بزرگترین کانونهای اجتماعی امامزادگان در حال شکلگیری است
به گزارش آگاه، مراسم رونمایی از نرم افزار «سلاله» ویژه فعالیت امامزادگان امروز (۱۷ بهمن) با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- حجت الاسلام غلامرضا عادلل-معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف- سیدحیدر مرتضوی- مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان اوقاف و امور خیریه- در محل سازمان اوقاف برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در این مراسم ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه با اشاره به آیه ۵ سوره ابراهیم «وَلَقَدۡ أَرۡسَلۡنَا مُوسَیٰ بِـَٔایَٰتِنَآ أَنۡ أَخۡرِجۡ قَوۡمَکَ مِنَ ٱلظُّلُمَٰتِ إِلَی ٱلنُّورِ وَذَکِّرۡهُم بِأَیَّیٰمِ ٱللَّهِۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَأٓیَٰتࣲ لِّکُلِّ صَبَّار شَکُور»؛ گفت: خداوند در قرآن کریم می فرماید: ما موسی(ع) را با آیات معجزه آسای خود فرستادیم و دستور دادیم خود را از تاریکی ها به سوی نور خارج کن و آنها را به ایام خاص خدایی متذکر شو و در این کاری که تو انجام می دهی آیاتی نهفته است. علی ابن ابراهیم قمی در تفسیر خود می گوید: «ایام الله ثلاثه یوم القائم و یوم الموت و یوم القیامه» این روایت نکاتی دارد. این سه عنوان ظهور، رجعت و قیامت، ایام الله هستند. قیامت هم «ایام الله» است که از تفکرش عاجز هستیم. درباره اش در سوره معارج آمده است که «تَعْرُجُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ إِلَیْهِ فِی یَوْمٍ کَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِینَ أَلْفَ سَنَةٍ» (در روزی که مقدارش پنجاه هزار سال است به سوی او عروج می کنند) عاشورا از ایام الله است. قرآن بسیار درباره معاد سخن گفته است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: «موت» چیزی است که افراد نمی دانند چه زمان درموردشان اتفاق میافتد و اصولا می خواهند این واقعه را درباره خودشان فراموش کنند. یوم القیامه نیز از ایام الله است. خداوند در قرآن کریم میفرماید: «فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ خَیْرًا یَرَهُ وَ مَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ شَرًّا یَرَهُ» (پس هرکس به اندازۀ ذرهای کار نیک کرده باشد، آن را میبیند و هر کس به قدر ذرهای کار زشتی مرتکب شده آن هم به کیفرش خواهد رسید.) یوم القیامه بسیار عجیب است. انقلاب اسلامی «ایام الله» است که جریان جهانی را بهم زد و طاغوت را از بین برد. باید در برابر نعمتهایی که خداوند به ما داده مانند نعمت فرزند، نعمتهای فرهنگی و اجتماعی و نعمت انقلاب و ... شاکر باشیم که همه این موارد ایام الله است. در روایتی از رسول مکرم اسلام(ص) آمده است که «أیّامُ اللّه ِ نَعماؤهُ و بَلاؤهُ، و هو مَثُلاتُهُ سُبحانَه» ایام الله، نعمتهای الهی است و بلای او، همان کیفرهای خداوند سبحان است. شکست صهیونیستها و پیروزی غزه، «ایام الله» است. قرآن را مطالعه کنید تا بدانید خداوند چگونه طواغیت و شرک و بت پرستی را از بین میبرد.
حجت الاسلام خاموشی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف باید در زمینه فناوری به نفع اسلام و انقلاب، گوی سبقت را از خیلیها برباید و جزء مبدعین و مقدمین باشد، گفت: در رابطه با نرم افزار سلاله پیشنهاد دارم پخش زنده و بازارچه اضافه شود، افزایش حوزه تاثیرگذاری مد نظر قرار گیرد و با مدارس پیرامون امامزادگان تبادل اطلاعات صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه امامزادگان باید محل معادشناسی باشند، تصریح کرد: قطبیت فرهنگی بقاع در این جریان فرهنگی باید در نظر گرفته شود و کرسیهای پرسش و پاسخ برگزار شود. امکان زیارت مجازی وجود داشته باشد. بارگذاری تصاویر و صوت با کیفیت انجام شود. گردشگری مذهبی به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و مردم و اصناف درگیر کارهای فرهنگی و مذهبی شوند.
در ادامه حجت الاسلام عادل-سخنگوی سازمان اوقاف- با بیان اینکه به تعداد امامزادههای شاخص که برنامههای فاخر دارند هرسال ظرفیتهای جدید اضافه میشود، گفت: امروز گزافه نیست اگر بگوییم بزرگترین کانونهای اجتماعی در امامزادگان در حال شکلگیری است، درواقع این ظرفیتی است که مردم به عشق اهل بیت(ع) ایجاد کردند و امروز در خدمت جامعه و انقلاب و نشر معارف اهل بیت واقع شده است. مهمترین رویدادهای فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور امروز در امامزادگان و بقاع متبرکه در حال انجام است و شاخصترین محافل قرآنی و جلسات بیان معارف اهل بیت(ع) در سطح کشور در امامزادگان برگزار میشود و اکنون نهادهای مختلف از جمله ستاد اقامه نماز، میراث فرهنگی و صدا و سیما در برنامههای گوناگون انتظار همکاری بقاع متبرکه را دارند.
سخنگوی سازمان اوقاف بیان کرد: طی چند روز گذشته سازمان اوقاف مفتخر بود که یکی از رویدادهای مهم خود را در محضر مقام معظم رهبری برگزار کند. در کنار دیدار قرآنیان با رهبر معظم انقلاب اسلامی نمایشگاه مختصری از فعالیت قرآنی بقاع برپا شد و اقدامات صورت گرفته محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه شد. از جمله اقدامات، استقرار هیئتهای مذهبی در امامزادگان است که در این سالها اتفاق افتاده و مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. این ظرفیت نیاز داشت که در فضای امروز که بحث نرم افزارها و فناوریهای نوین و فضای مجازی که بخش بزرگی از زندگی ما را به خود اختصاص داده و فضای رسانه به افکار و زندگیها جهت میدهد، ما نیز از استفاده از این فضا غافل نباشیم. از سالها قبل در حوزه فناوری سازمان اوقاف، بحث سامانه جمع آوری اطلاعات امامزادگان مطرح است و همچنین فعالیتهای اجرایی سازمانی در بستر نرم افزار کلید خورده است که نظم ویژهای به کارها داد و به مرور پرتال جامع امامزادگان راه اندازی شد و سایت امامزادگان که به صورت دایره المعارف بقاع، اطلاعات تمامی امامزادگان را دارد و در ایام کرونا بحث فعالیت امامزدگان در شبکههای اجتماعی آغاز شد. همچنین در سال گذشته از فصلنامه تخصصی با عنوان فصلنامه مطالعاتی بقاع متبرکه در حوزه امامزادگان رونمایی شد که مکتوب و دیجیتال منتشر میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به گسترش این فضاها و ایجاد فضاهای جدید و موضوع شبکههای اجتماعی، نقش امامزادگان باید حفظ و دیده میشد، لذا برنامه نویسی برای یک نرم افزار جامع فعالیتهای فضای مجازی امامزادگان با عنوان نرم افزار سلاله از سال گذشته شروع شد و امروز به نتیجه رسیده و یک شبکه اجتماعی جامع در بین امامزادگان است و هر بقعه میتواند برنامههای خود را در این فضا ارائه کند. امکان عضوگیری از بین مردم و نظرسنجی برنامهها را دارد. در سطح مدیریتی نیز داشبوردهای مدیریتی مختلف تعریف شده است و درگاه نذورات را خواهد داشت. در چند استان به صورت آزمایشی این برنامه تست شده است در مرحله اول لازم است به صورت جهادی، همکاران در استانها همت کنند مدیران اجرایی امامزادگان اطلاعات مربوطه را در این فضا بارگذاری کنند. افراد نیز میتوانند از طریق کافه بازار نرم افزار سلاله را دانلود و نصب کنند و امکاناتی که دارد را مشاهده کنند.
در ادامه مرتضوی -مدیرکل فناوری و اطلاعات سازمان اوقاف- گفت: امروز سازمان اوقاف در حوزه فناوری اطلاعات جایگاه ویژهای در کشور به خود اختصاص داده است. فعالیتهایی که شکل گرفته در قالب ستاد سازمان و شرکتها، سپهر فناوری اطلاعات را در سازمان اوقاف ایجاد کرده که امروز در هر حوزه از فناوری اطلاعات از جمله در حوزه شبکه ملی اطلاعات، هوش مصنوعی و ... سازمان حرفی برای گفتن دارد. ما طی سالهایی که گذشته چندین پروژه ملی را راه اندازی کرده ایم. سیاست ما برای کار ملی استفاده از ظرفیت ملی است. پروژه سلاله نیز که مربوط به امامزادگان است نگاه کلان و مفصلتر از چیزی است که امروز میبینیم. امروز گام اول پروژه افتتاح میشود که در ادامه همکاری استانها را نیز میطلبد تا خروجی فرهنگی مطلوب را دریافت کنیم. امروز بقاع متبرکه از ابعاد مختلف عملکردهای خوبی دارند، امید است بتوانیم در زمینه زائرسراها و آرامستانها و فعالیتهای جانبی دیگر کلان پروژهای را استارت بزنیم.
در ادامه حجت الاسلام سجادی- مسئول راهبری تیم برنامه نویس نرم افزار سلاله- نیز گفت: اقدامات بسیار گسترده در سازمان اوقاف صورت گرفته اما در رساندن این فعالیتها به سمع و نظر مردم، ضعیف عمل شده است لذا باید ابزار اطلاع رسانی گستردهتر شود. یکی از ابزارها که می توانیم اطلاع رسانی کنیم فناوری روز است این اقدام که در انفورماتیک صورت گرفته در همین راستاست. اطلاعات زیرساختی و بخش خدمات و زائرسراها و کتابخانه ها و اخبار بقعه در دسترس مردم قرار میگیرد. این قدم اول است، فعلا زیرساخت آماده شده و در قدم بعد همکاری مدیران اجرایی بقاع و مدیران کل اوقاف را میطلبد اگر جدی گرفته شود فعالیتهای صورت گرفته به استحضار مردم رسانده میشود.
نرم افزار «سلاله»، راهکار جامع و هوشمند برای ساماندهی اطلاعات و ارتباطات و خدمات اماکن مقدس است. شبکهای اجتماعی و اختصاصی و گسترده است که با تاکید بر امنیت و سهولت، پلی میان زائران و مجاوران و متصدیان بقاع متبرکه به شمار میآید. این نرم افزار دارای اطلاعات امامزادگان و بقاع متبرکه است. دسترسی سریع به رویدادها و خدمات بقاع، جستجوی پیشرفته اماکن مذهبی، سامانه مدیریتی زائرسراها و اماکن اقامتی، سامانه گزارش عملکرد روزانه، ارائه خدمات یکپارچه، سامانه جذب مشارکتهای مردمی (نذورات و کمک های مردمی) به صورت امن و شفاف، پخش زنده مراسم معنوی و زیارت مجازی بقاع، برگزاری مسابقات فرهنگی و مذهبی به صورت آنلاین و آفلاین از امکانات این نرم افزار است.
انتهای خبر/127296/
- قوانین مخل توسعه اقتصادی کشور از میان برداشته شوند
- توجه به مسائل حقوقی بینالمللی برای حل چالشهای اقتصادی ضروری است
- باید طرح توجیهی فنی و اقتصادی برای توسعه هر مجموعهای ارائه شود
- نظر دستگاه قضایی درباره فعالیت محمدجواد ظریف| آخرین جزئیات پرونده ترور شهیدان رازینی و مقیسه| فعالیتهای اقتصادی بابک زنجانی در حال پیگیری است
- تقویت ظرفیتهای بخش خصوصی، کلید حل مشکلات اقتصادی کشور
- منطقه ویژه اقتصادی سبزوار؛ ظرفیتی بسیار مطلوب برای سرمایهگذاری در غرب خراسان رضوی
- اجرای ۱۱۰ برنامه عملیاتی افزایش توان اقتصادی در تعاون روستایی فارس
- آموزشهای فنی و حرفهای؛ کلید توسعه اقتصادی کلات
- قیمت جدید ارزهای توافقی/ دلار کاهشی شد
- مصوبه شورای رقابت بر عدماهلیت شرکت کروز + سند
- بزرگترین کانونهای اجتماعی امامزادگان در حال شکلگیری است
- نقش اثرگذار رسانهها در پیشگیری و گاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه
- وجود ۲۲۰ هزار نفر بیمهشده اصلی تامین اجتماعی در سیستان و بلوچستان
- نظام حکمرانی موظف به افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است
- عضو کمیسیون اجتماعی: اصلاح قانون مشاغل حساس با رویکرد پینوشت دفتر رهبری انجام میشود
- ورود وزارت بهداشت به داوری جشنواره فیلم فجر با محوریت توجه به سلامت روانی - اجتماعی
- تعداد روزهای آلوده تهران به 130 رسید
- هشدار مجدد پلیس به خرید آنلاین طلا / مردم مراقب باشند
- بازگشایی جاده چالوس + محدودیتهای ترافیکی پایان هفته
- کاهش انتظار در داروخانه هلال احمر/ یکسوم نسخ شیمیدرمانی است