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ما را از آسیبهای اجتماعی مصون میدارد
- ضرورت توجه به تقویت مهارتهای اجتماعی در دانشآموزان
- خطر داروهای سقط جنین در بازار سیاه/ عوارض سقط از نازایی تا مرگ
- دانشآموزان ایرانی حوصله کار ذهنی ندارند/رشد پاسخ سفید