به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست گزارش پیشرفت برنامههای علمی استان خوزستان با حضور محمد علیاکبری، رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت برخط و مجازی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه برخط، علیاکبری با اشاره به ابلاغ چارت پایش آزاد گفت: این جلسهها برای همافزایی و تسهیل روند پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در کشور برگزار میشود.
وی افزود: اکنون سامانه پژوهشیار در وضعیت خوبی قرار دارد. همچنین استخراج نظام موضوعات پایش آزاد تجربهای جدیدی در کشور بود که پیش از دانشگاه آزاد اسلامی این کار توسط دانشگاهی صورت نگرفته بود.
رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: اکنون استخراج نظام موضوعات در کشور صورت گرفته است و هر هفته بهصورت مستمر در چهار جلسه این نظام موضوعات مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
علیاکبری گفت: مجریان برنامههای علمی باید شورای حوزه دانشی خود را تعریف کنند، این امر به عهده استانها واگذار شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه از برخی برنامههای علمی از سوی استادان و دانشجویان استقبال نشده است، طی ۶ ماه آینده اگر روند عدم استقبال از برنامه علمی ادامه داشته باشد، آن برنامههای علمی را کنار خواهیم گذاشت.
رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر جذب استاد و دانشجو گفت: طی ۶ ماه پیش رو باید برنامههای علمی در سطح استان و کشور معرفی شود. همزمان با این روند، تیمهای تخصصی را تشکیل میدهیم که افراد متخصص هر حوزه با همدیگر آشنا شوند و همافزایی داشته باشند. این تیمهای تخصصی در بستر مجازی تشکیل میشود.
معرفی برنامههای استان خوزستان
لاله فرهنگ متین، دبیر کمیته نظارت و ارزیابی پایش در این جلسه با بیان اینکه برنامه ازدیاد برداشت نفت برعهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه است، گفت: این برنامه علمی رتبه دوم را کسب کرده که ۶ چالش در این حوزه احصا شده است.
وی افزود: برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار استان خوزستان بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز است که ۱۱ چالش تاکنون در این برنامه علمی احصا شده است. همچنین برنامه علمی صنایع پتروشیمی برعهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر است.
انتقادات و پیشنهادهای مجریان برنامههای علمی استان خوزستان
در این جلسه طیب ساکینژاد، مجری برنامه علمی کشاورزی، سید محسن پیغمبرزاده، مجری برنامه علمی صنایع پتروشیمی، ناصر اخلاقی، مجری برنامه علمی ازدیاد برداشت، شهرام شهرویی، مجری برنامه علمی فولاد حضور داشتند و نظرها و پیشنهادهای خود را اعلام کردند.
شهرویی: برخی از اساتید با پایش آزاد آشنا نیستند
شهرویی در این جلسه گفت: بسیاری از استادان با برنامه پایش آزاد آشنا نیستند، همچنین زمینههای پژوهشی باید به اساتید معرفی شوند و این زمینهها را باید کاربردیتر کرد. اگر زمینههای پژوهشی کاربردی نباشد، استادان و اعضای هیئت علمی از آن استقبال نخواهند کرد.
علیاکبری در پاسخ به شهرویی گفت: این زمینههای پژوهشی به دست اساتید نوشته میشود و این زمینهها قابل بهروزرسانی است.
وی افزود: ما از کاربردیتر شدن زمینههای پژوهشی استقبال میکنیم. همچنین استادان و اعضای هیئت علمی میتوانند زمینههای پژوهشی مورد نظر خود را پیشنهاد دهند تا پس از بررسی بر روی سامانه پژوهشیار قرار بگیرد.
رئیس دبیرخانه پایش آزاد با اشاره به دو محور تبلیغ پایش آزاد و پژوهشهای تخصصی مدنظر استادان گفت: اکنون باید به این دو محور توجه شود.
علیاکبری در ادامه با اشاره به برنامه علمی ازدیاد برداشت نفت، گفت: باید علت عدم استقبال از برنامه علمی نفت را متوجه شویم.
انتهای خبر/78/