عارف: افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان امکانپذیر است
به گزارش آگاه، محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور در این دیدار با بیان اینکه مهمترین راهبرد دولت چهاردهم همکاری با کشورهای همسایه، کشورهای حوزه اوراسیا و اکو و حوزه تمدنی مشترک است، گفت: در مسئولیتهای مختلف، سفرهای کاری خوب و به یادماندنیای به کشور شما داشتهام و از جمله در سال ۱۹۹۵ در زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم سفری به کشور شما داشتم، همچنین در زمانی که وزیر ارتباطات و رئیس کمیسیون مشترک ایران- قرقیزستان بودم نیز به کشور شما سفر کردم و همکاریهای خوبی برای ارتقاء سطح روابط دو کشور داشتیم، علاوه بر این بیش از دو دهه قبل به عنوان معاون اول رئیسجمهور به بیشکک سفر کردم که خاطرات فراموش نشدنی از کشور زیبا و مردم خوب، خونگرم و فرهنگدوست قرقیزستان در ذهن دارم.
عارف افزود: راهبرد ما در دولت چهاردهم توسعه روابط با قرقیزستان است؛ البته بعضاً بروکراسیهای موجود در دستگاههای اداری دو طرف وجود دارد که باعث شده با یک حرکت جهشی روبرو نباشیم، اما اکنون زمان آن رسیده است که این امر مهم اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: با انگیزهای که در روسای ایرانی و قرقیزی کمیسیون مشترک وجود دارد، چهاردهمین کمیسیون مشترک، در توسعه سطح روابط میتواند آینده روشنی را بسازد.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه مکمل بودن اقتصاد دو کشور خصوصاً در زمینه تولیدات کشاورزی و عضویت در اتحادیههای مشترک، هر دو کشور را مصمم میسازد تا برای ارتقاء سطح روابط تلاش کنند گفت: برای آنکه به اهداف بالاتری برسیم، بخش خصوصی دو کشور باید به میدان آمده و فعالتر از گذشته کار کنند.
عارف خاطرنشان کرد: موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و کشورهای اوراسیا، سطح روابط دو و چند جانبه را گسترش داده و آمادگی داریم که در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و نیز انتقال فناوریی همکاری کنیم.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به ظرفیت گردشگری دو کشور، گفت: گردشگری، فرصت مناسبی برای شهروندان دو کشور ایجاد میکند تا هم ظرفیتهای همکاری را بیشتر بشناسند و هم از اماکن و مناطق دیدنی دو کشور بازدید کنند که امیدواریم در قالب مذاکرات کمیسیون مشترک، تسهیلات لازم برای رونق این همکاریها توافق شود.
وی تصریح کرد که ما مانعی بر سر راه توسعه روابط دو کشور نمیبینیم.
وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه بالای علمی دکتر عارف گفت: ما شما را به عنوان فردی میشناسیم که زندگیاش را در خدمت علم قرار داده و شما را حقیقتا به عنوان «دکتر عارف» میشناسیم.
وی افزود: ما روابط دو جانبه را بسیار جدی تلقی میکنیم و در زمینه برقراری خط هوایی و لغو روادید نیز به صورت بسیار جدی پیگیر هستیم و با فراهم شدن زمینه عملی این دو کار، جریان سرمایهگذاری و صادرات گسترش خواهد یافت، امیدواریم مراودات اقتصادی ما به سطح بالاتری ارتقا یابد.
«سیدیکوف باکیت تولموشویچ»، وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان همچنین به دولت و ملت ایران به خاطر وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، تسلیت گفت.
وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان با تقدیر از سرمایهگذاری مشترک ایران در پروژههای کشورش گفت: قرقیزستان در سه سال اخیر به طور متوسط، رشد ۹ درصدی را محقق کرده است و در سه ماهه اول امسال نیز رشد ۱۳ درصدی داشته که امیدواریم با ارتقای سطح روابط، همکاری نزدیکتری با ایران داشته باشیم.
انتهای خبر/157949/
- توسعه دیپلماسی اقتصادی کردستان با حضور در اکسپو ۲۰۲۵
- اقتصاد تک محصولی تهدیدی برای بهار است
- ظرفیتهای گردشگری و زیارت باید به زیست اقتصادی مردم گره خورد
- در بخش آب بدمصرفیم؛ اما صرفا مصرف زیاد عامل تنش آبی نیست
- جزئیات فرونشست زمین در 31 استان کشور + نقشه
- عارف: افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان امکانپذیر است
- نقش طلا در اقتصاد جهان از گذشته تا امروز
- رودمعجن؛ پتانسیلهای گردشگری و تأثیر آن بر توسعه اقتصادی و فرهنگی
- خسارت بارها و خودروهای سوخته بندر رجایی چگونه جبران میشود؟
- آخرین وضعیت گمرک شهیدرجایی/استقرار موقت کارکنان در محل جدید
- دستور رئیس قوه قضاییه برای برخورد با مقصرین حادثه بندر رجایی
- تسهیل نقلوانتقال معلمان به تهران/ شرط 5 سال سابقه برای خروج
- صادرات داروهای ایرانی به 40 کشور جهان/ رشد 30درصدی صادرات
- خوشنویسی؛ ابزاری برای بیان آرمانها و مشارکت در تحولات اجتماعی
- وجود اورژانس اجتماعی در هفت شهرستان چهارمحال و بختیاری
- وزارت آب و محیط زیست؛ سرپوشی بر مدیریت ناکارآمد وزارت نیرو؟
- طوفان شدید تهران 2 فوتی و 41 مصدوم بر جای گذاشت
- موتورسیکلت سواران پشت چراغ قرمز طرح ترافیک!
- پذیرش 1200 مصدوم حادثه بندرعباس در بیمارستانها/بستری 200 نفر
- 29 مصدوم و یک فوتی در اثر طوفان شدید پایتخت