نقش مهم اقتصادی کریدورهای مرزی بر توسعه پایدار آذربایجانغربی
بازراچهها و پایانههای مرزی جایگاه ویژه ای از لحاظ ارزش اقتصادی و همچنین جذب گردشگر دارند و یکی از مهمترین نقشها را در رونق اقتصادی ایفا میکنند.
داشتن ۲۵درصد از پایانههای مرزی کشور و همجواری با ۳ کشور و همچنین قرار گرفتن در مسیر ترانزیت با کشورهای اروپایی، آذربایجانغربی را به یکی از استانهای مهم کشورمان در توسعه تجارت بین المللی بویژه با کشورهای اروپایی از مسیر ترکیه تبدیل کرده است.
موقعیت جغرافیای آذربایجان غربی موجب شده پایانههای مرزی به یک ظرفیت خوب برای توسعه اقتصادی منطقه تبدیل شود.
در سالهای اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه زیرساختی پایانههای مرزی آذربایجانغربی انجام شده و همین امر موجب شده اکنون میزان صادرات، ترانزیت و تردد مسافر از پایانه های مرزی استان به بالاترین میزان خود برسد هرچند برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید اقدامات بسیاری انجام شود.
رضارحمانی، استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه هممرز بودن با سه کشور، استان را به پایگاه بزرگ صادراتی تبدیل میکند، افزود: اقوام و ادیان الهی، موقعیت جغرافیایی، هممرز بودن با سه کشور و ثروتهای خدادادی از ویژگیهای استان است.
وی آذربایجانغربی را از امنترین استانهای کشور عنوان و یادآورشد: آذربایجان غربی دروازه ورود به ایران اسلامی است و باید نگاه به مرزها عوض شود.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اینکه مرزهای استان از مزیت های بزرگ برای توسعه است، افزود: بسیاری از کشورهای منطقه، علاقمند توسعه مراودات تجاری با کشور ما هستند و باید به مرزها به عنوان فرصت توجه ویژه شود.
رحمانی با بیان اینکه مناطق مرزی باید به آبادترین مناطق استان تبدیل شود، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرو یک فرصت کم نظیر برای آذربایجان غربی بوده و پایانه مرزی کوزه رش با توافق دو کشور ایجاد می شود و مقدمات کار نیز فراهم شده است.
حجت الاسلام ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار آگاه افزود: آذربایجانغربی و شهرستان ارومیه به لحاظ موقعیت جغرافیایی ویژه و هم مرزی با سه کشور خارجی، داشتن پایانه ها و گمرکات متعدد، معادن غنی و ظرفیت های کشاورزی می تواند به یکی از توسعه یافته ترین استانها و شهرهای کشور تبدیل شود.
وی تصریح کرد: با همکاری استاندار آذربایجانغربی و سایر نمایندگان پیگیر توسعه کریدورهای مرزی، استفاده بهینه از ظرفیت های مرزی استان در حوزه های مختلف هستیم تا ضمن رفع موانع تجاری از این ظرفیت بی نظیر برای توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم بهره گیریم.
حجت الاسلام ذاکر، توسعه تجارت فرامرزی و حمایت از صادرکنندگان را امری مهم دانست و گفت: در جلسات مختلف میدانی با مسئولان کشوری ، پیگیر توسعه زیرساخت های تجاری ،زیرساخت های حمل و نقلی و لجستیکی ارومیه و استان هستیم.
ارسلان شکری، مدیر کل راهداری وحمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی در گفت وگو با خبرنگار آگاه با تاکید به اینکه استان دارای پنج پایانه مرزی شامل سرو ارومیه، رازی خوی و بازرگان ماکو در مرز ترکیه، تمرچین پیرانشهر در مرز عراق و پلدشت در مرز جمهوری آذربایجان است، افزود: در سال جاری ۳۶۳هزار و ۱۷۵دستگاه ناوگان باری از پایانه های مرزی استان تردد کرده اند که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل۱۱درصد افزایش تردد را نشان می دهد.
وی اظهارکرد: پایانه مرزی بازرگان با ثبت ۱۵۸هزار و ۸۵۷ تردد بیشترین سهم را در تردد ناوگان باری از پایانه های مرزی استان در ۹ماهه سال جاری داشته است و بعد از آن نیز، پایانه مرزی تمرچین با بیش از ۱۱۶هزاردستگاه تردد قرار دارد.
شکری با اشاره به اینکه داشتن مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان موجب شده تا آذربایجانغربی به یکی از استانهای مهم ایران در توسعه تجارت بین المللی به ویژه با کشورهای اروپایی بدل شود، یادآورشد: در ۹ماهه سال جاری در بخش ترانزیت، بیش از ۱۳۵هزار دستگاه کامیون ترانزیتی از چهار پایانه مرزی استان ورود و خروج داشتهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ترانزیت ورودی ۹۱.۱۹درصد و ترانزیت خروجی ۲۲.۴۴درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیر کل راهداری وحمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: پایانه مرزی بازرگان با ثبت نزدیک به ۵۵هزاردستگاه ناوگان ترانزیت ورودی و خروجی رتبه اول تردد ناوگان ترانزیتی را در این مدت زمان در بین پایانه های مرزی استان داشته است.
این مقام مسئول افزود: همچنین در ۹ماهه سالجاری بیش از ۴ میلیون و ۵۰۸هزار مسافر ایرانی و خارجی توسط ۷۹۷۱دستگاه ناوگان مسافری از پایانه های مرزی استان تردد کرده اند.
شکری با اشاره به موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی و قرار گرفتن در کریدور مهم اقتصادی کشور یکی از اولویت های اداره کل راهداری را توسعه زیر ساخت های ترانزیتی دانست و ادامه داد: تلاش میشود با توسعه زیرساختها و ارتقای کیفی خدمات، آمار ترانزیت و تردد ناوگان باری و مسافری از پایانه های مرزی استان، بیش از گذشته روند صعودی داشته باشد تا تاثیر مثبت افزایش ترانزیت را در سطح زندگی مردم استان از نظر اقتصادی، فرهنگی و سایر زمینهها شاهد باشیم.
به گزارش آگاه، به طور یقین توسعه زیرساختهای مرزی و استفاده بهینه از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری مرزها علاوه بر توسعه پایدار منطقه میتواند، موجب اشتغال زایی پایدار و بهبود معیشت مردم شود، بنابراین نیاز است دولت با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی و رفع موانع موجود در این راه، به توسعه و رونق مرزها کمک کند.
انتهای خبر/121445/
- دیدار فعالان اقتصادی با رهبر انقلاب
- فعالیت ۱۲۲ طرح اقتصادی در شهرستان آزادشهر
- فعالان اقتصادی با رهبر انقلاب دیدار میکنند
- مطبوعات چهارشنبه سوم بهمن ماه/وقت بازسازی اقتصاد
- نقش مهم اقتصادی کریدورهای مرزی بر توسعه پایدار آذربایجانغربی
- سازمان رفاهی فرهنگیان؛ طرح جدید روی میز اقتصاد آموزشو پرورش
- معاون رئیس جمهور: ظرفیتهای اقتصادی خوزستان باید در اختیار زنان قرار بگیرد
- واکنش همتی، وزیر اقتصاد به بیانات مقام معظم رهبری
- توسعه منطقه آزاد عامل شکوفایی تجاری و اقتصادی کردستان است
- بازار اجاره مسکن در تهران؛ آرامش از دسترفته مستاجران
- کشت گیاهان ممنوعه ابتدای آسیبهای اجتماعی است
- آزمون آییننامه حذف نشده است/ تسهیلگری برای گواهینامهداران
- سازمان رفاهی فرهنگیان؛ طرح جدید روی میز اقتصاد آموزشو پرورش
- مرگ روزانه 200بیمار سرطانی/رتبه 48 ایران در رشد سرطان
- کاهش آسیبهای اجتماعی رویکرد قرارگاه محرومیتزدایی جهادسازندگی سپاه
- ترامپ و تصمیم"خروج دومین کشور تولیدکننده co2" از پیمان پاریس
- مسئولیت اجتماعی در شفافترین حالت هزینه میشود/ از همه ظرفیتهای نیروی انسانی استفاده میکنیم
- «بازی» عاملی مهم در رشد فردی، اجتماعی و عاطفی کودک
- ابتلای 18000 نفر به تب مالت/بیماری افزایش چشمگیری نداشته است
- مرگ 50 هزار ایرانی در سال 402 به دلیل آلودگی هوا