علیرضا کلانتر مهرجردی بیان کرد: شاهد برگزاری نود و دومین گردهمایی معاونان فرهنگی، روسای مراکز و سازمانهای تخصصی در خرمآباد هستیم. جهاد دانشگاهی بیش از چهار دهه در حوزه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها به کنشهای فرهنگی میپردازد؛ ظرفیت جهاد دانشگاهی بر اساس اساتید و دانشجویان دانشگاهها است.
وی ادامه داد: مراکز تخصصی که در جهاد دانشگاهی شکل گرفته نیز بر اساس همین ظرفیت تعریف شده است؛ در جهاد دانشگاهی ۵ مرکز تخصصی فرهنگی در حال فعالیت بوده که سازمان ترویج مطالعه و نشر یکی از این سازمانهای تخصصی است و امروز کتابی در حوزه شهادت که توسط خانم خاکبازان ارائه و توسط مقام معظم رهبری تقریظ شده و به مدیران فرهنگی ارائه شده است؛ هدف از این اقدام این است که این فضا را به سمت مخاطبان خودمان هدایت و این گفتمان را توسط مدیران فرهنگی جهاد دانشگاهی توسعه دهیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور اظهار کرد: یکی دیگر از سازمانهای جهاد دانشگاهی، سازمان فعالیتهای قرآنی و خبرگزاری ایکنا است که فعالیتهایی که در حوزه فرهنگی توسط جهاد دانشگاهی انجام میشود را تحلیل، بررسی و مورد ارزیابی قرار داده و براساس نقطه نظراتی که ارائه میشود، قوتها و ضعفها مرور شده تا آمادگی بیشتری برای حضور در دانشگاهها داشته باشند.
وی عنوان کرد: سازمان دیگری که در حوزه رسانه فعالیت میکند، خبرگزاری دانشجویان ایران (آگاه) است؛ همچنین مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران را در جهاد دانشگاهی داریم که فعالیتهای تحلیل، رصد و افکار سنجی را انجام میدهد و امروز هم آخرین رصدی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته به مدیران فرهنگی ارائه و نیازسنجی شد تا بتوانند براساس فعالیتهایی که در حال انجام است، انطباق جدیدی با وضعیت جدید پیدا کنند.
کلانتر با بیان اینکه سنت برگزاری گردهمایی فرهنگی از گذشته شکل گرفته و تقریباً تمام نهادهای فرهنگی به این سنت پایبند هستند، تصریح کرد: یکی از نهادهایی که در این زمینه پیش قدم شد جهاددانشگاهی است و اولین گردهمایی معاونین فرهنگی که در سالهای اولیه تأسیس جهاد برگزار شد اقدامی بود که توسط دستگاه فرهنگی جهاد برای هارمونی و هماهنگی مدیران فرهنگی شکل گرفت، اما امروز در سایر نهادهای علمی هم این گردهماییها برگزار میشود؛ این گردهماییها هر سال در یک واحد دانشگاهی برگزار و امروز شهرستان خرمآباد و دانشگاه مادر استان میزبان است و همچنین با مجموعه فرهنگی دانشگاه تعامل و گفتگو شده و ظرفیتها و نوآوریهای استان مورد بررسی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: عنوان این گردهمایی، نخبگان، فرهنگ مقاومت و پیشرفت است که براساس بیانات مقام معظم رهبری در مورد حوزههای مختلف طی یک سال گذشته انتخاب شد.
کلانتر اظهار کرد: در این دوره از گردهمایی، بر اساس فعالیتهای شاخص شکل گرفته در جهاد دانشگاهی چهار کار جدی را به عنوان نوآوری معرفی کردیم؛ اول اینکه قرائت قرآن را به سمت تدبر در قرآن بردیم و جلسهای در حوزه تدبر قرآن برای مدیران فرهنگی برگزار شد که ظرفیتهای قرآنی را به لحاظ معنایی برای حل مسائل دانشگاه به کار بگیرند؛ برنامه دیگری که پیرو بیانان مقام معظم رهبری و از سال ۹۰ در جهاد دانشگاهی دنبال کردیم، بحث مناظرات دانشجویی و کرسیهای آزاد اندیشی بود که جهاد دانشگاهی ابتکار عمل را در دست گرفت و با همکاری نهادهای دانشگاهی این کار با قدرت پیش برد و شاهد برگزاری سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی از سال ۹۰ هستیم، همچنین مناظرهای در همین گردهمایی با موضوع آیا فعالیت های فرهنگی منطبق با نیازهای جامعه است؟ با شرکت معاونان فرهنگی برگزار شد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور اضافه کرد: سومین فعالیتی که در این گردهمایی انجام شد، ارائه سه دقیقهای تحت عنوان برنامه سدید بود که سازمان ترویج مطالعه و نشر با همکاری معاونین فرهنگی دانشگاهها این برنامه را برگزار میکند؛ امروز همچنین کتاب بیست سال و سه روز توسط خانم خاکبازان در سه دقیقه ارائه شد و سپس مورد گفتگو و پرسش و پاسخ مدیران فرهنگی قرار گرفت تا اینکه چگونه بتوانیم ظرفیت حوزه نشر را تغییر و تحولات اتمسفر فرهنگی دانشگاه بکار بگیریم.
کلانتر بیان کرد: نویسندگانی که کتابهایی فاخر در حوزه مقاومت و پیشرفت دارند و مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفتهاند، باید مورد توجه دستگاههای فرهنگی قرار گیرند و ما با دعوت از نویسنده کتاب بیست و سه روز در این گردهمایی نشان دادیم که باید فعالیتهایی که در حوزه اجتماعی و خارج از فضای رسمی و دولتی شکل گرفته را حمایت و باید از این ظرفیت در مجموعه های فرهنگی استفاده کرد تا بتوانیم فضای فرهنگی کشور را از آنچه که هست مطلوبتر و بهتر کنیم.
انتهای خبر/98025/