دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
الاثنين ١٤ ذی‌القعده ١٤٤٦
Monday 12 May 2025
متن خبر

مشاغل خانگی؛ گامی در مسیر توسعه اقتصادی

دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
مشاغل خانگی؛ گامی در مسیر توسعه اقتصادی

مشاغل خانگی؛ گامی در مسیر توسعه اقتصادی

جهاددانشگاهی با برگزاری دوره‌های مهارت‌محور و کمیته امداد با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی ازجمله دستگاه‌هایی هستند که در راستای توسعه مشاغل خانگی قدم برمی‌دارند، با توجه به اینکه ۲۲ اردیبهشت به‌عنوان روز مشاغل خانگی و تولید خانواده محور نامگذاری شده است خبرنگار آگاه ضمن مصاحبه‌ای با معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی قزوین و معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) قزوین به این موضوع پرداخته است.

آگاه به مناسبت ۲۲ اردیبهشت به‌عنوان روز مشاغل خانگی و تولید خانواده محور ضمن مصاحبه با دو دستگاه فعال در این حوزه به موضوع مشاغل خانگی پرداخته است.

چند درصد فراگیران دوره‌های مهارتی وارد بازار کار می‌شوند؟

سمانه مولاوردیخانی، معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی استان قزوین، در گفت‌وگو با آگاه در خصوص اینکه دوره‌های آموزشی جهاد دانشگاهی چگونه فراگیران را پس از آموزش وارد بازار کار می‌کند، اظهار کرد: مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی با طراحی دوره‌های مهارت‌محور متناسب با نیاز بازار، بهره‌گیری از مدرسین حرفه‌ای و اجرای پروژه‌های عملی تلاش می‌کند آموزش‌ها را به تجربه‌های واقعی شغلی نزدیک کند، همچنین امکان معرفی فراگیران به مشاغل مورد نیاز، بهره‌مندی از تسهیلات اشتغال و صدور گواهینامه معتبر قابل ترجمه، مسیر ورود به بازار کار را برای فراگیران هموار کرده است.

وی در خصوص اینکه تاکنون چه میزان اشتغال‌آفرینی از طریق دوره‌های جهاد دانشگاهی قزوین، رقم خورده است، گفت: برآوردها نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد از فراگیران دوره‌های مهارتی، پس از گذراندن آموزش‌ها وارد بازار کارشده‌اند یا فعالیت خوداشتغالی خود را آغاز کرده‌اند، البته بخشی از فراگیران نیز با هدف ارتقای شغلی، کسب مهارت مکمل یا به‌روزرسانی دانش تخصصی، در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند که این موضوع نیز به شکل غیرمستقیم به تثبیت یا ارتقای موقعیت شغلی آن‌ها کمک کرده است.

مولاوردیخانی تصریح کرد: الگوی استقبال از دوره‌ها نشان می‌دهد که افراد با انگیزه‌های مختلف وارد مسیر یادگیری می‌شوند، برخی دوره‌ها مانند تعمیرات موبایل، دستیار دندان‌پزشک و حسابداری ویژه بازار کار به دلیل ارتباط مستقیم با مشاغل موجود، متقاضیان زیادی دارند، در مقابل دوره‌هایی مثل طراحی وب، تدوین و ادمینی اینستاگرام، با جذب مخاطبانی از نسل جوان و علاقه‌مند به فضای دیجیتال رشد قابل‌توجهی داشته‌اند.

وی افزود: این تنوع تقاضا گویای آن است که بخشی از جامعه به دنبال مهارت‌های تخصصی با خروجی سریع شغلی است و بخش دیگر، بیشتر به سمت خلاقیت، تولید محتوا و فعالیت‌های آنلاین گرایش دارد.

معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی استان خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی با تمرکز بر آموزش‌های مهارت‌محور و کاربردی، تلاش می‌کند تا فراگیران را برای ورود مؤثر به بازار کار آماده کند، یکی از اقدامات کلیدی در این زمینه، ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی به فراگیران است، به‌عنوان نمونه، جهاد دانشگاهی در استان قزوین، بالغ‌بر ۱۷۶ پرونده تسهیلات کارآفرینی با اشتغال ایجادی ۲۱۹ نفر به بانک‌های عامل معرفی‌شده‌اند که از این تعداد، ۱۶۶ مورد آن پرداخت‌شده است. از این میان، ۳۵ درصد از تسهیلات گیرندگان، از فراگیران دوره‌های آموزشی جهاد دانشگاهی بوده‌اند که با بهره‌گیری از مهارت‌های کسب‌شده، وارد بازار کارشده‌اند.

وی بیان کرد: علاوه بر این، جهاد دانشگاهی با ارائه گواهینامه‌های معتبر و قابل ترجمه، امکان بهره‌مندی فراگیران از فرصت‌های شغلی داخلی و بین‌المللی را فراهم می‌کند، همچنین با برگزاری نمایشگاه‌های معرفی توانمندی‌ها، ارائه مشاوره‌های شغلی و همکاری با نهادهای مختلف، مسیر اشتغال و خوداشتغالی برای آموزش‌دیدگان هموارتر می‌شود؛ این اقدامات نشان‌دهنده تعهد جهاد دانشگاهی به حمایت از فراگیران در مسیر ورود به بازار کار و توسعه اشتغال پایدار است.

 پرداخت بیش از هزار مورد تسهیلات مشاغل خانگی

در ادامه علی‌اصغر کشاورز، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) قزوین اظهار کرد: در سال گذشته در حوزه مشاغل خانگی به ۱۹۳۱ مورد پرداخت تسهیلات صورت گرفت؛ کل اعتبار اشتغالزایی کمیته امداد در سال گذشته ۶۷۶ میلیارد تومان بود که بخشی از مبلغ از اعتبار ملی و بخش دیگر از اعتبار استانی است.

وی افزود: در سال گذشته نیز برای مشاغل خانگی ۱۷ میلیارد تومان از صندوق امداد ولایت نیز هزینه شد؛ به‌طورکلی تا به امروز ۴۱۷ میلیارد تومان بالغ‌بر ۶۲ درصد از اعتبارات حوزه مشاغل خانگی جذب‌ شده است که توانسته‌ایم از این طریق برای ۳۲۶۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کنیم.

کشاورز تصریح کرد: مبلغ این وام ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد است که متناسب با رشته شغلی پرداخت می‌شود؛ خدمات، صنایع‌دستی، زنبورداری، فرش و گلیم‌بافی ازجمله این رشته‌هاست.

وی بیان کرد: توانمندسازی افراد تحت پوشش کمیته امداد فرایندی دارد که اگر افراد این مراحل را طی کنند و به درآمدزایی برسند از تحت پوششی کمیته امداد خارج خواهند شد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) قزوین گفت: ۳۰ درصد از اعتبارات اشتغالزایی به افراد غیر مددجو در دهک چهار اختصاص پیدا می‌کند که افراد پس از ثبت‌نام در صف دریافت وام قرار می‌گیرند.

کمیته امداد قزوین هم‌اکنون ۱۸ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش دارد و ۱۵۰ میلیون وام اشغال زایی رقمی کمی برای اشتغال‌زایی است که در این خصوص نیاز است که دولت میزان اعتبارات را افزایش دهد.

وی در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات، فراهم کردن ضامن برای دریافت تسهیلات و همچنین پس از اجرای طرح بازاریابی و فروش محصولات است که سعی شده از طریق راهبری شغلی، شرکت در بازارچه‌ها و نمایشگاه‌ها و استفاده از ظرفیت صندوق تضمین اشتغال مشکلات موردنظر تا حدودی حل شود.

به گزارش آگاه، کسب‌وکارهای خانگی عاملی برای حفظ بنیان خانواده و ایجاد پیشران‌های اقتصادی و اجتماعی هستند بنابراین لازم است مسیر دریافت تسهیلات اشتغال خانگی هموار باشد تا افراد بتوانند از این به درآمد پایدار برسند.

انتهای خبر/162864/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر