سه‌شنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
الثلاثاء ٠١ ذی‌القعده ١٤٤٦
Tuesday 29 April 2025
متن خبر

‌صادرات داروهای ایرانی به 40 کشور جهان/ رشد 30درصدی صادرات

دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
‌صادرات داروهای ایرانی به 40 کشور جهان/ رشد 30درصدی صادرات

مسئول صادرات اداره‌کل داروی سازمان غذا و دارو با بیان این‌که در سال ۱۴۰۳ میزان صادرات داروهای ایران به حدود ۸۴میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته ۳۰درصد رشد نشان می‌دهد، گفت: داروهای ایرانی به بیش از ۴۰ کشور صادر شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آگاه، سید علی معبودی با اشاره به ظرفیت بالای تولید دارو در کشور بیان کرد: صنعت داروسازی ایران با وجود ظرفیت‌های تولیدی فراوان، می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق از مزایای صادرات استفاده کند، این امر نه‌تنها موجب ارزآوری و افزایش فروش می‌شود، بلکه امکان تأمین مواد اولیه از محل صادرات و کاهش قیمت تمام‌شده به‌دلیل افزایش حجم تولید را نیز فراهم می‌آورد.

وی همچنین چالش‌های موجود در مسیر صادرات دارو را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حوزه صادرات دارو، علاوه بر رعایت الزامات رگولاتوری (تنظیم‌گری) کشورهای مقصد، رقابت با محصولات دارویی وارداتی از کشورهای مختلف یکی از چالش‌های اصلی است، با این حال، داروهای تولیدی ایران به‌لحاظ قیمت با داروهای اروپایی و از نظر کیفیت با داروهای هندی رقابت‌پذیر هستند.

معبودی در ادامه با اعلام رشد چشمگیر صادرات دارو در سال گذشته ابراز کرد: در سال 1403، میزان صادرات داروهای ایران به حدود 84 میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته 30 درصد رشد نشان می‌دهد. داروهای ایرانی به بیش از 40 کشور صادر شده است که عمان، عراق، روسیه، افغانستان، امارات متحده عربی و تاجیکستان از مهم‌ترین مقاصد این صادرات هستند.

وی همچنین با نام‌بردن شرکت‌های موفق در صادرات دارو بیان کرد: برخی از شرکت‌ها به‌عنوان صادرکنندگان برتر سال 1403 شناخته شدند.

مسئول صادرات اداره‌کل داروی سازمان غذا و دارو در پایان تأکید کرد که حمایت از صادرات دارو می‌تواند نقشی مؤثر در تقویت اقتصاد کشور و بهبود تراز تجاری ایفا کند. سازمان غذا و دارو با هدف توسعه صنعت داروسازی کشور و تقویت حضور ایران در بازارهای جهانی، همچنان از تولیدکنندگان داخلی حمایت می‌کند.

انتهای خبر/158036/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر